ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:23
 

Το πρόβλημα των προσφύγων

Του Δρος Χρίστου Αχιλλέως Θεοδούλου*

Το πρόβλημα των προσφύγων είναι σήμερα το πρώτο θέμα στα ΜΜΕ διεθνώς. Η τραγωδία των χιλιάδων αυτών δυστυχισμένων ανθρώπων, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κυρίως από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κλπ και προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους.

Κάθε χώρα έχει τα προβλήματά της και τις δικές της προτεραιότητες. Από την άλλη μεριά, πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε με το δράμα αυτών των ανθρώπων. Αυτό που γίνεται σε ορισμένες χώρες με τα συρματοπλέγματα και τους φράκτες είναι ανεπίτρεπτο.

Οι πρόσφυγες έχουν, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δικαιώματα ασύλου και προστασίας. Το πρόβλημα, όμως, πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη ρίζα του, και αυτή είναι η προσπάθεια λύσης των προβλημάτων που προκαλούν αυτές τις τραγωδίες, οι διαμάχες που έχουν σαν λόγο τα συμφέροντα των Δυνάμεων.

Οι πρόσφυγες προέρχονται περισσότερο από την Μέση Ανατολή. Ο όλεθρος της Συρίας, όπου πέραν από 250,000 Σύριοι έχουν σκοτωθεί. Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της χώρας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καταφεύγοντας στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Το άλυτο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να προκαλεί όλη αυτή την τραγωδία. Οι Μεγάλες Δυνάμεις πρέπει ίσως να προσπαθήσουν να καταλάβουν ότι οι αντιπαλότητες μπορεί καμία φορά να αποβούν προς ζημιά τους. Δεν μπορούμε, βέβαια, να αλλάζουμε ως δια μαγείας σε μια νύχτα την φύση των ανθρώπων, των συμφερόντων και των κρατών. Από την άλλη μεριά, όμως, κάποια μετριοπάθεια μπορεί να αποβεί για το καλό όλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X