ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:10
 

Τον χειμώνα αλλάζει η ιστορία

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Δεν είναι μυστικό. Σχεδόν κατάντησε εθιμοτυπικό. Εμείς απλώς το υπενθυμίζουμε. Όπως το καλοκαίρι είναι η χρονική περίοδος που χτίζονται οι ομάδες, ο χειμώνας δίνει την ευκαιρία να επιδιορθωθούν οι όποιες κακοτεχνίες. Είναι όπως ένα σπίτι. Τα έργα του οποίου ολοκληρώνονται και όταν έρθει ο χειμώνας, οι βροχές, η κακοκαιρία παρατηρείς τη δυσλειτουργία και ακολούθως προβαίνεις σε διορθωτικές κινήσεις. Κάπως έτσι είναι το πράγμα. Και το πρόσφατο παρελθόν αν δεις, εύκολα θα διαπιστώσεις ότι ομάδες, κυρίως ο ΑΠΟΕΛ, εκμεταλλεύτηκε τη χειμερινή ευκαιρία και στο τέλος πανηγύρισε το πρωτάθλημα.

Φυσικά, το σημαντικότερο κομμάτι είναι το οικονομικό. Και ο ΑΠΟΕΛ ακριβώς επειδή δεν αντιμετώπιζε κανένα τέτοιο πρόβλημα, δαπανούσε τα λεφτά που χρειαζόντουσαν για να φέρει παίκτες που θα βοηθήσουν την προσπάθειά του να κόψει πρώτος το νήμα.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν η περίπτωση του Ντε Βινσέντι. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, αλλά η μεταγραφή του Αργεντινού τον χειμώνα του 2014 έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μπορέσουν οι Λευκωσιάτες να πάρουν ένα ακόμη τρόπαιο.

Βέβαια, η αλήθεια είναι και το επαναλαμβάνουν συνεχώς, προπονητές και παράγοντες, ότι το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, δεν είναι και τόσο εύκολο, αφού δύσκολα μπορείς να βρεις ελεύθερους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Aυτή είναι μια όψη, στην οποία μάλιστα βολεύονται οι αρμόδιοι. Από την άλλη όμως, είναι τόσο μεγάλη η δεξαμενή ακόμη και τον χειμώνα που αν έχεις τις απαραίτητες διασυνδέσεις τότε κάτι μπορεί να βρεις.

Για σκάουτινγκ δυστυχώς ούτε λόγος. Οι ομάδες μας ακόμη αρκουδίζουν σ’ ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, όπως είναι το σκάουτινγκ. Ακόμη και μέχρι τώρα, η εξάρτησή τους από τους διάφορους μάνατζερ είναι πέρα για πέρα εμφανής.

Το θέμα και η ουσία είναι ότι οι μεταγραφές του χειμώνα μπορεί να βοηθήσουν στο να ολοκληρώσει κανείς τον στόχο του. Ένας, δύο μέχρι και τέσσερις παίκτες, όσο δηλαδή είναι το όριο που θέτει η Ομοσπονδία, μπορεί ν’ αλλάξουν τον ρου της ιστορίας. Εμείς απλώς το υπενθυμίζουμε. Τώρα τι σκέφτονται και πώς μετρούν τα κουκιά τους οι παράγοντες… ο απολογισμός θα γίνει το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X