ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:55
 

Ο έρωτας από τα μάτια πιάνεται αλλά είναι τυφλός

Του Δρ. Λουκά Αριστοδήμου*

Ο έρωτας είναι τυφλός, αλλά δεν έχει καμιά σημασία, αφού οι ερωτευμένοι κλείνουν τα μάτια όταν φιλιούνται. Κλείνουν τα μάτια για να νιώσουν την παρουσία της αγάπης στη ψυχή τους. Την αγάπη δεν μπορείς να τη δεις και να την αγγίξεις. Κλείνοντας τα μάτια μπορείς να αφεθείς στην κατάσταση απόλυτης αφοσίωσης που σε καταλαμβάνει όταν διοχετεύεις την αγάπη στην άλλη πλευρά!

Όσοι δεν έχουν το θάρρος να ριχθούν στο άγνωστο, δεν μπορούν να κατανοήσουν την αληθινή αγάπη. Η αγάπη δεν εμφανίζεται στους δειλούς και ούτε στους εγωιστές, υπερόπτες, κτητικούς και αλαζόνες. Για να μπορείς να την νιώσεις ολοκληρωτικά, πρέπει να «εγκαταλείψεις τον εαυτό» σου, να «χάσεις το μυαλό» σου και να «εξαϋλωθείς».

Έτσι, κλείσε τα μάτια και βούτηξε στα γαλήνια βαθιά πελάγη της ψυχής σου με εμπιστοσύνη! Εκεί αναβλύζει σαν θερμοπηγή η αγάπη και ρέει σε συνεχή αναζήτηση. Δεν φωλιάζει στάσιμα, ούτε κρύβεται. Απλά είναι σε αναμονή και περιμένει εσένα να τη διοχετεύσεις με ευγένεια, πλατύ χαμόγελο και τρυφερή αγκαλιά προς κάποια διψασμένη ύπαρξη, που αναμένει τη ώριμη στιγμή να τη δεχτεί!

Υπάρχουν άτομα, αδερφές ψυχές, που σε συνδράμουν όμορφα και με πόθο να μπεις σ αυτή την μαγευτική διαδικασία απελευθέρωσης της αγάπης σου. Ο κάθε ένας από μας αισθάνεται αυτή χάρη σε σχέση με την δική μας συναισθηματική ανάπτυξη και ευαισθησία Το τέλειο μας ζευγάρι είναι εκείνο του οποίου τα συναισθήματα πάλλονται στο ίδιο μήκος κύματος με τα δικά μας τη στιγμή ωρίμανσης και τότε απελευθερώνεται αμοιβαία η αγάπη!

Η εξωτερική, η συναισθηματική συνειδητοποίηση ότι βρήκες το ταίρι σου, έρχεται με το άγγιγμα του άλλου ατόμου και με το φίλημα. Είναι τότε που κλείνουν τα μάτια και αντιλαμβάνεσαι την ειδική χημεία μέσα σου να μπαίνει σε ζύμωση-διέγερση και την αγάπη να αναβλύζει και να μην αναγνωρίζει όρια και περιορισμούς, παρασύροντας την ύλη, σώμα και μυαλό, στην εξαΰλωση. Η ολοκλήρωση σε αφήνει «άψυχο» σαν μάρμαρο από την ηδονή και την ασυναγώνιστη ευτυχία της απόλαυσης!   

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X