ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ατλέτικο - Λεβερκούζεν 0-0: (Χ)αλαρή πρόκριση των Ισπανών

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να περάσει στους

Σ’ ένα παιχνίδι χωρίς πολλά πολλά, η Ατλέτικο κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «8» του Champions League. Το 0-0 δείχνει ακριβώς την εικόνα του αγώνα. Ένα παιχνίδι με κακό ρυθμό και χωρίς πολλές φάσεις, με κυρίαρχο στοιχείο τα λάθη από τους ποδοσφαιριστές.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε η Λεβερκούζεν στον αγώνα. Οι Γερμανοί έψαχναν το γρήγορο τέρμα. Μόλις στο 4’ ο Φόλαντ μπήκε στην περιοχή του Όμπλακ, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Σιγά, σιγά όμως η Ατλέτικο ανέβασε στροφές και ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο 12’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, έγινε μια κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Λένο. Τρία λεπτά αργότερα ο Κορέα μπήκε στην περιοχή της Λεβερκούζεν, έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών. Στο 21’ ο Τσιτσαρίτο βρέθηκε στην περιοχή των Ισπανών, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Όμπλακ. Στο 25’ ο Κόκε έπιασε ένα σουτ στην περιοχή των Γερμανών, όμως η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά έξω. Το παιχνίδι δεν είχε το ρυθμό που όλοι περιμέναμε, μιας και ήταν πολλά τα λάθη από τις δυο ομάδες. Χαρακτηριστικό πως η επόμενη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 37’, όταν ο Καμπλ δοκίμασε το πόδι του από μακριά χωρίς να απειλήσει τον Όμπλακ. Στο επόμενο λεπτό ο Κορέα μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Λένο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 39’ και πάλι ο Κόκε δοκίμασε το πόδι του με τον Λένο να διώχνει και πάλι σε κόρνερ. Στο 42’ η Λεβερκούζεν βγήκε σε αντεπίθεση, ο Τσιτσαρίτο έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και έφυγε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Με περισσότερη όρεξη μπήκαν οι δυο ομάδες στο 2ο μέρος. Ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο γρήγορος, όμως οι δυο ομάδες είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Στο 53’ καταγράφηκε η πρώτη φάση του 2ου ημιχρόνου ο Φόλαντ μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 55’ ήρθε η απάντηση της Ατλέτικο, όταν ο Κορέα μπήκε στην περιοχή, πέρασε δυο ποδοσφαιριστές, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Λένο. Δυο λεπτά αργότερα ο Γκριεζμάν δοκίμασε με ψηλοκρεμαστό πλασέ να νικήσει τον Λένο, όμως η μπάλα δεν του έκανε την χάρη και έφυγε μόλις έξω. Στο 68’ η Λεβερκούζεν έχασε τεράστια τετραπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Έγινε το λάθος στην άμυνα της Ατλέτικο, και στο τετ – α – τετ βγήκε νικητής ο Όμπλακ δυο φορές, έσωσαν μια οι αμυντικοί της Ατλέτικο στην γραμμή και το τελευταίο σουτ των Γερμανών πέρασε έξω. Στο επόμενο λεπτό, ο Γκριεζμάν βρέθηκε στην περιοχή του Λένο, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 73’ ο Μπελαραμπί έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Όμπλακ έσωσε και πάλι. Στο 79’ και στο 80’ ήρθαν δυο απανωτές φάσεις για τους Γερμανούς. Όταν Μπέιλι και Καμπλ δοκίμασαν με σουτ να κερδίσουν τον Όμπλακ που είπε και στους δυο όχι. Στο 86’ ο Σαούλ βρήκε το χώρο, έκανε το σουτ, όμως ο Λένο είπε όχι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Δίκαια πρόκριση για την Ατλέτικο σ’ ένα παιχνίδι χωρίς θέαμα. Οι Γερμανοί το πάλεψαν όμως η Ατλέτικο, μια έμπειρη ομάδα, κατάφερε να φέρει τον αγώνα στα μέτρα της και να περάσει χωρίς να ιδρώσει.

Ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βρσάλικο, Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Σαούλ, Τόμας, Κόκε, Καράσκο, Γκριεζμάν, Κορέα

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Γεβντάι, Ντράγκοβιτς, Γουέντελ, Μπαουμγκαρντλίνγκερ, Καμπλ, Μπελαραμπί, Φόλαντ, Μπραντ, Τσιτσαρίτο

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X