ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστέρας – Παναθηναϊκός 0-5: Άστραψε και βρόντηξε

Πέντε διαφορετικοί σκόρερ για το «τριφύλλι»

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Η σαρωτική ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «έλιωσε», μετά τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα (0-5) και έδειξε πως παραμένει σε πολύ καλό δρόμο, «σκαρφαλώνοντας» στη 2η θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς, έπειτα από 21 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα.

Κλωναρίδης, Μπεργκ, Μολέδο, Εμποκού και Μπουμάλ οι σκόρερ του «τριφυλλιού» στην Τρίπολη, με τους «πράσινους» να πετυχαίνουν τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να «σπάνε» ρεκόρ 23ετίας!

Ευκαιρίες για άλλα… τόσα τέρματα είχαν οι φιλοξενούμενοι, με τον τεχνικό τους να μη σταματάει λεπτό να τους ζητάει πίεση ψηλά και παντού.

Εξαιρετικός ο Εμποκού (που είχε και δύο ασίστ), αλλά και άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου, «όλα τα λεφτά», γενικά, η τετράδα μπροστά, με άξιους συμπαραστάτες του Κονγκολέζου τούς Μπεργκ-Κλωναρίδη-Μπουμάλ, να κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στους τραγικούς Αρκάδες.

Κακώς, πάντως, τα τέρματα των Μολέδο (3ο) και Μπουμάλ (5ο) μέτρησαν, καθώς σε αμφότερες τις φάσεις υπάρχουν οφσάιντ…

Δώδεκα γκολ, με μηδέν παθητικό, σε τρία ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει κόντρα στους Αρκάδες ο Παναθηναϊκός φέτος!

Το ματς

Μαζί, να έπαιρνες τον πιο αισιόδοξο φίλο του Παναθηναϊκού και τον πιο απαισιόδοξο του Αστέρα, και να τους έλεγες ότι θα συμβεί ΑΥΤΟ στο πρώτο ημίχρονο, θα σε περνούσαν, το λιγότερο, για τρελό… Τέτοιο ήταν, όμως και αυτό που έκανε το «τριφύλλι»: ΤΡΕΛΟ! Στο… μακράν, καλύτερο ξεκίνημά τους φέτος, οι «πράσινοι» ήταν, πραγματικά, καταιγιστικοί και μέχρι το 10’ είχαν προλάβει να «φτιάξουν» τέσσερις τελικές και να πετύχουν δύο γκολ! Μετά την τεράστια ευκαιρία του Κλωναρίδη, στο 4’, λοιπόν, αλλά και το γυριστό του Μπεργκ, δευτερόλεπτα αργότερα, ακολούθησαν… κανονιές! Στο 7’, από την τρομερή πάσα του Μπουμάλ στην πλάτη της άμυνας, ο Κλωναρίδης βγήκε από δεξιά απέναντι στον Ντοναρούμα και με καταπληκτικό πλασέ, άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι», ενώ, στο 9’, σε φάση… καρμπόν, αλλά από αριστερά, ο Εμποκού «σέρβιρε» για τον Μπεργκ, με τον Σουηδό να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του! Ακόμη, ωστόσο, ήμασταν στη μέση…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει στους παίκτες του να συνεχίσουν να πιέζουν ψηλά στην άμυνα, την ώρα που η τετράδα Εμποκού-Μπουμάλ-Κλωναρίδη-Μπεργκ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, πατώντας όποτε ήθελε στην περιοχή του Ντοναρούμα, που κοιτούσε σαστισμένος την άμυνά του. Μεσολάβησε, πάντως, η ευκαιρία του Μανιά, στο 17’, για να έρθει, ωστόσο, νέο ξέσπασμα από τους φιλοξενούμενους: Στο 30’, ο Μολέδο έκανε -από θέση οφσάιντ- με κεφαλιά το 3-0, μετά από μαεστρική εκτέλεση φάουλ του Εμποκού και στο 39’ ήταν, δικαίως, η ώρα του Κονγκολέζου εξτρέμ, ο οποίος, μετά από μπαλιά του Κουρμπέλη, νίκησε τον γκολκίπερ των Αρκάδων, διαμορφώνοντας, στο πρώτο 45λεπτο, το απίστευτο 4-0 για τον Παναθηναϊκό, απέναντι στον εκτός τόπου και χρόνου Αστέρα…

Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο και ρόλο σε αυτό έπαιξε και η αναγκαστική αλλαγή του Εμποκού. Ακόμη και έτσι, όμως, οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα. Ο Τσουκαλάς (και μόνο αυτός για τους γηπεδούχους) προσπαθούσε, με σουτ, να πετύχει κάτι καλό, ο Μάσα πήγε να «παστελώσει» γκολάρα από τη σέντρα, βλέποντας τον Βλαχοδήμο εκτός εστίας, για να ακολουθήσει, στο 68’, η μεγάλη ευκαιρία του Μπεργκ, μετά από πάσα (και) του Μολέδο στην πλάτη της άμυνας. Το ψηλοκρεμαστό του Σουηδού, ωστόσο, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη εκατέρωθεν, αλλά, τελικά, είχε και... κερασάκι η νίκη του Παναθηναϊκού: Ο Μπουμάλ (σε μια φάση που ξεκινάει με τον Μπεργκ σε θέση οφσάιντ) έκανε το 5-0 και έφυγε «καρφί» στην αγκαλιά του Μαρίνου Ουζουνίδη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Δ. Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί (23’ Γκαϊντούτσικ), Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Μάσα (65’ Ιγκόρ), Φαρίνια (46’ Τσιλιανίδης), Μανιάς.

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Μπουμάλ, Ζέκα, Κουρμπέλης (81’ Ρέις), Εμποκού (46’ Π. Βλαχοδήμος), Κλωναρίδης (74’ Πίσπας), Μπεργκ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση