ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λίβερπουλ-Έβερτον 3-1: Το ντέρμπι βάφτηκε κόκκινο

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε και νίκησε την Έβερτον.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει ακόμη μια νίκη φέτος σε ντέρμπι αφού νίκησε με 3-1 την Έβερτον στο ντέρμπι της πόλης. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την Έβερτον να μην μπορεί να απειλήσει.

Μας χάρισε θέαμα

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ήταν όπως ακριβώς θα το θέλαμε. Το πάθος και η δύναμη κυριάρχησαν ενώ δεν έλειψαν και τα γκολ από τον αγώνα. Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και κατάφερε να σκοράρει μόλις στο 8’ όταν ο Μανέ μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 1-0 βάζοντας φωτιά στο Άνφιλντ. Η «κόκκινοι» συνέχιζαν να πιέζουν και στο 19’ έχασαν μεγάλη φάση όταν ο Κουτίνιο σε σουτ στην περιοχή ανάγκασε τον Ρόμπλες σε επέμβαση και τον Τζαγιέλκα να διώχνει στην γραμμή. Στο 28’ μέσα από μια σύγχυση στην περιοχή ο Πένινγκτον βρέθηκε μόνος και έκανε το 1-1. Η απάντηση της Λίβερπουλ ήταν άμεση με τον Κουτίνιο να πετυχαίνει γκολάρα. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από το κέντρο μπήκε στην περιοχή και με σουτ στο παραθυράκι έκανε το 2-1 στο 31’. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου με την ομάδα του Κλοπ να πηγαίνει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το καθάρισε

Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον αν και προσπάθησε να ισοφαρίσει δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα απειλητική με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να την σκοτώσει. Μέχρι και το 60’ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν αλλά δεν έφτιαχναν φάσεις. Στο 60’ ο Οριγκί ελευθερώθηκε και με κεραυνό εκτός περιοχής έκανε το 3-1 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Η Έβερτον προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 69’ έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Γούλιαμς και τον Λιούιν όμως ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ έδειξε ετοιμότητα. Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι παρά τις αλλαγές δεν κατάφεραν να είναι απειλητικοί. Μάλιστα η Λίβερπουλ ήταν αυτή που ήταν πιο κοντά στο γκολ το τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς ωστόσο να το βρίσκει. Έτσι οι «κόκκινοι» πήραν ακόμη μια νίκη σε ντέρμπι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση