ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχέδιο Λύσης Κυπριακού Προβλήματος

Του Γεώργιου Κόκκινου*

Ανοικτή επιστολή σε όλους τους Κυπρίους

Πραγματικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι οι πολιτικοί μας ηγέτες είναι είτε ηλίθιοι, είτε προδότες.
Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά τα γεγονότα και οι πράξεις τους με οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Και είναι οι μόνη λογική εξήγηση, γιατί με τις πράξεις τους, ή και τις παραλήψεις τους οδηγούν την Κύπρο μας στην Τουρκοποίηση.

Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ή να πιστέψουν ποιός είναι ο εχθρός μας. Ο εχθρός μας είναι η Τουρκία, μια χώρα Βάρβαρη, επιθετική, αδίστακτη, μια χώρα που δουλεύει συστηματικά, και μεθοδικά για να επιτύχει τους στόχους της, ανεξαρτήτως χρόνου.

Εφιαλτικά σενάρια
 
1. Η περίπτωση της Αλεξανδρέττας δεν τους λέγει κάτι;

Το 1921 με τη συνθήκη της Άγκυρας παραχωρείται στην Αλεξανδρέττα - της οποίας ο πληθυσμός κατά πλειοψηφία ήσαν Άραβες – καθεστώς τοπικής αυτονομίας υπό τον έλεγχο της Συρίας και η Γαλλία ορίστηκε εγγυήτρια δύναμη.
 
• Τον Ιούλιο του 1923 ιδρύεται το σύγχρονο Τουρκικό κράτος πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
• Τον ίδιο μήνα με την συνθήκη της Λοζάνης, καθορίζονται τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας τα οποία
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΑΞΑΔΡΕΤΤΑΣ
• Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1923 η Κοινωνία των Εθνών αποφασίζει να καταστεί η Αλεξανδρέττα ‘’διοικητική περιφέρεια της Γαλλίας.’’ (Η Κοινωνία των Εθνών ήταν κάτι ανάλογο με την Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών. Λειτούργησε από το 1919 – το 1939)
• Το 1936 ιδρύεται Τουρκικό Προξενείο στην Αλεξανδρέττα.
• Την πρώτη Νοεμβρίου του 1936 ο Κεμάλ Αττατούρκ διακηρύττει στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το Τουρκικό ενδιαφέρων για την περιοχή.
• Το Γενάρη του 1937 μετά την προσφυγή της Τουρκίας στην Κοινωνία των Εθνών, με αιτιολογία τοπικά επεισόδια, αποστέλλεται Ειρηνευτική Επιτροπή, για επόπτευση των εκλογών για το τοπικό Κοινοβούλιο.
• Στο τέλος του Γενάρη του 1937 ανακηρύσσεται το Ανεξάρτητο Σαντζάκι της Αλεξανδρέττας και των περιχώρων.
• Τον Ιούνιο του 1936 με την συνθήκη της Αντιοχείας η Γαλλία συναινεί στην εγκατάσταση 5000 Τούρκων στρατιωτών (Σας λέγει κάτι αυτό;) στο Ανεξάρτητο κράτος της Αλεξανδρέττας μετατρέποντάς την σε Τουρκικό Προτεκτοράτο. Στο μεταξύ έχουν εγκατασταθεί χιλιάδες έποικοι από την Τουρκία (παλιά μας τέχνη κόσκινο) οι οποίοι και αλλοιώνουν τον δημογραφικό χαρακτήρα της περιοχής.
• Τον Αύγουστο του 1936 η Κοινωνία των Εθνών προκηρύττει εκλογές υπό την εποπτεία της. Μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και νοθείας τα αποτελέσματα, όπως ήταν επόμενο ευνόησαν τους Τούρκους που εκλέγουν 22 βουλευτές έναντι 18 των υπολοίπων, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.
• Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1939 η συναλλαγή ολοκληρώνεται. Η Γαλλία παραχωρεί την Αλεξανδρέττα στην Τουρκία με την επιφύλαξη της έγκρισης της Κοινωνίας των Εθνών.
• Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1939 η Αγγλία και η Γαλλία εν όψει του επερχόμενου πολέμου υπογράφουν με την Τουρκία συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας, με αντίτιμο την παραχώρηση της Αλεξανδρέττας.
• Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1939 κηρύσσεται ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
• Ο καθένας μας, ο οποίος έχει λίγο μυαλό αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει ότι το σενάριο Αλεξανδρέττα ευρίσκεται στην Κύπρο σε εξέλιξη.


2. Η εθνοκάθαρση των Τουρκοκυπρίων
Η πολιτική των εθνοκαθάρσεων που εφαρμόζουν οι Τούρκοι δεν αφορά μόνον ξένα έθνη και λαούς, αλλά και τους δικούς της ανθρώπους, τους Τουρκοκύπριους, για την σωτηρία των οποίων εισέβαλε στη Κύπρο.
Μέχρι τώρα, περισσότεροι από τους μισούς Τουρκοκύπριους ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ σε μετανάστευση, καθότι η Τουρκία δεν τους εμπιστεύεται.

Φυσικά τους αντικατέστησαν με πολλαπλάσιους σε αριθμό εποίκους, αντλώντας από τον ανεξάντλητο πληθυσμιακό όγκο της Τουρκίας.
Γιατί στο σχέδιο μου (ιδέες) για λύση του προβλήματος θα δείτε ότι για τους Τουρκοκύπριους για οποίους Τουρκοκύπριους οι προγονοί τους (εγώ πιστεύω ότι δεν ήσαν καθόλου Τουρκοκύπριοι) Ελληνοκύπριοι είναι οι οποίοι δεν άντεξαν τις κακουχίες και τα βάσανα από τους Τούρκους και έγιναν Μουσουλμάνοι.

Οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι έχουμε το ίδιο DNA. Οι Ελληνοκύπριοι τους αποκαλούσαν Λινοβάμβακους.
Μέχρι και το 1960 υπήρχαν χωριά Τουρκοκυπριακά τα οποία μιλούσαν μόνον τα Ελληνικά.
Μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι της Λουρουτζίνας μιλούν τα Ελληνικά όπως τα μιλούν όλοι οι Ελληνοκύπριοι.
Γι’αυτό το λόγο οι Τουρκία δεν τους εμπιστεύονται.
            
  
3. Ένα άλλο εφιαλτικό σενάριο είναι το σενάριο του όγκου της Τουρκίας
και η Τουρκία έχει πλήρη συνείδηση του πληθυσμιακού της όγκου, καθώς και της δυναμικής της δημογραφικής της ανάπτυξης την οποία έχει επανειλημμένα χρησιμοποίηση με επιτυχία στους επεκτατικούς της σκοπούς και στόχους. Χαρακτηριστική είναι η ομιλία του Οζάλ στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 1978.

Κοιτάξτε τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, είπε γελώντας. Ο πληθυσμός της μίας είναι μόλις 8 εκατομμύρια και της άλλης 6-7 εκατομμύρια ή κάτι τέτοιο. Άγνωστο γιατί ο πληθυσμός τους δεν αυξάνεται.
Ο δικός μας, δόξα νάχει ο Αλλάχ, σε δέκα χρόνια θα φτάσει τα 70 εκατομμύρια. Ο δικός τους θα μείνει στα ίδια επίπεδα. Ότι και να κάνουν, το κάνουν επειδή χέζονται από το φόβο τους. Εκείνοι τρέμουν από την ανάσα μας.
(Εφημερίδα ποντίκι, ημερομηνίας 11-07-1986.)

Η Τουρκία επανειλημμένα κατόρθωνε να ανατρέπει την πληθυσμιακή αναλογία εκδιώκοντας τους γηγενείς πληθυσμούς και εγκαθιστώντας δικούς της εγκάθετους στις υπό την κατοχή της περιοχές.

Η Βρετανική εφημερίδα ΄΄Γκάρντιαν’’ είχε δημοσιεύσει ένα αποκαλυπτικό άρθρο στις 27-05-1997 όπου έγραφε μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με τα σχέδια της Άγκυρας, ο Τουρκικός πληθυσμός της Βόρειας Κύπρου θα αυξηθεί από τις 120.000 σε 250.000. Οι έποικοι που έρχονται από την ηπειρωτική Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι απόδημοι που άφησαν πριν πολλά χρόνια την Κύπρο, συμβάλουν άνετα στην αλλαγή της δημογραφικής αναλογίας μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.


Ο επιζητούμενος στόχος είναι δύο Τούρκοι έναντι ενός Έλληνα.
Και σήμερα βλέπουμε τα σχέδια των Τούρκων να εφαρμόζονται ακριβώς όπως τα είχε προαναγγείλει η εφημερίδα ΄΄Γκάρντιαν’’ πριν 17 χρόνια.

Η μέθοδος που είχε εφαρμόσει η Τουρκία στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, ήταν πρώτα να συρρικνώνει ή να εξαφανίζει το γηγενή πληθυσμό, άλλοτε μεν διά πυρός και σιδήρου, άλλοτε δε με τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, αφόρητης ψυχολογικής βίας, οικονομικών πιέσεων και στη συνέχεια με τη μεταφορά εποίκων να αλλάζει το δημογραφικό χαρακτήρα της περιοχής.

Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι σφαγιάστηκαν ή εξοστρακίστηκαν στη γνωστή γενοκτονία.
Δύο εκατομμύρια Έλληνες, από την περιοχή της Σμύρνης και του Πόντου ξεκληρίστηκαν στις δύο πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα.
Ακολούθησε η περίπτωση της Αλεξανδρέττας στη δεκαετία του 1939.
Στη δεκαετία του 1950 εκδιώχτηκαν από την Ίμβρο και την Τένεδο 40,000 Έλληνες και 120,000 από την Κωνσταντινούπολη.

Αντίθετα στη Δυτική Θράκη η Τουρκική μειονότητα όχι μόνον δεν ενοχλήθηκε, αλλά κατόρθωσε να αφομοιώσει και του Οθωμανούς Πομάκους της περιοχής.

Το 1974 ήρθε η σειρά της Κύπρου. Η Τουρκία εισέβαλε στη Κύπρο για τους λόγους που όλοι ξέρουμε και με βάση τις συνθήκες που η Τουρκία και η Βρετανία επέβαλαν στη Κύπρο, και δια της μεθόδου της εθνοκάθαρσης εκδιώχτηκαν 180.000 Ελληνοκύπριοι κάτω από τα απαθή βλέμματα των Ηνωμένων Εθνών, του ΝΑΤΟ και της τότε Ε.Ο.Κ. που μετονομάστηκε Ευρωπαϊκή Ένωση.


4. Στρατιωτικός ΄΄ειρηνικός΄΄ εκτουρκισμός.
Τι θα κάνετε Κύριοι και Κυρίες Πολιτικοί ηγέτες αν η Τουρκία ενεργήση μία σαρωτική ειρηνική εισβολή;
Αυτό είναι ένα ακόμα εφιαλτικό σενάριο το οποίο απεκάλυψε κυνικά και με θράσος στον κύριο Γιαννάκη Μάτση ο Κύριος Αλτεμοτσίν, τέως Υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών της Τουρκίας στο Στρασβούργο. Το ανέφερε ο κύριος Μάτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΄΄Φιλελεύθερος’’ της 5ης Δεκεμβρίου 1999. Θέλω να αναφέρω ένα συγκλονιστικό περιστατικό που συνέβη με τον μετέπειτα Υπουργό Οικονομικών και Εξωτερικών της Τουρκίας κύριο Αλτεμοτσίν, γύρω στο 1991.

Βλέποντας με στο καφενείο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο να συνομιλώ με Τουρκοκύπριους ‘’ Βουλευτές’’ είχε τόσο πολύ αγανάκτηση, που σε μια φάση με φώναξε για να μου πει τα εξής: Αυτοί (οι Τουρκοκύπριοι) είναι σαν εσάς, και όχι σαν εμάς.
Ο κύριος Αλτεμοτσίν μου είπε στη συνέχεια απροκάλυπτα ότι πρόθεση της Τουρκία είναι να μεταφέρει πάνω από 500.000 χιλιάδες Τούρκους εποίκους στα κατεχόμενα και όταν οι συνθήκες θα το επιτρέπουν στην Τουρκία θα αφήσει αυτό τον πληθυσμό κατά χιλιάδες να περάσει την πράσινη γραμμή.

Άντρες, γυναίκες, παιδιά άοπλοι συνέχισε να μου λέει, θα κατευθυνθούν στην Λεμεσό, την Πάφο, την Λάρνακα και θα ζητήσουν τις Τουρκοκυπριακές περιουσίες ως δικές τους.

Βλέπετε οι Τούρκοι μας λένε πάντα τι θα κάνουν, εμείς όμως δεν ακούμε, γιατί;
Όμως η αναφορά σε αυτό το θέμα δεν είναι και η μόνη. Ο δικός μας, ο φίλος μας, ο αδελφός μας, ο κύριος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε τα ίδια με τον Αλτιμοτσίν σε πρόσφατη δήλωσή του σε Γάλλο επίσημο.
Για το συγκεκριμένο σενάριο το ούτω καλούμενο κράτος των κατεχομένων έχει ετοιμάσει καθοδηγητικό χάρτη, όπου σημειώνονται οι περιοχές τις οποίες θα διεκδικήσουν με την ειρηνική Σαρωτική Επιχείρηση Εκτουρκισμού’’

Τι θα κάνετε σε αυτή τη περίπτωση κύριοι: Αναστασιάδη, Χριστόφια, και άλλοι εραστές της Διζωνικής Δικοινοτική Ομοσπονδίας;
Πως θα αντιδράσετε για να ανακόψετε και να σταματήσετε αυτή την εισβολή; Θα τους πυροβολήσετε;
Και ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας και του Διεθνούς Παράγοντα;   

Και αν τους πυροβολήσουμε ή τους συλλάβουμε ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας;  Και ποιός θα σταματήσει την Τουρκία;
Η Πάνσοφοι ηγέτες μας έχουν προβληματιστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Ποιός θα μπορέσει να επαναφέρει όλον αυτόν το πλήθος πίσω στο Τουρκικό Κρατίδιο;


5. Οικονομική καταστροφή και μαζική μετανάστευση των Ελληνοκυπρίων
Η Τουρκία κατέλαβε το 38% της Κύπρου για να ‘’σώσει’’ τάχα τους Τουρκοκύπριους.
Αλλά δεν λυπήθηκε τους Τουρκοκύπριους και τους εξανάγκασε σε μαζικό εκπατρισμό.

Μήπως με την προτεινόμενη ‘’λύση’’ της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας η Τουρκία μας επιφυλάσσει παρόμοια μεταχείριση ή ακόμα και χειρότερη από εκείνη των Τουρκοκυπρίων;
Όπως είναι γνωστό ο πληθυσμός των Τουρκοκυπρίων έχει συρρικνωθεί στις 80.000 ενώ των εποίκων έχει ξεπεράσει τις 300.000 Ο λόγος για τον οποίον οι Τουρκοκύπριοι εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν φαίνεται καθαρά από την δήλωση του Αλτεμοτσίν στον Γιαννάκη Μάτση ότι: Αυτοί οι Τουρκοκύπριοι είναι σαν και εσάς δεν είναι σαν εμάς. Είναι προφανές ότι το κατεστημένο της Τουρκίας δεν τους εμπιστεύεται.
Γι’αυτό ακριβώς το λόγο εφαρμόστηκε στα κατεχόμενα πρόγραμμα παρατεταμένου μαρασμού των Τουρκοκυπρίων με σκοπό των εξοστρακισμό τους από την Κύπρο. Τουρκοκύπριοι οικονομολόγοι εισηγήθηκαν μέτρα στην τουρκοκυπριακή διοίκηση στο δεύτερο χρόνο μετά την εισβολή για την στήριξη της οικονομίας των κατεχομένων. Οι προτάσεις τους ήσαν απλές.

Α.) Εξασφαλίσει της πληρότητας όλων των τουριστικών μονάδων των   κατεχομένων από την Τουρκία με ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού   των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών κ.λπ.
Β.) Αποστολή Τουρκοκυπρίων για να εργαστούν στις Αραβικές χώρες όπου εκείνη την εποχή μεγάλες Τουρκικές εταιρίες είχαν αναλάβει μεγάλα έργα.

Δηλαδή κάτι ανάλογο που έγινε και με τους Ελληνοκύπριους την πρώτη περίοδο μετά την Τουρκική εισβολή, γεγονός που απέβη σωτήριο για την Κυπριακή οικονομία.

Η Τουρκοκυπριακή Διοίκηση (δηλαδή η Τουρκία) απέρριψε τις εισηγήσεις των οικονομολόγων.
Αντίθετα μάλιστα, υπήρξε δυσμενής μεταχείριση των Τουρκοκυπρίων προς όφελος των εποίκων. Χαρακτηριστική περίπτωση στους 100 αστυνομικούς που προσλαμβάνονταν οι  90 ήσαν έποικοι και μόνον 10 ήσαν Τουρκοκύπριοι. Και γενικά στο Τουρκοκυπριακό Δημόσιο τομέα το 90% των δημοσίων υπαλλήλων είναι Τούρκοι έποικοι.
Και η σωστή ερμηνεία είναι ότι η Τουρκία δεν έδινε μόνιμες εργασίες στους Τουρκοκύπριους για να τους υποχρεώσει να εγκαταλείψουν την Κύπρο.

Ας δούμε τώρα τις ενδεχόμενες προθέσεις των Τούρκων απέναντι στους Ελληνοκύπριους στην περίπτωση που η λύση, είναι λύση  Διζωνικής Δικοινοτική Ομοσπονδίας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι θα ‘’πρόκειται για ένα συνεταιρισμό δύο κρατών (states) όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από κοινού’’ όπως ανέφερε σε δημόσια δήλωση του ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας σε κοινή ανακοίνωση με το Ταλάτ με την ευκαιρία της έναρξης των συνομιλιών την Άνοιξη του 2008.

Σ’αυτή τη περίπτωση οι Τούρκοι (και λέμε Τούρκοι και όχι Τουρκοκύπριοι διότι οι Τουρκοκύπριοι είναι μειοψηφία) θα έχουν το βέτο σε όλα τα θέματα, που θα τους επιτρέπει να ρυθμίζουν την οικονομία και άλλα θέματα κατά το δοκούν.

Θα αντιλεχθεί ίσως ότι θα έχουμε και εμείς βέτο,  Όμως το Βέτο το δικό μας δεν θα έχει το ίδιο βάρος με το Τουρκικό, που θα ενισχύεται από την Τουρκική Δαμόκλεια σπάθη των επεμβατικών δικαιωμάτων που θα επικρέμαται επί της κεφαλής του Ομόσπονδου Ελληνοκυπριακού Κρατιδίου.

Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καταντήσουμε ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας.
Η Τουρκία έχει πολλούς τρόπους να καταστρέψει την οικονομία του Ελληνοκυπριακού κρατιδίου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε όλα τα θέματα οι αποφάσεις θα παίρνονται από κοινού’’ οι Τούρκοι με τη δύναμη του Βέτο θα έχουν τη δυνατότητα να υπονομεύσουν και να καταστρέψουν την οικονομία μας.
Δηλαδή θα επαναλάβουν και σε εμάς το ίδιο που έκαναν και στους Τουρκοκύπριους.

 

6. Το εφιαλτικό σενάριο Προβοκάτσιες, στο οποίο οι Τούρκοι έχουν δοκτοράτα.
Στις 7 του Ιουνίου η ΤΜΤ και ο Ντεκτάς τοποθέτησαν βόμβα στην είσοδο του Γραφείου Τύπου του Τουρκικού Προξενείου στη Λευκωσία.
Απέδωσαν την βομβιστική επίθεση στην ΕΟΚΑ και εξαπέλυσαν τον Τουρκικό Όχλο στις Ελληνικές συνοικίες όπου πυρπόλησαν και κατέστρεψαν Ελληνοκυπριακές περιουσίες
Αργότερα ο ίδιος ο Ραούφ Ντεκτάς ομολόγησε δημόσια από το Βρετανικό κανάλι ITV στις 26 Ιουνίου 1984 την σκόπιμη εκείνη προβοκάτσια για να ξεσηκώσει όπως είπε τους Τουρκοκύπριους εναντίον των Ελληνοκυπρίων.

Οι νεκροί της μπανιέρας των Χριστουγέννων του 1963.
Μια μακάβρια φωτογραφία που παρουσίαζε τρία παιδιά με την μητέρα τους μέσα σε μια μπανιέρα, έκανε τον γύρο του κόσμου για πολλή καιρό. Την φρικιαστική σκηνή την αποθανάτισε ο Τούρκος δημοσιογράφος Αχμέτ Μπαράν.

Η Τουρκική προπαγάνδα χρησιμοποίησε για να προβάλει την δήθεν γενοκτονία εναντίον των Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκύπριους.
Η πραγματική ιστορία της μπανιέρας αποκαλύφτηκε στον Κώστα Γεννάρη από τον ίδιο τον Αχμέτ Μπαράν το 1985 την εποχή που υπηρετούσε στην Αθήνα ως επικεφαλής του πρακτορείου ΄΄Ανατονλού’’. Στο βιβλίο του εξ Ανατολών’’ 2000 ο Κώστας Γεννάρης αναφέρει:
Όμως εκείνη την νύκτα με άφησε άφωνο. Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς κανένα προιδεασμό ο Αχμέτ Μπαράν μου είπε: Ξέρεις εκείνη τη φωτογραφία με τα τρία παιδιά και την μητέρα τους δολοφονημένους μέσα στην μπανιέρα, εγώ τράβηξα εκείνη τη φωτογραφία.
Το έγκλημα είχε διαπράξει σε κατάσταση αμόκ (προφανώς λόγω των συγκρούσεων εκείνων των ημερών) ο Τούρκος ταγματάρχης Νιχάτ Ιλχαν, που υπηρετούσε στην ΤΟΥΡ.ΔΗ.Κ. με θύματα την σύζυγο του και τα παιδιά του. Ο πατέρας των τριών παιδιών είχε τρελαθεί.
Εκτέλεσε τα παιδιά του και την γυναίκα του, και μετά εξαφανίστηκε. Τον απομάκρυνε ο Τουρκικός στρατός για να εμφανιστεί και πάλι μετά από 24 χρόνια να υπηρετεί κάπου βαθιά στην Ανατολία, παντρεμένος ξανά. Το σπίτι του (όπου έγινε το έγκλημα) βρισκόταν στο κέντρο της Τουρκικής συνοικίας όπου ποτέ δεν έφτασε οποιοδήποτε τμήμα των Ελληνοκυπριακών Δυνάμεων.

Βόμβες Μπαϊρακτάρη, και δολοφονίες Τουρκοκυπρίων
Στις 25 Μαρτίου 1962 βομβιστές της ΤΜΤ ανατίναξαν στη Λευκωσία τα δύο τεμένη Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ. Στις 23 Απριλίου η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα ΄΄Τζουμχουριέτ’’ απεκάλυψε ότι οι βόμβες στα τεμένη ήταν έργο εγκληματικών στοιχείων εντός της Τουρκοκυπριακής κοινότητας οι οποίοι προετοίμαζαν διακοινοτικές συγκρούσεις. Προανάγγελλαν επίσης ότι στην επόμενη έκδοση θα αποκάλυπταν τους δράστες. Το ίδιο βράδυ οι δύο δημοσιογράφοι και εκδότες της εφημερίδος Αιχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουζαφέρ δολοφονήθηκαν.


Σχέδιο λύσης του Κυπριακού Προβλήματος
Ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει ήδη απορρίψει το σχέδιο Ανάν, το οποίο ήταν στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Το σχέδιο αυτό έχει απερρίφθη επειδή
α. δεν είναι βιώσιμο,
β. μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων της υπάρχει δυσπιστία
γ. υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας
δ. υπάρχει μίσος 500 χρόνων.
Για να κτίσουμε χρειάζονται πολλοί και πολύς χρόνος.

Για να καταστρέψουμε χρειάζονται λίγοι και ελάχιστος χρόνος. Τι θέλω να πω με αυτό;
Υπάρχουν τα εξτρεμιστικά στοιχεία και από τις δύο κοινότητες δεν θα αφήσουν την λύση να λειτουργήσει.

Και για να λειτουργήσει η οιαδήποτε λύση χρειάζεται καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Υπάρχει αυτή η καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Η απάντηση είναι ΟΧΙ δεν υπάρχει. Πως θα μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί Ελληνοκύπριοι – Τουρκοκύπριοι και Έποικοι; Διότι σήμερα στα καταχωμένα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας εξ’όσον γνωρίζω οι έποικοι είναι διπλάσιοι από τους Τουρκοκύπριους. Λένε ότι έχει περίπου 80.000 Τουρκοκύπριους και περίπου 300.000 εποίκους. Συν 40.000 – 45.000 Τουρκικό στρατό. Ζούμε χωριστά για 40 χρόνια τώρα και δεν νομίζω να έχουμε επιθυμήσει πολύ οι μεν τους δεν.

Οι Τουρκοκύπριοι και οι έποικοι θέλουν να ζήσουν στο δικό τους κράτος.
Όλες οι δημοσκοπήσεις στα κατεχόμενα μας λένε ότι δεν μας  θέλουν ανάμεσά τους.
Και όλες οι δημοσκοπήσεις στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας λένε ότι ο λαός θέλει στη συντριπτική του πλειοψηφία Ενιαίο Κράτος.

Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αν και υποστηρίζετε από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Κύπρου Α.Κ.Ε.Λ και ΔΗ.ΣΥ.  τα οποία έχουν ποσοστό περίπου 70% δεν παίρνει σε καμιά περίπτωση πάνω από 30%.
Στο δε δημοψήφισμα το οποίο έγινε το 2004 για το σχέδιο Ανάν το ποσοστό το οποίο εψήφισε αυτό το σχέδιο δεν ήταν παραπάνω από 24%.

Πολλοί συγχύζουν την επανένωση της Γερμανίας μεν την επανένωση της Κύπρου.  
Δεν ξέρουν μήπως ότι στην Ανατολική και στη Δυτική Γερμανία ζούσε και ζει ένας λαός;
Ο Γερμανικός λαός; Ένας λαός ο οποίος έχει την ιδία γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιον πολιτισμό; 
Τι κοινό έχουμε οι Ελληνοκύπριοι με τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους έποικους; Την θρησκεία, την γλώσσα, ή τον πολιτισμό;

Το μόνο κοινό που έχουμε είναι το μίσος που τρέφουμε για πάνω από 500 χρόνια  μεταξύ μας.
Μίσος το οποίο καλλιεργείτε από τον καιρό που πηγαίνουμε στο νηπιαγωγείο.
 
Οι Σοφοί μας οι πολιτικοί μας ηγέτες μέχρι σήμερα μας έλεγαν ότι
‘’όλοι οι πρόσφυγες θα πάνε στα σπίτια τους.’’
Και ότι  ‘’τα σύνορα μας είναι στη Κερύνεια.’’
Μας έλεγαν ψέματα ή ήταν ηλίθιοι.

Στο πολιτικό θέμα η θέσης μας είναι ότι θα πρέπει να δώσουμε αναγνώριση στη Τουρκία με αντάλλαγμα την επιστροφή εδάφους στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι το Ενιαίο Κράτος.
Όλοι οι πρόσφυγες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Να φύγουν από την Κύπρο όλοι οι στρατοί. Τούρκοι – Έλληνες – και Βρετανοί.
Να φύγουν όλοι οι έποικοι
Η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις από κανένα.


Αλλά οι Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει αυτό τη λύση, η άλλη επιλογή που έχουμε σαν λαός,
για να παραμείνουμε σε αυτή τη γη και να μην είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων Κυπρίων, είναι η διχοτόμηση.

Μια συμφωνημένη λύση όπου θα δώσουμε κρατική οντότητα στους Τούρκους και θα μας δώσουν έδαφος. Το σχέδιο σε γενικές γραμμές είναι:

1. Οι Τουρκοκύπριοι θα πάρουν το 18% της Κυπριακής γης και των ακτών.
2. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναγνωρίσει την  Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου Τ.Δ.Β.Κ.
3. Τα δύο κράτη θα τα χωρίζει ένας τοίχος πλάτους 25 – 30 εκατοστών και ύψος 4 -5 μέτρα με μπετόν αρμέ για να μην παρενοχλούνται μεταξύ τους.
4. Η πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι η Λευκωσία
5. Η πρωτεύουσα της Τ.Δ.Β.Κ. θα είναι η Κερύνεια.
6. Οι Τούρκου θα φύγουν από τη Λευκωσία επειδή δεν είναι λογικό η πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι μοιρασμένη.
7. Αν η Τ.Δ.Β.Κ. θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα φέρει καμία ένσταση αν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες την δεχθούν σαν μέλος της.


8.  Τουρκοκύπριοι οι οποίοι θέλουν να ζήσουν στην Κυπριακή Δημοκρατία  σαν ισότιμοι πολίτες, θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε διάστημα ενός μηνός, για να γίνουν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, και αν τους αποδεχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία τότε αυτοί θα είναι ισότιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, νοουμένου ότι πρώτα θα βαπτισθούν και θα γίνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, θα έχουν Ελληνικά Χριστιανικά Ονόματα, και θα ομιλούν και θα γράφουν την Ελληνική γλώσσα, και θα πάψουν να λέγονται Τούρκοι.
Η Κυπριακή Βουλή θα ψηφίσουν Νόμο ο οποίος θα απαγορεύει σε Τούρκους να μένουν μόνιμα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η επίσημη γλώσσα στη Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι η Ελληνική γλώσσα.


9. Αυτό ισχύει και για όσους Έλληνες Κύπριους θέλουν να ζήσουν στην Τ.Δ.Β.Κ.


10. Οι περιουσίες των Τουρκοκυπρίων οι οποίοι θα γίνουν Έλληνες θα συνυπολογισθούν στο ποσοστό της Κυπριακής Δημοκρατίας.


11. Και οι περιουσίες των Ελληνοκυπρίων που θα  γίνουν Τούρκοι θα συνυπολογισθούν στο ποσοστό της Τ.Δ.Β.Κ.
Παράδειγμα: Αν 50% των Τουρκοκυπρίων οι οποίοι έχουν 50% περιουσία    θέλουν να  ζήσουν στην Κυπριακή Δημοκρατία τότε οι Τ.Δ.Β.Κ. πάρει ποσοστό 9% της Κυπριακή γης και των ακτών .


12. Η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από της περιοχές που θα επιστραφούν πρέπει να γίνει αμέσως, και κάθε εβδομάδα πρέπει να επιστρέφετε το 25% τουλάχιστον του εδάφους.
Και σε διάστημα ενός μηνός να ολοκληρωθεί η αποχώρηση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

13. Θα κρατικοποιηθούν οι Τουρκικές περιουσίες στην  Κυπριακή Δημοκρατία, και οι Ελληνικές περιουσίες στην Τ.Δ.Β.Κ..


14 . Όλοι οι Ελληνοκύπριοι οι οποίοι δεν θα επιστρέψουν στις περιουσίες τους, γιατί αυτές οι περιουσίες βρίσκονται στην Τ.Δ.Β.Κ. θα αποζημιωθούν με λεφτά, με περιουσίες οι οποίες έχουν κρατικοποιηθεί από του Τούρκους, με σπίτια στους προσφυγικούς συνοικισμούς, και με χαλίτικη γη.
Το ίδιο υποθέτω θα ισχύει και για τους Τούρκους Κύπριους στην Τ.Δ.Β.Κ.


15. Πιστεύω ότι οι Η.Π.Α. και οι Ευρωπαϊκή Ένωση θα δουν θετικά μία τέτοια λύση, και θα βοηθήσουν την  Κυπριακή Δημοκρατία και την Τ.Δ.Β.Κ. οικονομικά για να ξεπεράσουν τα οιαδήποτε πιθανά προβλήματα τους, και θα εγγυηθούν την λύση και την ασφάλεια των δύο κρατών.

16. Θα φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από την Κυπριακή Δημοκρατία και την  Τ.Δ.Β.Κ.
Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το δικό μας σχέδιο για λύση του Κυπριακού Προβλήματος.


17. Κύριοι Πάνσοφοι Πολιτικοί Ηγέτες αυτού του τόπου, χώρες οι οποίες ήσαν ενωμένες για πολλά χρόνια με μακρόχρονη ιστορία, στα τελευταία 25 χρόνια έχουν πάρει διαζύγιο, και ζουν χωριστά. Χώρες όπως η Ουκρανία με τη Ρωσία όπου ζούσαν μαζί για πάνω από τον ένατο αιώνα, για 1.000 χρόνια, σήμερα ζουν χωριστά. Η Σοβιετική Ένωση έχει γίνει 17 χώρες και ακολουθούν ακόμα 4-5 χώρες οι οποίες ζητούν την ανεξαρτησία τους από τη Ρωσία.
Η Τσεχοσλοβακία έχουν γίνει σήμερα 2 κράτη, Τσεχία και Σλοβακία, η Γιουγκοσλαβία έχει γίνει ήδη έξη κράτη.

Η Σκωτία ζητεί ανεξαρτησία από την Αγγλία, και άλλες πολλές χώρες, όπως η Αιθιοπία, με την Ερυθραία, κ.λπ.
Το Βέλγιο η καρδιά της Ευρώπης ζει ενωμένο και χωρισμένο, και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να πάρουν διαζύγιο οι επαρχίες του.

Οι Αραβικές χώρες, χώρες γειτονικές με την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό, την ίδια γλώσσα προσπάθησαν πολλές φορές να ενωθούν αλλά πάντα χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί.
Και μιλάμε για χώρες με μηδαμινές διαφορές. Με την ίδια γλώσσα, τον ίδιο πολιτισμό, την ίδια θρησκεία.

Και θέλετε να ενώσετε την Βόρεια Κύπρο με τους Τούρκους τους Βάρβαρους, τους Απολίτιστους, τους Αλλόθρησκους, που δεν έχουν καμία
μα καμία σχέση με τους Έλληνες της Κύπρου. Και πόσο καιρό κύριοι θα κρατήσει αυτός ο Γάμος.
Έξη μέρες ή πριν να στεγνώσει το μελάνη τις υπογραφής μας θα αρχίσουμε να μας αλληλοσκοτωνόμαστε;

Πότε Κύριοι σεβάστηκε ο Τούρκος την υπογραφή του;

Κύριοι, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Τώρα μιλάμε για το αν θα είμαστε η τελευταία γενιά των Ελληνοκυπρίων σε αυτή τη γη,
σε αυτή τη γη που λέγεται ΚΥΠΡΟΣ. Γι’αυτό σοβαρευτείτε Κύριοι.

Ρωτώ τους Πανσόφους μας ηγέτες:
Αν γίνει η Διζωνική Δικοινοτικοί Ομοσπονδία, την οποία εμείς έχουμε κάνει λάβαρο, και οι Τουρκία κάνει μία προβοκάτσια, ή κάποιοι ηλίθιοι Έλληνες Κύπριοι βάλουν μία βόμβα σε ένα τέμενος, όταν οι Τούρκοι έχουν Μπαϊράμι ή μια μεγάλη θρησκευτική εορτή, και σκοτωθούν 50 – 100 ή και 200 Τούρκοι.
Ποιός θα μας σώσει από την Τουρκία η οποία Τουρκία θα είναι η εγγυήτρια δύναμη,
(η Κυπριακή Εθνική Φρουρά έχει ήδη διαλυθεί,) και το ερώτημα είναι  ποιος θα μας σώσει από την Εγγυήτρια δύναμη που λέγετε Τουρκία;

Αφού η Τουρκία θα έχει επεμβατικά δικαιώματα, για να επαναφέρει την συνταγματική τάξη;
Όταν η Τουρκία εισβάλει και να καταλάβει όλη την Κύπρο γιατί εμείς με βάση την προβοκάτσια ή πραγματικά Έλληνες Κύπριοι έχουν βάλει βόμβα στον μιναρέ και έχουν σκοτωθεί 10 – 200 Τούρκοι;

Αν οποιοσδήποτε Ελληνοκύπριος ηγέτης πιστεύει ότι η Τουρκία θα δεχθεί λύση η οποία δεν θα την αναγνωρίζει σαν εγγυήτρια δύναμη, με δικαιώματα μονομερούς επέμβασης, αυτός ο οποιοσδήποτε Ελληνοκύπριος ηγέτης θα πρέπει να πάει και να ζητήσει βοήθεια από κάποιο ψυχίατρο.


* Από την Τύμβου και τώρα προσωρινά για 40 χρόνια στη Λεμεσό.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση