ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντερλεχτ – ΑΠΟΕΛ 1-0: Φεύγει με ψηλά το κεφάλι!

Ένα τέρμα του Ατσεαμπόνγκ στο 64’ έκρινε το παιχνίδι

Ένα τέρμα του Ατσεαμπόνγκ στο 64’ έκρινε το παιχνίδι. Ο ΑΠΟΕΛ έχασε στο Βέγλιο με 1-0 και έμεινε εκτός συνέχειας του Europa League. Οι «γαλαζοκίτρινοι» προσπάθησαν, όμως η Άντερλεχτ κατάφερε να κερδίσει δίκαια το παιχνίδι. Το ταξίδι που ξεκίνησε το καλοκαίρι ολοκληρώνεται τώρα. Η πορεία του ΑΠΟΕΛ ήταν για ακόμη μια φορά τεράστια και πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα καλό Ευρωπαϊκό όνομα.

Α’ ημίχρονο

Πολύ δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι Βέλγοι. Μόλις στο 3’ έγινε το λάθος από τον Ιωάννου όμως η φάση δεν κόστισε καθώς οι Βέλγοι βγήκαν σε θέση οφσάιντ. Στο επόμενο λεπτό ο Βάτερμαν είπε όχι σε τετ-α-τετ. Ενώ στο 5’ και πάλι ο Βάτερμαν έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 7’ ο Ντεντόνκερ έκανε το σουτ, όμως δεν είχε δύναμη και εύκολα απέκρουσε ο Βάτερμαν. Στο 15’ έγινε το λάθος στο χώρο του κέντρου οι Βέλγοι μπήκαν στην περιοχή του Βάτερμαν, έγινε η πάσα στον Στάντσιου, έκανε το πλασέ όμως ο Βάτερμαν έσωσε για ακόμη μια φορά εντυπωσιακά. Οι σαφώς και είχαν την υπεροχή στον αγώνα. Μέχρι το 20 κατέγραψαν 9 τελικές χωρίς όμως να νικήσουν τον Βάτερμαν. Στο 23’ η Άντερλετ κέρδισε ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο, όμως η εκτέλεση του Τιλμάνς ήταν κακή. Στο 29’ ο Γιαννιώτας βρέθηκε στην περιοχή των Βέλγων, απελευθερώθηκε έκανε το σουτ, όμως μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών. Ο ρυθμός σιγά, σιγά έπεφτε κάτι που σίγουρα ήταν θετικό για τον ΑΠΟΕΛ. Στο 36’ οι Βέλγοι αναπτύχθηκαν όμορφα, έγινε η μπαλιά στην περιοχή, ο Τεόντορτσικ έπιασε τη κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε έξω. Ο ΑΠΟΕΛ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Ρούμπεν. Στο 45’ καταγράφηκε και η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου. Ο Νάχαρ δοκίμασε το πόδι του, όμως ο Βάτερμαν έδιωξε σε κόρνερ.

Β’ ημίχρονο

Σαφώς πιο δυνατά μπήκε ο ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 48’ ο Πιέρος Σωτηρίου εξαπέλυσε μια βολίδα όμως η μπάλα έφυγε μόλις έξω. Στο 50’ ο Τεόντορτσικ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε έξω. Δυο λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτας έκανε την εκπληκτική κούρσα, έδωσε στον Εμπεσίλιο, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του και η μπάλα έφυγε έξω. Στο 64’ όμως η Άντερλεχτ κατάφερε να πετύχει το τέρμα. Ήταν σε μια αντεπίθεση διαρκείας όταν μετά από επέμβαση του Βάτερμαν ο Ατσεαμπόνγκ σε κενή εστία έγραψε το 1-0. Μετά το τέρμα των Βέλγων ο ΑΠΟΕΛ ήταν αναγκασμένος να ψάξει το τέρμα. Στο 79’ ο Αρτυματάς έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, όμως ο Ρούμπεν έδιωξε με υπερένταση. Οι «γαλαζοκιτρινοι» πίεζαν, όμως η άμυνα της Άντερλεχτ ήταν καλά οργανωμένη. Στο 94’ έγινε ένα σουτ από του Βέλγους, όμως η μπάλα έφυγε έξω.

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε στις Βρυξέλλες, όμως η ομάδα του Κρίστιανσεν έφυγε με ψηλά το κεφάλι. Ένα μακρύ ταξίδι ολοκληρώθηκε. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ και όλοι στο «γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο πρέπει να νιώθουν περήφανοι για την ομάδα τους.

Ενδεκάδες:

Άντερλεχτ: Ρούμπεν, Κάρα, Σπάχιτς, Ναχάρ, Τσίπτσιου, Άπια, Τιλμάνς, Ντεντόνκερ, Στάντσιου, Τεόντορτσικ, Άνι

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Αρτυματάς, Εμπεσίλιο, Γιαννιώτας, Μπαράλ, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση