ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οκτάδα για όλα τα γούστα

Από τις πιο μπαρουτοκαπνισμένες, μέχρι την πρωτάρα Λέστερ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Κάποια από όσα έγιναν στους «16» του τσάμπιονς λιγκ, ως κατάληξη σίγουρα τα περιμέναμε. Ρεάλ, Μπάγερν, Μπαρσελόνα, Ατλέτικο, Γιουβέντους και Ντόρτμουντ είχαν θεωρητικό προβάδισμα και τελικά πέρασαν αν και ειδικά η Μπάρσα δυσκολεύτηκε ως εκεί που δεν πάει για να βρεθεί στους «8».

Φαβορί ήταν και η Σεβίλλη, μόνο που η Λέστερ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και τελικά αφού άντεξε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» χτύπησε στην έδρα της και έστειλε τους Ανδαλουσιάνους σπίτι τους.

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι ήταν αυτό της Μαν. Σίτι με τη Μονακό, κυρίως με βάση την εικόνα που έβγαζαν οι δυο τους όλη τη χρονιά φέτος και τελικά είδαμε δυο ματσάρες και συνολικό σκορ 6-6(!) που έφτασε στη Μονακό για να περάσει με τα εκτός έδρας γκολ. Όλοι ασχολούνται με τον Πεπ Κουαρδιόλα αφού είναι της μόδας να τον κριτικάρεις, δεν είναι όλα άδικα τα όσα ακούει ασφαλώς, όμως πρέπει να πάνε τα εύσημα στη Μονακό που καταφέρνει ξανά με τον Ζαρντίμ να φτάσει στους οκτώ.

Οι ομάδες που προέκυψαν, είναι οι πλέον σταθερές αλλά και ελπιδοφόρες.

Η Μπάρσα είναι για δέκατη σερί σεζόν στους οκτώ, ομάδα με τρία τρόπαια σε αυτό το διάστημα. Η Ρεάλ είναι για έβδομη και με δυο τρόπαια αντίστοιχα. Η Μπάγερν για έκτη και με ένα τρόπαιο να επιδείξει. Η Ατλέτικο από μεριάς της είναι για τέταρτη και έχει στο παλμαρές της δυο τελικούς.  Αυτές είναι οι πλέον σταθερές ενώ αξιοσημείωτο το γεγονός πως από τη σεζόν 2013-14 και μετά, αυτή η τετράδα ομάδων ουσιαστικά κάνει κουμάντο στη διοργάνωση. Μοναδική άλλη που κατάφερε να αποκλείσει μια από αυτές είναι η Γιουβέντους που το έκανε στη Ρεάλ το 2015 στα ημιτελικά.

Το 2014 η Μπάγερν βγήκε από τη Ρεάλ και η Μπαρσελόνα από την Ατλέτικο. Το 2015 η Μπάγερν βγήκε από τη Μπαρσελόνα και η Ατλέτικο από τη Ρεάλ. Πέρσι η Μπαρσελόνα βγήκε από την Ατλέτικο όπως και  η Μπάγερν!

Η άλλη τετράδα έχει μέσα την σταθερή δύναμη Ντόρτμουντ, με έναν τελικό πρόσφατο σχετικά το 2013, την ιστορικά μεγάλη, κυρίαρχη εντός συνόρων και με μπόλικες φιλοδοξίες Γιουβέντους, με τελικό το 2015, την Μονακό που έπαιξε τελικό το 2004 και ξαναήταν στους οκτώ το 2015 και την πρωτάρα Λέστερ που ό,τι έχει ήδη κάνει είναι ιστορικό και απλά ζει τη στιγμή.

Μια χαρά φαίνεται το μενού. Να δούμε πως θα τα ταιριάξει η κλήρωση!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση