ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολυμπιακός: Νέα ελληνοτουρκική μονομαχία

Η κληρωτίδα της φάσης των «16» επεφύλαξε νέα ελληνοτουρκική μάχη

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Αντίπαλο που δεν αποτελεί φόβητρο -αλλά δεν ήταν κι απ’ αυτούς που ευχόταν να βρει μπροστά του- θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη συνέχεια του Europa League.

Η κληρωτίδα της φάσης των «16» επεφύλαξε νέα ελληνοτουρκική μάχη για τους «ερυθρόλευκους», καθώς τους έφερε αντιμέτωπους με την Μπεσίκτας.

Μετά την Οσμανλίσπορ, οι Πειραιώτες θα κληθούν να ξεπεράσουν το πολύ υψηλότερο εμπόδιο των πρωταθλητών της γειτονικής χώρας, τους οποίους θα φιλοξενήσουν στις 9 Μαρτίου στο «Καραϊσκάκη», μια βδομάδα πριν τη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Η Μπεσίκτας ήλπιζε μέχρι την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League στην πρόκριση, ωστόσο ισοπεδώθηκε 6-0 από τη Ντιναμό Κιέβου και υποβιβάστηκε στο Europa League.

Εκεί -σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας- αντιμετώπισε την Χάποελ Μπεερ Σεβά, που είχε αποκλείσει το καλοκαίρι τον Ολυμπιακό από τα προκριματικά του Champions League. Δεν είχε ωστόσο κανένα πρόβλημα να την αποκλείσει με δυο νίκες (3-1 στο Ισραήλ και 2-1 στην Τουρκία).

Θυμίζεται ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετώπισαν φέτος την Μπεσίκτας σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στις αρχές Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη και έληξε με νίκη των Τούρκων με 1-0. Ένα χρόνο νωρίτερα, δε, την είχαν υποδεχθεί στο Φάληρο, παίρνοντας εκείνοι τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ των Φινμπόγκασον (58') και Φουστέρ (90').

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση