ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο έρωτας από τα μάτια πιάνεται αλλά είναι τυφλός

Του Δρ. Λουκά Αριστοδήμου*

Ο έρωτας είναι τυφλός, αλλά δεν έχει καμιά σημασία, αφού οι ερωτευμένοι κλείνουν τα μάτια όταν φιλιούνται. Κλείνουν τα μάτια για να νιώσουν την παρουσία της αγάπης στη ψυχή τους. Την αγάπη δεν μπορείς να τη δεις και να την αγγίξεις. Κλείνοντας τα μάτια μπορείς να αφεθείς στην κατάσταση απόλυτης αφοσίωσης που σε καταλαμβάνει όταν διοχετεύεις την αγάπη στην άλλη πλευρά!

Όσοι δεν έχουν το θάρρος να ριχθούν στο άγνωστο, δεν μπορούν να κατανοήσουν την αληθινή αγάπη. Η αγάπη δεν εμφανίζεται στους δειλούς και ούτε στους εγωιστές, υπερόπτες, κτητικούς και αλαζόνες. Για να μπορείς να την νιώσεις ολοκληρωτικά, πρέπει να «εγκαταλείψεις τον εαυτό» σου, να «χάσεις το μυαλό» σου και να «εξαϋλωθείς».

Έτσι, κλείσε τα μάτια και βούτηξε στα γαλήνια βαθιά πελάγη της ψυχής σου με εμπιστοσύνη! Εκεί αναβλύζει σαν θερμοπηγή η αγάπη και ρέει σε συνεχή αναζήτηση. Δεν φωλιάζει στάσιμα, ούτε κρύβεται. Απλά είναι σε αναμονή και περιμένει εσένα να τη διοχετεύσεις με ευγένεια, πλατύ χαμόγελο και τρυφερή αγκαλιά προς κάποια διψασμένη ύπαρξη, που αναμένει τη ώριμη στιγμή να τη δεχτεί!

Υπάρχουν άτομα, αδερφές ψυχές, που σε συνδράμουν όμορφα και με πόθο να μπεις σ αυτή την μαγευτική διαδικασία απελευθέρωσης της αγάπης σου. Ο κάθε ένας από μας αισθάνεται αυτή χάρη σε σχέση με την δική μας συναισθηματική ανάπτυξη και ευαισθησία Το τέλειο μας ζευγάρι είναι εκείνο του οποίου τα συναισθήματα πάλλονται στο ίδιο μήκος κύματος με τα δικά μας τη στιγμή ωρίμανσης και τότε απελευθερώνεται αμοιβαία η αγάπη!

Η εξωτερική, η συναισθηματική συνειδητοποίηση ότι βρήκες το ταίρι σου, έρχεται με το άγγιγμα του άλλου ατόμου και με το φίλημα. Είναι τότε που κλείνουν τα μάτια και αντιλαμβάνεσαι την ειδική χημεία μέσα σου να μπαίνει σε ζύμωση-διέγερση και την αγάπη να αναβλύζει και να μην αναγνωρίζει όρια και περιορισμούς, παρασύροντας την ύλη, σώμα και μυαλό, στην εξαΰλωση. Η ολοκλήρωση σε αφήνει «άψυχο» σαν μάρμαρο από την ηδονή και την ασυναγώνιστη ευτυχία της απόλαυσης!   

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Επωφελής η πρόταση της Ελληνικής για ΣΚΤ, η απόφαση ήταν πολιτική λύση

«Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος κι από σπουργίτι θα ...»
Ai Em  |  09:06

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Για αυτούς που ζούσαν, όχι σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλο πλανήτη, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ(βλέπε Κίσσινγερ, ...»
Christos A.  |  07:47

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση