ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Δεκατέσσερις; Εικοσιτέσσερις

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ξεκίνησε ο μηχανισμός λύτρωσης του ποδοσφαίρου μας. Την παντιέρα σήκωσε ο προπονητής της Δόξας, Λούκας Χατζηλούκας, και ακολούθησε ο γκράντε μάστρος του, Κώστας Χριστοδούλου, Καραβίδας. Και όπου να ΄σαι θα συμπορευτούν και άλλοι που «ενδιαφέρονται» για το καλό του αθλήματος.

Τρελαίνεσαι και μόνο που το σκέφτεσαι, αλλά από το «μηχανισμό» όλα να τα περιμένεις. Πώς είναι δυνατό ο άνθρωπος που καθιέρωσε την «ξενομανία» κουβαλώντας καράβια ξένων παικτών στη νήσο να φέρεται ως ο προστάτης των Κύπριων παικτών ή των μικρών ομάδων; Δηλαδή, και νταλαβέρια με τις μεγάλες ομάδες και προστάτης των μικρών.

Βγήκε λέει ο υπάλληλος ή η «γκόμενά» του, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε και προέτρεψε τον Γιώργο Κούμα να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο μήπως και διατηρηθούν δεκατέσσερις ομάδες για να μπορούν έτσι να βρίσκουν δουλειά οι Κύπριοι προπονητές.
Κάτι από τον αείμνηστο Πανούση μου θυμίζει η τοποθέτησή του. Τότε που ο Τζιμάκος είπε το ιστορικό «μην παίρνετε ναρκωτικά, δεν φτάνουν για όλους».

Να σωθούν οι Κύπριοι προπονητές, να παραμείνουν τα αδιάφορα παιγνίδια, να διατηρούνται οι συνθήκες για στημένα παιγνίδια λόγω έλλειψης ανταγωνισμού και όχι μόνο και να συνεχίσουν οι δουλειές με τους παράγοντες και τους μάνατζερ. Άμα είναι κιόλας, να παίξουν και λίγο οι Κύπριοι παίκτες στη Β’ φάση του Β’ γκρουπ.

Καλά μην περιμένεις κιόλας κανένα επιχείρημα εκ μέρους τους. Πότε ήταν που πήραν την απόφαση σε κλειστές αίθουσες για ν’ αυξήσουν τις ομάδες σε δεκατέσσερις δίνοντας ως αντάλλαγμα την στήριξή τους στον πρώην πρόεδρο της ΚΟΠ, Κώστα Κουτσοκούμνη.
Μας έλεγαν τότε ότι το εν λόγω μέτρο πάρθηκε για να δοθεί έτσι η ευκαιρία στους γηγενείς παίκτες ν’ αγωνίζονται στις ομάδες. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε κάποιο στατιστικό για το πόσο και πώς στηρίχτηκε το εγχώριο στοιχείο από τότε. Κουροφέξαλα…

Τώρα που το σκέφτομαι είναι και άγριες οι εποχές, άμα είναι να καταπολεμήσουμε την ανεργία γιατί να μην αυξήσουμε τις ομάδες σε εικοσιτέσσερις μήπως και δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας; Σκεφτείτε το και αποταθείτε κιόλας στο Υπουργείο Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση