ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΛΕΣΤΕΡ-ΣΕΒΙΛΛΗ 2-0: Έγραψαν ιστορία οι «Αλεπούδες»

Πανάξια νίκη και πρόκριση της Λέστερ

Πανάξια νίκη και πρόκριση της Λέστερ. Οι «αλεπούδες» έδειξαν ακόμη μια φορά πως είναι ομάδα που μπορεί να κάνει θαύματα. Από την άλλη η Σεβίλλη με δυο χαμένα πέναλτι σε δυο αγώνες δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση. Οι Ισπανοί φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δίκαια έμειναν εκτός του Champions League.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν οι δυο ομάδες με στόχο να πετύχουν ένα τέρμα. Μόλις στο 3’ ο Νασρί μπήκε στην περιοχή της Λέστερ, έκανε το σουτ, όμως ο Σμάιχελ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 12’ ο Ντρίνγκγούτερ έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών. Στο 16’ ο Ραμί εκτέλεσε ένα φάουλ για την Σεβίλλη, σε καλό σημείο, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά έξω από την εστία της Λέστερ. Πέντε λεπτά αργότερα η Σεβίλλη έφυγε σε μια όμορφη αντεπίθεση, ο Σαράμπια έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο 27’ όμως η Λέστερ άνοιξε το σκορ. Ήταν η όμορφη εκτέλεση φάουλ από τον Μαχρέζ, η μπάλα χτύπησε κατά λάθος στον Μόργκαν και κατέληξε στα δίχτυα. Η Σεβίλλη ήταν αναγκασμένη να ψάξει πλέον το τέρμα. Στο 30’ ο Γιέλντερ έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 32’ ο Μερκάδο δοκίμασε από δύσκολη θέση το πόδι του, έσωσε ο Σμάιχελ. Οι χώροι πλέον στην άμυνα της Σεβίλλης ήταν ανοικτοί. Στο 36’ και στο 38’ οι Βάρντι και Ντρίνγκγουοτερ δοκίμασαν να νικήσουν με σουτ τον Ρίκο, όμως δεν τα κατάφεραν. Η Λέστερ πλέον έπαιζε το γνωστό της παιχνίδι και κατάφερε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να μην κινδυνέψει. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι «αλεπούδες» έφυγαν στην αντεπίθεση, χωρίς όμως καλά τελειώματα.

Β’ ημίχρονο

Σαφώς πιο επιθετικά μπήκε στο δεύτερο μέρος η Σεβίλλη. Οι Σεβιλλιάνοι ήταν αναγκασμένοι να ψάξουν το γκολ. Όμως η Λέστερ είχε καλά κλειστούς τους χώρους. Στο 53’ από πολύ μακριά ο Εσκουδέρο δοκίμασε το πόδι του και τράνταξε το δοκάρι του Σμάιχελ. Στο 55’ όμως σε μια από τις γνωστές αντεπιθέσεις της Λέστερ, ο Ολμπράιτον βρέθηκε μόνος στην περιοχή, έκανε το σουτ και έγραψε το 2-0. Το τέρμα της Λέστερ έφερε τον εκνευρισμό των ποδοσφαιριστών της Σεβίλλης, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Σμάιχελ. Χαρακτηριστικό πως η επόμενη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 67’, όταν ο Βάρντι βρέθηκε στην περιοχή του Ρίκο, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 73’ ο Κορέα, μπήκε στην περιοχή του Σμάιχελ, έκανε το σουτ, όμως ο πορτιέρο της Λέστερ έδιωξε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν, όταν ο Νασρί σε μια λογομαχία με τον Βάρντι, έπιασε δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντιαθλητική ενέργεια. Στο 78’ όμως η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ν’Ζονζί, όμως ο Σμάιχελ είπε και πάλι όχι. Ο Δανός ψάρωσε τον Ν’Ζονζι και κατάφερε να πιάσει το πέναλτι. Η ψυχολογία πλέον ήταν για τα καλά με το μέρος της Λέστερ. Στο 87’ ο Μάχρεζ έκανε μια απίστευτη κούρσα, έδωσε τη μπάλα στον Βάρντι ο οποίος όμως πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια καθώς το τελείωμα του ήταν κακό. Στα τελευταία λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω, κάτω. Στο 92’ ο Κορέα βρέθηκε στην περιοχή του Σμάιχελ, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Οι «Αλεπούδες» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους «8» και να γράψουν ιστορία. Οι Άγγλοι κατάθεσαν ψυχή. Δυο πέναλτι έκοψε ο Σμάιχελ σε αυτή τη διπλή αναμέτρηση. Ένα τέρμα του Μόργκαν, ένα ο Ολμπράϊτον και η ιστορία έγραψε Λέστερ. Όλοι τους εξαιρετικοί και πανάξια κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Ενδεκάδες:

Λέστερ(Σέξπιρ): Σμάιχελ, Σίμπσον, Χουτ, Μόργκαν, Φουκς, Ολμπράϊτον, Ενντιντί, Μάρεζ, Οκαζάκι, Βάρντι

Σεβίλλη(Σαμπάολι): Ρίκο, Μερκάδο, Παρέχα, Ραμί, Σαράμπια, Ιμπόρα, Νζονζί, Εσκουδέρο, Βιτόλο, Νασρί, Μπεν Γιεντέρ

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση