ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αριστίνδην γιατί…

του Χρίστου Γαλανού *

Η ηλικία των 30 μου χρόνων έρχεται κάπως σε αντιδιαστολή με το θεσμό του "αριστίνδην". Επέλεξα όμως, μετά από σοβαρή σκέψη, να αποδεχτώ την πολύ τιμητική αυτή πρόταση με πλήρη συναίσθηση ευθύνης. Στοίχημα μου είναι να δικαιώσω την επιλογή του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και να αποδείξω τη δική μου αξία στην πολιτική ζωή του τόπου, έχοντας επίγνωση του επιθέτου που φέρω.

Στους επόμενους λίγους μήνες στόχος μου είναι να προβώ σε μία κατάθεση απόψεων και θέσεων αλλά και πρωτίστως να ακούσω όλους εσάς. Οι απόψεις και οι θέσεις από μόνες τους δεν οδηγούν κάπου. Χρειάζονται πρόσωπα που μπορούν να τις μεταφράσουν σε πράξεις με συνέπεια, σκληρή δουλειά και πάνω απ’ όλα ακεραιότητα. Δεν είναι αρκετό να ασκούμε κριτική για το επίπεδο της πολιτικής στον τόπο μας. Οφείλουμε να το αλλάξουμε και να επαναφέρουμε την ακεραιότητα, την υπευθυνότητα και τον ρεαλισμό στην πολιτική. Αν το αύριο θα είναι ακέραιο εξαρτάται από εμάς και τις επιλογές μας.

Δεν έζησα την εισβολή. Ούτε έχω δυστυχώς δικές μου αναμνήσεις της Αμμοχώστου. Θέλω ωστόσο να τις αποκτήσω, επιστρέφοντας στην Αμμόχωστο και δημιουργώντας εκεί ένα νέο αύριο στη γη που μας ανήκει. Σαράντα δύο χρόνια είναι ήδη πολλά. Οι αναμνήσεις σβήνουν με το χαμό των συμπολιτών μας και παραμένει η φλόγα των όσων μεταλαμπάδευσαν σε μας οι παππούδες κι’ οι γονείς μας. Έφθασε όμως η ώρα εμείς οι νέοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να πάρουμε τη σκυτάλη και να τρέξουμε μέχρι το τέρμα της επανένωσης και της επανάκτησης της πόλης που μας περιμένει. Αν δεν το πράξουμε εμείς τώρα, ποιος στα αλήθεια θα αγωνίζεται για τους πρόσφυγες σε 10 ή 20 χρόνια; Νοιώθω έντονα ότι τώρα πρέπει να πάρουμε τις αναμνήσεις των γονιών μας και σ’ αυτά τα γερά θεμέλια να ξανακτίσουμε την Αμμόχωστο που μας αξίζει και μας ανήκει.

Ζητώ λοιπόν τη δική σας ψήφο και στήριξη σε μια συλλογική προσπάθεια γι’ αυτά που αγωνιζόμαστε εδώ και τέσσερις δεκαετίες: Για την επανένωση της πατρίδας μας και την επανάκτηση της θαλασσοφίλητης μας πόλης. Για ένα ακέραιο αύριο!

Χρίστος Γαλανός

Αριστίνδην Υποψήφιος ΔΗΣΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση