ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Καλή μας τύχη
Οι πέντε προτεραιότητες για το 2016 του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για τις τράπεζες είναι οι εξής: κίνδυνος που συνδέεται με τα επιχειρηματικά μοντέλα και την κερδοφορία, πιστωτικός κίνδυνος, κεφαλαιακή επάρκεια, διαχείριση κινδύνων και ποιότητα δεδομένων, ρευστότητα. Καλή μας τύχη.


Πού να πάμε;
Άμα και ξεκινήσει έρευνα η ΕΠΑ εναντίον σου κατά μεγάλο βαθμό δεν τη γλιτώνεις. Εάν ακόμα προχωρήσει και σου ζητήσει να καταθέσεις τις απόψεις σου, τότε κατά 99% δεν τη γλιτώνεις και αρχίζεις την προετοιμασία για προσφυγή στο Ανώτατο. Διότι, όταν η επιτροπή και η υπηρεσία είναι ένα και το αυτό, τι άλλο μπορείς να περιμένεις, λένε εμπλεκόμενοι.
Πότε θα πληρωθούμε;
Δυσφορία επικρατεί σε διεθνούς φήμης συμβουλευτικούς οίκους, αφού ενώ έχουν να λαμβάνουν για υπηρεσίες που παρείχαν στην κυβέρνηση για σκοπούς ιδιωτικοποίησης της Cyta, ακόμα δεν πληρώθηκαν. Η δυσφορία είναι τέτοια που σκέφτονται να μη συμμετάσχουν σε άλλους επικείμενους διαγωνισμούς που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα.


Αλλους δύο
Ακόμα δύο συμβούλους αναζητά για την Επιτροπεία του Συνεργατισμού το υπουργείο Οικονομικών, αφού μετά την εμπλοκή που προέκυψε με έναν εκ των τριών εμπλεκομένων και την επισημοποίηση του διορισμού Χατζηγιάννη ως γενικού διευθυντή, υπάρχουν ακόμα δύο κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, αφού συγκεκριμένες επιτροπές είναι υποστελεχωμένες. Εκκρεμεί, επίσης, η εκλογή νέου προέδρου στην Επιτροπεία.


Νέος πρόεδρος
Ο Παύλος Λοΐζου εξελέγη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ως νέος πρόεδρος του RICS Κύπρου. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.


Και λεπτομέρειες
Και ενώ στον μικρόκοσμο της Κύπρου ασχολούμαστε με σημαντικά θέματα, στο εξωτερικό εξακολουθούν να ασχολούνται με λεπτομέρειες. Η πτώση των χρηματιστηρίων στην Κίνα, η τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και η κρίση στις αραβικές χώρες είναι μόνο μερικά από τα «ασήμαντα» ζητήματα που απασχολούν τον υπόλοιπο κόσμο. Βέβαια, και η Κύπρος είχε την τιμητική της την περασμένη βδομάδα, αφού αρκετά μεγάλα ξένα Μέσα Ενημέρωσης ασχολήθηκαν μαζί μας και συγκεκριμένα με την οικιακή βοηθό που κληρώθηκε σε σχολική εκδήλωση, αλλά και τις αναφορές σε «τσουλί» και «ανθρωπάκια» στο κυπριακό κοινοβούλιο.


Πιέσεις σε CEO’s
Με το αριστερό μπήκε η χρονιά για μερικούς από τους σημαντικότερους CEO’s διεθνώς. Οι μέτοχοι της Yahoo ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική σύμβουλο της εταιρείας Marisa Mayer, ενώ ο CEO των Marks & Spencer Marc Bolland αναμένεται να αποχωρήσει εντός του 2016, αφού οι χαμηλές πωλήσεις την περίοδο των γιορτών ξεχείλισαν το ποτήρι.


Διόρθωση
 Σε ρεπορτάζ στην Οικονομική της «Καθημερινής» είχαμε γράψει ότι ο Αριστοτέλης Κλεοβούλου (εκ μέρους της Κλεόβουλος Μιχαήλ Trading Ltd) είχε πει συγκεκριμένα πως «αν το υπουργείο Βιομηχανίας συμμετέχει στην έκθεση, τότε το κόστος του ενοικίου των περιπτέρων καλύπτεται εξ ολοκλήρου, όπως επίσης το 50% του εισιτηρίου και διαμονής σε ξενοδοχείο. Αν μία εταιρεία λάβει μέρος σε έκθεση από μόνη της, τότε δικαιούται απλώς το 50% του εισιτηρίου και ξενοδοχείου». Το σωστό, όμως, είναι «συγκεκριμένα, αν το υπουργείο Βιομηχανίας συμμετέχει στην έκθεση τότε το κόστος του ενοικίου των περιπτέρων καλύπτεται εξ ολοκλήρου, όπως επίσης το 50% του εισιτηρίου και της διαμονής σε ξενοδοχείο. Αν μία εταιρεία λάβει μέρος σε έκθεση από μόνη της, τότε δικαιούται απλά το 50% αυτών των εξόδων». Απολογούμαστε για το λάθος.

 

 


 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Σχόλια αναγνωστών

Πρέσβειρα Αιγύπτου: Νέα ώθηση για διμερείς σχέσεις η επίσκεψη Σίσι

«Chair of the EP Subcommittee on Human Rights, Pier Antonio Panzeri (S&D, IT) during the EP plenary debate ...»
Doros Polykarpou  |  14:24

Pressing σε Νικόλα για τη Διζωνική ασκεί ο Βότσης

«Ευτυχώς υπάρχουν και όσοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και δεν ακολουθούν τον πορφυρογέννητο ...»
Χριστίνα Λοϊζίδου  |  15:53

Επιτελείο Νικόλα: ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ παραπλανούν τον λαό

«ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ… ΔΙΖΩΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Όταν διαλύονται τα εθνικά σύνορα μεταξύ των αδελφών κρατών της Ευρωπαϊκής ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:07

Εξευτελιστική μεταχείριση Π. Νεοκλέους λέει η Επ. Διοικήσεως

«Molis girisa apo UK poy spoudaza polla xronia kai prospatho na katalabo ti exei paei lathos me tin patrida ...»
Jenny Nikolaou  |  10:40

Στήλες: Τελευταία Ενημέρωση