ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2: Υπερταχεία… πρόκρισης

Μεγάλο προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ποιο τρένο; Με τον Πρίγιοβιτς να «παστελώνει» γκολάρα, ΞΑΝΑ με το που μπήκε, η… υπερταχεία του ΠΑΟΚ πέρασε και από την Ξάνθη (1-2) και κάνοντας το 13/14(!) είναι με το 1,5 πόδι στους «4» του Κυπέλλου!

Τι πρωτάθλημα, τι Κύπελλο…

Ο ΠΑΟΚ τρελαίνει κόσμο παντού!

Παρότι κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια και δίχως να πιάσει τον γνωστό… αφηνιασμένο ρυθμό του, ο «δικέφαλος» επικράτησε 2-1της Ξάνθης στα Πηγάδια και βρίσκεται μια «ανάσα» από τα ημιτελικά του θεσμού.

Σε… Σόλσκιερ του ΠΑΟΚ εξελίσσεται ο Πρίγιοβιτς, με τον 26χρονο φορ να μπαίνει στο 59’ και στο 63’ να δίνει, με γκολάρα, τη νίκη στην ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, που είχε ανοίξει το σκορ (20’) με τον εξαιρετικό, στο πρώτο ημίχρονο, Μυστακίδη. Ισοφάρισαν με τον Λάζιτς (52’), στη μοναδική τους ευκαιρία στον αγώνα, οι Ακρίτες, που ψάχνουν τον καλό τους εαυτό…

Με δέκα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι, καθώς αποβλήθηκε στο 70’, σωστά, ο Πέδρο Ενρίκε, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς


Προσδοκώντας να πιάσουν στον… ύπνο τον ΠΑΟΚ και αφού η «σκούπα» Βαρέλα δεν τους άφηνε να πλησιάσουν περαιτέρω τον Γλύκο, οι παίκτες της Ξάνθης επιχειρούσαν μακρινά σουτ στο ξεκίνημα (Λουσέρο, Πιτσέλι), δίχως, όμως, τύχη. Παρότι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι Ακρίτες δεν δημιουργούσαν σοβαρούς κινδύνους για την εστία του «δικεφάλου», ο οποίος… περίμενε στη γωνία τους γηπεδούχους -που «φωνάζουν», και σωστά, για ανύπαρκτο οφσάιντ του Γιουνές μόλις στο 4’ και ενώ ο Τυνήσιος έφευγε «φάτσα» με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Στο 15’, ο… δαιμονισμένος, στο πρώτο 45λεπτο, Μυστακίδης, έκανε απανωτές ντρίμπλες, πέρασε μια πανέμορφη μπαλιά, αριστερά, στον Μπίσεσβαρ, με τον Ολλανδό να «σερβίρει» τον Πέδρο Ενρίκε και τον Βραζιλιάνο, αφού «άδειασε» τον Μπαξεβανίδη, να κάνει το σουτ, αλλά να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, οι ίδιοι πρωταγωνιστές, αλλά… ανάποδα, βρήκαν στόχο! Ο Πέδρο Ενρίκε πάσαρε στον Μπίσεσβαρ, σέντρα-ξυράφι του τελευταίου και ο Μυστακίδης, με τέλειο «τσίμπημα» της μπάλας, «έγραψε» το 1-0 για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς. Από εκεί και πέρα και με εξαίρεση τη φάση του 41’ (σουτ από δεξιά, που κόντραρε) και εκείνη του 44’ (επικίνδυνη σέντρα, μετά από φοβερές ντρίμπλες και πάλι), με πρωταγωνιστή, για άλλη μια φορά, τον Μυστακίδη, δεν είδαμε τίποτα άλλο στο πρώτο ημίχρονο, που στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Κάνιας, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Κάτσε στο 31’.

Εμφανώς κουρασμένος, ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένος στο δεύτερο 45λεπτο, με αποτέλεσμα η αποφασισμένη Ξάνθη να το εκμεταλλευτεί και να φέρει στα ίσα τον προημιτελικό, στο 52’. Στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, οι Ακρίτες είδαν τον Λάζιτς, με «ξερό σουτ, μετά από ασίστ του Πιτσέλι, να κάνει το 1-1, γεγονός, πάντως, που δεν πτόησε τους φίλους του «δικεφάλου»… Με το που σκόραρε η ομάδα της Θράκης, άναψαν δεκάδες καπνογόνα, φωνάζοντας ακόμη πιο δυνατά, σαν να έβαλε το γκολ ο ΠΑΟΚ. Ή σαν να ήξεραν τι θα ακολουθήσει…

Στο 59’, ο Ίβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πρίγιοβιτς στη θέση του Κουλούρη… για να το ξανακάνει ο Ελβετός και μάλιστα, με στιλ! Ο πανύψηλος φορ, που είχε σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από 80 δευτερόλεπτα, στο κυριακάτικο ματς με τον Αστέρα, έστρωσε με το στήθος την μπάλα (στη δεύτερη επαφή του με αυτή…) και σχεδόν πέντε λεπτά μετά την είσοδό του, «έγραψε» γκολάρα, με απίθανο σουτ ακριβείας, έξω από την περιοχή, για να δώσει ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ!

Ο ίδιος, θα μπορούσε να «καθαρίσει» στο 88’, αλλά, αφότου εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ζίφκοβιτς, πλάσαρε πάνω στον Σέρβο τερματοφύλακα. Στο μεταξύ, οι «ασπρόμαυροι» είχαν μείνει με δέκα από το 70’, λόγω της σωστής αποβολής του Πέδρο Ενρίκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (που έκανε έξαλλο τον Ίβιτς), αλλά άντεξαν στην πίεση της Ξάνθης, ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν καθόλου στο τελευταίο 20λεπτο. Έτσι, με τη 13η νίκη τους στα τελευταία 14 ματς και 8η σερί, μπορούν από απόψε να σκέφτονται τα ημιτελικά του Κυπέλλου… Την Κυριακή, δε, θα τα ξαναπούν με τους Ακρίτες, στο ίδιο γήπεδο, αλλά για το πρωτάθλημα αυτήν τη φορά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (80' Σολτάνι), Σίλα, Λουσέρο, Καμαρά (72' Τριάδης), Λάζιτς (86' Μεχία), Πιτσέλι, Βασιλακάκης, Γιουνές.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κάνιας (31' Κάτσε), Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (73' Κίτσιου), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (59' Πρίγιοβιτς).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση