ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 1-2: Τραγικό φινάλε

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ισοφάρισε νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα με το Φορτούνη, είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα 2ο γκολ όμως δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο από την Άντερλεχτ.

Στην επανάληψη οι Βέλγοι ανέβασαν στροφές όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Η Άντερλεχτ πέτυχε δυο όμορφα γκολ με τον Ατσεαμπόνγκ, γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πήρε την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και έλεγχε πλήρως το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και έψαξαν ένα γρήγορο γκολ. Δημιούργησαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα δυο λεπτών με τους Ιντέγιε, Φορτούνη και Ντουρμάζ. Και στις τρειςπεριπτώσεις ο Προτό αντέδρασε άψογα και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε την κατοχή της μπάλας και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει το πρώτο γκολ. Στο 28ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι μετά από μια λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή σε χέρι του  Εμποτζί. Ο αμυντικός της Άντερλεχτ δεν υπέπεσε σε καμία παράβαση.  Ο Κώστας Φορτούνης ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.

Στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Συγκεκριμένα στο 52’ ο Πουλίδο έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Προτό. Στο 63ο λεπτό η Άντερλεχτ απείλησε με δυο σουτ των Τζούριτσιτς και Ντεντόνκερ όμως ο Ρομπέρτο δήλωσε παρών. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ναχάρ βγήκε απέναντι από το Ρομπέρτο, έκανε το σουτ όμως η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Στο 78ο λεπτό ο Τσόρι έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής όμως ο Προτό απόκρουσε τη μπάλα με τις γροθιές. Στο 90’ η Άντερλεχτ απώλεσε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Ατσεαμπόνγκ πλάσαρε μέσα από την περιοχή όμως ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε μια σωτήρια απόκρουσε σε κόρνερ. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το 90’ και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν σε ημίωρη παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης είδαμε ένα παιχνίδι με αργό ρυθμό. Η Άντερλεχτ κατάφερε να σκοράρει στο 103ο λεπτό με ένα ασύλληπτο πλασέ του Ατσεαμπόνγκ. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά στο 111’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (67’ Ζντιέλαρ), Φορτούνης, Ντουρμάζ (50’ Τσόρι), Πουλίδο (83’ Σεμπά), Ιντέγε.

Άντερλεχτ: Προτό, Ναχάρ, Ντέσχαχτ, Εμποτζί, Μπούτνερ (91’ Νόιτινγκ), Ντεντόνκερ (97’ Ντεφούρ), Μπατζί, Τζούριτσιτς (82’ Σουάρεζ), Πρατ, Ατσεαμπόνγκ, Οκάκα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση