ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο «τίγρης» ξέρει να μετρά

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Η εικόνα ήταν ιδανική για το άθλημα. Πόσο μάλλον όταν είναι και ταλαιπωρημένο όπως το δικό μας ποδόσφαιρο.

Το να βλέπεις ένα νέο γήπεδο γεμάτο κόσμο και τον ήλιο από πάνω να παιχνιδίζει, σου δημιουργείται μια όμορφη εντύπωση. Και κάθεσαι και αναρωτιέσαι γιατί σ’ αυτό το μικρό νησί να μην υπάρχουν και άλλες τέτοιες εικόνες.

Όπως και να έχει αυτό δεν είναι το θέμα. Με την ΑΕΚ θέλουμε να ασχοληθούμε που μοιάζει μ’ ένα νέο φρούτο σ’ αυτό το ξερό περιβόλι του που δημιούργησε/ οργώνει ο Κουτσοκούμνης και η παρέα του.

Έχουν να λένε ότι ο Τίγρης είναι πετυχημένος στα χρηματοοικονομικά, διατηρώντας μάλιστα επιχειρήσεις μέχρι τις ΗΠΑ.

Ως τέτοιος μάλλον πολύ σωστά κοστολόγησε το κυπριακό ποδόσφαιρο και τους αγώνες της ομάδας του. Ακόμη δηλαδή και σ’ ένα νέο γήπεδο, όπως η «Αρένα», ο κύπριος οπαδός αυτό ακριβώς είναι το κόστος που πρέπει να πληρώνει, πέντε ευρώ (καλά για το Τσίρειο δεν μιλάμε, κανονικά πληρώνεσαι σαν κασκαντέρ με κίνδυνο τη ζωή σου).

Δεν είναι τυχαία η απόφασή του. Γνωρίζοντας το προϊόν που παρέχει στους οπαδούς-πελάτες η όποια υπέρ-χρέωση μάλλον θα έκανε κακό στην επιχείρησή του. Και ως σωστός επαγγελματίας έπραξε ορθά.

Δεν είναι μόνο αυτό. Επειδή ακριβώς έχει στα χέρια του ένα νέο προϊόν καλείται να το πλασάρει με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να καλλιεργήσει ανάμεσα στους οπαδούς του, την ανάγκη να βρίσκονται στο νέο γήπεδο κάθε φορά που η ομάδα αγωνίζεται. Και τα πέντε ευρώ είναι το καλύτερο κίνητρο.

Η ΑΕΚ είναι σχετικά μια νεαρή ομάδα. Και έχει πιο μοντέρνες επιλογές να ακολουθήσει σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Εάν δηλαδή προσπαθήσει να κάνει ό,τι και αυτές, με οπαδούς να ρίχνουν φωτοβολίδες, οργανωμένους μες στο φασισταριό και τις ψευτομαγκιές τότε θα φάει τα μούτρα της.

Επ’ αυτού ο Τίγρης μέτρησε και εδώ σωστά. Αρχικά έτριξε τα δόντια στους εξυπνάκηδες και ακολούθως τους έβαλε στο σωστό καλούπι.

Αυτά κάνει κάποιος που ξέρει να μετρά τις καταστάσεις και θέλει να προφυλάξει το προϊόν του. Δεν επενδύει για να έρχεται ο κάθε έξυπνος να του διαλύει την επιχείρηση…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση