ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θετική ψήφος, όχι διαμαρτυρία

της Ρένας Χόπλαρου*

Όλο τα αρνητικά του υποψηφίου μας σχολιάζετε, προβάλετε τα θετικά του δικού σας" παραπονιούνται οι φίλοι ΑΚΕΛικοί. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς. Ας ακούσουν προσεκτικά τους χιλιάδες Ελλαδίτες που ήρθαν στην Κύπρο, είτε φέρνοντας τις εταιρείες τους, είτε ατομικά ή οικογενειακά, σε αναζήτηση καλύτερης ζωής Έφυγαν από μια μεγάλη χώρα όπου μια αριστερή κυβέρνηση διέλυσε οριστικά την οικονομία με ένα κράμα ιδεολογίας και ανευθυνότητας ("αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες" όπως είχε πει ο διεθνής κλόουν Βαρουφάκης, ίνδαλμα τότε της συριζοστρεφούς πτέρυγας του ΑΚΕΛ, με προεξάρχουσα την κ. Χαραλαμπίδου) και ήρθαν σε μια μικρή χώρα που οι πολίτες είχαν αποφασίσει ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

Οι πολίτες αυτοί, με πολύ σημαντικές θυσίες, με πειθαρχία, και με εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του, ξεπέρασαν γρήγορα το χειρότερο σημείο της κυπριακής κρίσης και έβαλαν μπρος το έργο της ανάπτυξης. Οι Ελλαδίτες που ήρθαν εδώ, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο πρακτικά, όσο και νοσταλγίας για την Ελλάδα, εκτιμούν πράγματα που εμείς θεωρούμε αυτονόητα: Ότι στον αγώνα για να βγούμε από την κρίση το πολιτικό προσωπικό στο μεγαλύτερό του μέρος επέδειξε υπευθυνότητα.

Η χώρα δεν παρέλυσε. Η κρίση, αντί να γίνει δικαιολογία για καθυστέρηση του επιβεβλημένου εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων, έγινε ευκαιρία για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Για να συνοψίσω: Ευτυχώς που το ΑΚΕΛ κυβέρνησε επί κρίσης και έτσι τα όποια "μαγικά" υποσχέθηκε στη συνέχεια έπεσαν στο κενό, δεν έπεισαν - αντίθετα με ό,τι έγινε στην Ελλάδα.

Ας τιμήσουμε αυτό που κατακτήσαμε όλοι μαζί. Δεν είναι αυτονόητο. Το ξέρω ότι στην πολιτική είναι πιο εύκολη συναισθηματικά η ψήφος διαμαρτυρίας (ο Αναστασιάδης δεν έκανε αυτό - με απογοήτευσε σε εκείνο). Η ψήφος όμως εκτίμησης για τα θετικά που έγιναν (και για τους δρόμους που έχουν ανοίξει προς την ίδια κατεύθυνση) είναι πιο ώριμη πολιτικά στάση. Ας μην επαναπαυόμαστε. Στην οικονομία, στα διεθνή και στην οικονομία δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος. Στο τιμόνι πρέπει να βρίσκεται κάποιος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει το σκάφος όταν οι καιροί είναι ταραγμένοι.

*Η Ρένα Χόπλαρου είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Μόνο υπό τον όρο να στήσουν επιτροπή που θα αναλάβει την επιστροφή περιουσι`ων προσφύγων.»
Varoshiotis  |  20:48

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X