ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο ΔΗΣΥ και οι μικροί

Του Φάνου Λεβέντη*

Να επιχειρεί κάποιος που δεν είναι υποψήφιος , να αρθρογραφήσει αυτές τις μέρες , είναι περίεργο . Δεν άντεξα στο πειρασμό , παρακολουθώντας τον προεκλογικό λόγο που εκφωνείται από τους υποψηφίους στα ΜΜΕ και βέβαια και τις δημοσκοπήσεις. Η απογοήτευση μου επικεντρώνεται πιο πολύ στους νέους , αυτούς δηλαδή που εμείς αναμένουμε ότι θα κάνουν τη διαφορά και θα μας οδηγήσουν σε ένα άλλο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και είναι αυτοί που διεκδικούν τη ψήφο μας για να κάνουν πράξη αυτά που αναφέρω.

Για άλλη μια φορά επικρατεί ένας ξύλινος και άκομψος λόγος από τους πλείστους για να μη παρεξηγούμαι. Υπάρχει μια αυστηρή μεταφορά κομματικών θέσεων χρησιμοποιώντας το ίδιο λεκτικό της ηγεσίας των κομμάτων τους χωρίς διαφοροποίηση ,χωρίς να προσθέτουν στοιχεία που θα τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Επισημαίνω επίσης ότι είναι αν όχι φαιδρό , αστείο να ακούς πολύ νεαρούς υποψηφίους να μας διαβεβαιώνουν ότι με μαθηματική ακρίβεια θα επέλθει η διχοτόμηση αν προχωρήσουμε στη λύση του εθνικού μας προβλήματος με Δ.Δ.Ο. υποτιμώντας , αγνοώντας η και περιφρονώντας ακόμα τον κίνδυνο αυτό να συμβεί αν δεν το επιλύσουμε πρόβλημα .

Βλέποντας τα ποσοστά των κομμάτων μέσα από δημοσκοπήσεις είναι εύκολη μια ανάλυση για το τρόπο που κατανέμονται αυτά.

Αρχίζοντας από το ΑΚΕΛ το οποίο φέρει τεράστιες ευθύνες για τη κατάσταση που φτάσαμε είναι λογικό να παρουσιάζεται αυτή η μείωση που συνήθως τις τελευταίες μέρες με αντεπίθεση ανακτά κάποιο χαμένο έδαφος. Το ΔΗΚΟ κινείται περίπου στα ιδία επίπεδα , έχοντας και κέρδος και απώλειες από άλλα κόμματα και σχηματισμούς. Η ΕΔΕΚ παρουσιάζει μείωση και μικρή συσπείρωση η οποία δε προβλέπεται να φτάσει σε ψηλά επίπεδα έχοντας απώλειες προς άλλους χώρους οι οποίοι εκφράζουν συγγενικές θέσεις στο θέμα του κυπριακού που κακώς χρησιμοποιείται από τα κόμματα σε ένα προεκλογικό για ανάδειξη της νέας Βουλής. Αυτό ισχύει για την Συμμαχία Πολιτών και την Αλληλεγγύη έχοντας και οι δυο τη δυνατότητα ‘’κλοπής ψήφων ‘’ από τα δυο μεγάλα κόμματα αλλά και από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, ιδιαίτερα η Συμμαχία Πολιτών.

Η συνεργασία των Οικολόγων με μικρά Κινήματα τους φέρνει να εισέρχονται οριακά στη Βουλή αντιμαχόμενοι με κόμματα που χρησιμοποιούν τα ιδία αόριστα και λαϊκίστικα επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με το πολίτη εκτός βέβαια του Κυπριακού που και εκεί υπάρχει η ίδια αοριστία .Άφησα το κόμμα μου τελευταίο . Θα πρέπει η ηγεσία του ΔΗΣΥ να προβληματιστεί πάρα πολύ με τα ποσοστά αλλά και τη συσπείρωση του κόμματος λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Δικαιολογημένη η απογοήτευση από κόσμο που έχασε τα χρήματα , δουλειές μείωση στα έσοδα του , εν τούτοις οι συναγερμικοι έχουν την ωριμότητα να βλέπουν και να αντιλαμβάνονται ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο έστω και με αργό ρυθμό. Η μείωση στα ποσοστά και η απαξίωση των πολιτών δεν είναι αμελητέα ώστε να προσπεραστεί μέσα από μια κουτσουρεμένη η προδιαγραφόμενη Πύρρειο νίκη αφού μάλλον θα χαθούν και κάποιες έδρες.

Η ηγεσία εκφράζεται με έντονο ύφος υπέρ των Μικρών και ΜΜΕ , αλλά στη πράξη , όποτε τέθηκαν ουσιαστικά μέτρα που θα άμβλυναν και θα ξαλάφρωναν λίγο τη μικρή και ΜΜΕ τάξη ο ΔΗΣΥ τάχτηκε κάθετα εναντίον [ βλ. μείωση των ενοικίων ] Υπάρχει απώλεια από τις θέσεις του ΔΗΣΥ στο θέμα των ωραρίων των καταστημάτων , όπου τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ αγνοώντας πεισματικά την αγωνιώδη και εκκωφαντική φωνή των Μικρών και ΜΜΕ .Θα πρέπει ο ΔΗΣΥ να αντιληφτεί ότι ΟΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ είναι λίγοι αριθμητικά και δε μπορούν να οδηγούν το κόμμα στη πρωτιά. Το οδηγούν όμως οι ‘’ γαλάζιοι ‘’ ψηφοφόροι του κόμματος. Διαχρονική ΑΠΟΥΣΙΑ από τον ΔΗΣΥ είναι η παντελής έλλειψης αλληλεγγύης, προκαλώντας πίκρα στους Συναγερμικους σε δύσκολη οικονομικά περίοδο .

Αναμένουμε από τους νεαρούς υποψήφιους να βγάλουν προς τα έξω τη δική τους προσωπικότητα και τον ΔΗΣΥ να αλλάξει έστω και τώρα, κάνοντας τους μικρούς και μικρομεσαίους να νοιώσουν ουσιαστικά ότι πράγματι αγκαλιάζονται από το κόμμα τους και όχι μόνο στα λόγια και στη θεωρία.

Μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ*

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση