ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτή θα είναι η νέα Άρσεναλ του Αλέγκρι

Νέο σύστημα (3-5-2), αποχωρήσεις που θα προκαλέσουν μεγάλη συζήτηση

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Βρετανία ο νυν προπονητής της Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί το μεγάλο φαβορί για αναλάβει από το προσεχές καλοκαίρι το «τιμόνι» της Άρσεναλ, θεωρώντας τα σενάρια για ανανέωση συμβολαίου του Αρσέν Βενγκέρ απλά φήμες.

Όπως μεταδίδουν τα Μέσα στην Αγγλία, η έλευση του Ιταλού τεχνικού θα φέρει «επανάσταση» στο Λονδίνο, με τον Λιβορνέζο προπονητή να είναι έτοιμος για μία καινούρια περιπέτεια στην καριέρα του.

Νέο σύστημα (3-5-2), αποχωρήσεις που θα προκαλέσουν μεγάλη συζήτηση με τα ονόματα των Σάντσες και Οζίλ να βρίσκονται στο προσκήνιο, τέσσερις νέες αφίξεις. Αυτή θα είναι η νέα Άρσεναλ:

Τερματοφύλακας

Κάθε ομάδα που θέλει να δημιουργήσει ένα σπουδαίο σύνολο φροντίζει να υπερασπίζεται την εστία της ένας τερματοφύλακας που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους αμυντικούς και θα είναι έτοιμος να απομακρύνει τόσο τα κύματα επιθέσεων αντίπαλων επιθετικών σε μία κακή βραδιά της ομάδας όσο και να επέμβει αποτελεσματικά στην μία φάση που θα χρειαστεί σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο.

Και το όνομα αυτού Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Το πολυπόθητο «τρόπαιο» για πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, ο 18χρονος τερματοφύλακας αποτελεί τον διακαή πόθο του Αλέγκρι, με τους Τσεχ και Οσπίνα βλέπουν την πόρτα της εξόδου και τον διάδοχο του «Τζίτζι» Μπουφόν στην εθνική Ιταλίας να παίρνει την φανέλα με το νούμερο «1» στην πλάτη.

Δεξιός στόπερ

Ίσως ένα από τα λίγα αποτελεσματικά μεταγραφικά «χτυπήματα» του Αρσέν Βενγκέρ, ο Σκοντράν Μουστάφι αναμένεται να αποτελέσει θεμελιώδη λίθο στο νέο πρότζεκτ.

Κεντρικός στόπερ

Παρά τις έντονες κριτικές των οπαδών των «κανονιέρηδων» ο Λορέν Κοσιελνί θα παραμείνει στο κέντρο της άμυνας και με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της ομάδας. Δεν είναι Μπονούτσι, μπορεί ωστόσο να εξελιχθεί σε αμυντικό υψηλού επιπέδου ψάχνοντας μόνο τη διάρκεια.

Αριστερός στόπερ

Υπάρχει ανάγκη εμπειρίας και προσωπικότητας στην άμυνα των Λονδρέζων και τα στοιχεία αυτά μπορεί να τα προσφέρει ο Τζόρτζο Κιελίνι. Μπορεί ο Ιταλός να έχει δηλώσει αρκετές φορές πως δεν θα ήθελε να αφήσει την Γιουβέντους, σε περίπτωση όμως που στα γραφεία των διοικούντων των «μπιανκονέρι» φτάσει μία ικανοποιητική πρόταση, είναι πιθανό να ανοίξει η πόρτα του κόσμου της Πρέμιερ.

Δεξιά πτέρυγα

Ένα από τα λίγα στάνταρ στον σύλλογο της Αγγλικής πρωτεύουσας, ένας παίκτης που ο Αλέγκρι δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να τον δει να αποχωρεί είναι ο Έκτορ Μπελερίν. Αρέσει πολύ στις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, η διοίκηση της Άρσεναλ ωστόσο έχει κάνει γνωστό πως δεν συζητά καμία πρόταση που δεν ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Δεξιός εσωτερικός μέσος

Πολλά προβλήματα τραυματισμών, την ποιότητα που διαθέτει όμως δεν την συναντάς εύκολα. Ο λόγος για τον Άαρον Ράμσεϊ, έναν από τους ποδοσφαιριστές που ο «Μαξ» Αλέγκρι απολαμβάνει να παρακολουθεί, καθώς πρόκειται για έναν αυθεντικό «μονομάχο» των γηπέδων, όπως όλοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν στο Euro του 2016 βλέποντάς τον να αγωνίζεται με την εθνική Ουαλίας.

Κεντρικός μέσος

Παρορμητικός αλλά γεμάτος ταλέντο. Ο Γκρανίτ Τζάκα αποτελεί μία δαπάνη ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ του περασμένου καλοκαιριού και με κάθε επιφύλαξη δεν θα αφήσει το Λονδίνο παρά την κακή κατά γενική ομολογία πρώτη του σεζόν, αποτελώντας ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του Αλέγκρι.

Αριστερός εσωτερικός μέσος

Ένα σπουδαίο «νέο» απόκτημα για την προσεχή σεζόν θα είναι ο Τζακ Γουίλσιρ, με τον Άγγλο μέσο να επιστρέφει από τον δανεισμό του στη Μπόρνμουθ και τον Αλέγκρι να κάνει τα πάντα προκειμένου να του δώσει το απαραίτητο κίνητρο για να αναγεννηθεί.

Αριστερή πτέρυγα

Σε περίπτωση ππου αποχαιρετήσει τη Γιουβέντους ο Αλέγκρι δεν έχει σκοπό να πάρει μαζί του μόνο τον Κιελίνι αλλά και τον Άλεξ Σάντρο ο οποίος σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου έχει γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος της αριστερής πτέρυγας της«Μεγάλης Κυρίας». Έχει κατατεθεί ήδη πρόταση 30 εκατομμυρίων ευρώ η οποία και απορρίφθηκε, αναμένεται όμως να ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι να βρεθεί το σωστό νούμερο για την ολοκλήρωση της μετακίνησης.

Περιφερειακός επιθετικός

Ταχύτητα και ικανότητα να «σκοτώνει» σε ανοικτό γήπεδο. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Ντάνι Γουέλμπεκ. Ο Άγγλος ξόδεψε αρκετό καιρό εκτός ομάδας εξαιτίας τραυματισμών, στην επανάσταση όμως του Αλέγκρι μπορεί να αποδειχθεί ο μοναδικός στον οποίο ο Ιταλός τεχνικός μπορεί να ποντάρει στα αθλητικά και τεχνικά του προσόντα.

Επιθετικός κορυφής

Ο Αλέγκρι απόλαυσε τις υπηρεσίες του στη Γιουβέντους βοηθώντας τον να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο κάνοντας τη Ρεάλ να τον πάρει πίσω καταβάλλοντας την ρήτρα απόκτησής του. Ο Αλβάρο Μοράτα με την επιστροφή του στη Μαδρίτη έχει γευτεί πολλές φορές τη φετινή σεζόν την πίκρα του πάγκου, με αποτέλεσμα το μέλλον του στους «μερένχες» να θεωρείται αβέβαιο. Η Άρσεναλ από πέρσι ήταν έτοιμη να ξοδέψει 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, με το θέμα τελικά να παγώνει. Ποιος ξέρει; Ίσως ήταν γραφτό η μεταγραφή να ολοκληρωθεί με καθυστέρηση προκειμένου Μοράτα και Αλέγκρι να συναντηθούν και πάλι σε ένα νέο ξεκίνημα για αμφότερους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X