ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 3-0: Με φόρα για την κούπα

Άλλη μία ανατροπή (1-0 το πρώτο ματς) για την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο «νόμος του Άνφιλντ» ίσχυσε σε ακόμη ένα παιχνίδι. Μια φανταστική Λίβερπουλ νίκησε τη Βιγιαρεάλ με 3-0 και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου όπου θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τροπαίου, Σεβίλλη.

Κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν με διαφορά ο Φιρμίνιο. Ο Βραζιλιάνος είχε τρελά κέφια και δημιούργησε και τα τρία γκολ της ομάδας του. Τα γκολ του αγώνα σημείωσαν οι Σοριάνο (αυτογκόλ), Στάριτζ και Λαλάνα. Η Βιγιαρεάλ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρουίθ με 2η κίτρινη.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ κυριάρχησε και κατάφερε να ισοφαρίσει νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι «κόκκινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την καυτή ατμόσφαιρα του «Άνφιλντ». Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 5ο λεπτό για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Ο Γκασπάρ σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Μινιολέ ήταν σε ετοιμότητα και κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 7ο λεπτό μετά από ένα μελέ που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Βιγιαρεάλ. Ο Κλάιν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αρεόλα προσπάθησε να διώξει όμως η μπάλα κατέληξε στο Φιρμίνιο. Ο Βραζιλιάνος έδωσε έτοιμο γκολ στον Στάριτζ όμως ο Άγγλος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα από πλεονεκτική. Ο Σοριάνο έσπρωξε (άθελα του) τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 13ο λεπτό η Λίβερπουλ έφτασε μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ. Ο Λαλάνα σούταρε μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αρεόλα. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν πλήρως το ρυθμό του παιχνιδιού στο τελευταίο μισάωρο του ημιχρόνου όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε πάρα πολύ δυνατά στην επανάληψη και έψαξε με μανία ένα 2ο γκολ. Στο 48’ ο Κουτίνιο σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Αρεόλα έδιωξε τη μπάλα με τις γροθιές. Δυο λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ απείλησε με ένα καλό σουτ του Μίλνερ όμως ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά. Στο 55’ η Βιγιαρεάλ απείλησε μια άστοχη κεφαλιά του Σολδάδο μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντος Σάντος.

Η Λίβερπουλ πέτυχε και 2ο γκολ στο 63ο λεπτό. Ο Φιρμίνιο βρήκε τον Στάριτζ με μια πανέμορφη κάθετη πάσα και ο τελευταίος νίκησε τον Αρεόλα με ένα υποδειγματικό πλασέ. Στο 74’ ο Φιρμίνιο εξαπέλυσε ένα κεραυνό έξω από την περιοχή όμως ο Αρεόλα απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι «κόκκινοι» πέτυχαν και 3ο γκολ στο 81ο λεπτό με το Λαλάνα με δημιουργό και πάλι το Φιρμίνιο. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει την πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν, Μίλνερ, Κουτίνιο (83’ Άλεν), Φιρμίνο (89’ Μπεντέκε), Στάριτζ (91’ Λούκας), Μορένο, Λαλάνα, Τσαν.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Αρεόλα, Γκασπάρ, Πίνα (60’ Τρικιέρος), Μουσάτσιο, Ρουίθ, Ντος Σάντας (73’ Μπονέρα), Σολδάδο (68’ Λόπεζ), Κότα, Μπακαμπού, Σουάρες, Σοριάνο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση