ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η συμβουλή του Κλοπ στον Τζέραρντ

Διαβάστε τι προτείνει ο Γερμανός προπονητής στον Άγγλο ποδοσφαιριστή

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Η προπονητική οδός είναι μία από τις πρώτες που σκέφτηκαν όλοι ότι θα ακολουθήσει ο Στήβεν Τζέραρντ, μόλις άκουσαν την απόφασή του για αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ξέρει να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες τόσο στον πρώην αρχηγό της Λίβερπουλ όσο και στους θαυμαστές του που θα περιμένουν ανάλογη πορεία με εκείνη που είχε ως ποδοσφαιριστής. Και η κυριότερη από αυτές είναι να ξεκινήσει από χαμηλά: «Ίσως μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να βγουν περισσότεροι Άγγλοι τεχνικοί με το να τους αφήνετε να αρχίζουν από την αρχή και όχι από τη μέση ή το τέλος».

Τι θέλει να πει ο… ποιητής; Ότι ο κόσμος θα περιμένει από τον Τζέραρντ να αναλάβει αμέσως μια μεγάλη ομάδα -όπως συνέβη με τους αδερφούς Νέβιλ- και ότι μια τέτοιου είδους πίεση θα οδηγήσει μοιραία στην αποτυχία. Μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε τον εαυτό του: «Τα πρώτα μου χρόνια στην Μάινζ, ακόμα κι αν προπονούσα γυμνός, κανείς δεν θα το πρόσεχε –αν και δεν το έκανα. Τότε έκανα πολλά λάθη αλλά δεν είχα την προσοχή στραμμένη πάνω μου», διευκρίνισε, τονίζοντας πως αυτό τον βοήθησε πολύ να δουλέψει με ηρεμία και να φτάσει εκεί που έφτασε: «Αυτό όμως δεν μπορώ να το αλλάξω για όλους».

Ο Κλοπ υπογράμμισε ότι κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον Ράιαν Γκιγκς: «Όλοι αναρωτιούνται στο Μάντσεστερ που θα πάει; Αν θέλετε αυτούς τους τύπους στους πάγκους, αφήστε τους να δουλέψουν και μην τους αντιμετωπίζετε έχοντας στο μυαλό σας το πόσο μεγάλοι ποδοσφαιριστές υπήρξαν».

«Αυτή είναι μια μικρή συμβουλή από κάποιον που υπήρξε μέτριος ποδοσφαιριστής», δήλωσε ο 49χρονος Γερμανός υπονοώντας μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος ακόμα και να βοηθήσει τον πρώην πια ποδοσφαιριστή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση