ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σάλκε - ΠΑΟΚ 1-1: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι

Ο δικέφαλος ήταν εξαιρετικός στην «Veltins Arena»

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Χαιρέτησε με χαμόγελο την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς πήρε ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό με την Σάλκε, που χάρη στη νίκη της στην Τούμπα (0-3) πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.

Εξαιρετική ήταν η εικόνα του «δικέφαλου του Βορρά» στην «Veltins Arena». Ακόμη κι όταν οι Γερμανοί προηγήθηκαν (23’ με τον Σεπφ), οι Θεσσαλονικείς δεν το έβαλαν κάτω κι αντέδρασαν άμεσα (25’ με αυτογκόλ του Νάστασιτς ύστερα από προσπάθεια του Κουλούρη). Μπορεί η υπόθεση πρόκρισης να έμοιαζε με… βουνό όμως ο Ίβιτς και οι παίκτες του τα έδωσαν όλα και πάλεψαν για τη νίκη, την οποία άξιζαν.

Φοβερή παρουσία από τους σχεδόν 5.000 Έλληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου.


Το ματς:

Πολύ ωραίο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά στην «Veltins Arena». Το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό και είχε γρήγορο ρυθμό αλλά όχι φάσεις. Ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα πόδια του και με καλό passing game άγχωσε την άμυνα της Σάλκε κι έβαλε «φωτιά» στην ελληνική κερκίδα. Οι Γερμανοί ενώ δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους, ανάγκασαν τον Γλύκο σε φοβερή επέμβαση στο 21’ και στο… καπάκι (23’) άνοιξαν το σκορ όταν έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του «δικέφαλου του Βορρά» με τον Σεπφ να πλασάρει εύκολα.

Το γκολ όχι μόνο δεν «ξενέρωσε» την ομάδα του Ίβιτς, αλλά πείσμωσε τους παίκτες του Σέρβου, που απάντησαν άμεσα (25’) με το αυτογκόλ του Νάστασιτς ύστερα από προσπάθεια του Κουλούρη. Οι Θεσσαλονικείς ήταν σταθερά καλύτεροι και κρατούσαν σε συνεχή εγρήγορση τους αντίπαλους αμυντικούς που δεν μπορούσαν με τίποτα να χαλαρώσουν. Στο φινάλε του ημιχρόνου, οι «βασιλικοί μπλε» ανέβασαν ρυθμό, όμως με εξαίρεση μια κεφαλιά του Χούντερλαρ δεν απείλησαν ιδιαίτερα.

Αρκετή τακτική έβαλαν και οι δύο προπονητές στο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να μην έχει τον ίδιο καλό ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι απειλητικός και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Από την πλευρά της, η Σάλκε και μετέφερε το παιχνίδι στον χώρο του κέντρου αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου, που δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά με εξαίρεση κάποια γυρίσματα από τα άκρα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» όσο περνούσαν τα λεπτά γινόταν ολοένα και πιο επιθετικός, στρίμωξε για τα καλά τους Γερμανούς, όμως τα χάλασε στην τελική προσπάθεια. Στο φινάλε, οι δύο ομάδες χαλάρωσαν αρκετά – αφού τα πάντα είχαν κριθεί – με την Σάλκε να αγγίζει το γκολ στο 90+5’ όταν ο Κέρερ σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Χέβεντες νικήθηκε από τον εξαιρετικό Γλύκο.

Οι συνθέσεις:

Σάλκε (Μάρκους Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Χέβεντς, Νάλντο (71’ Μπαντστούμπερ), Νάσταζιτς, Γκέις, Σεπφ, Κολάσινατς, Μάιερ, Μπενταλέμπ (84’ Κέρερ), Τσούπο Μότινγκ (56’ Γκορέτσκα), Χούντελαρ

ΠΑΟΚ (Bλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Πούγγουρας, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα (69’ Μπίσεσβαρ), Μυστακίδης (63’ Ενρίκε), Τζάλμα Κάμπος (77’ Πέλκας), Κουλούρης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X