ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παναθηναϊκός-Βέροια 5-0: Μπαρούτι ο Μπεργκ

Άλλη μια ευρεία νίκη με το Σουηδό να καθαρίζει

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες με επιβλητικό σκορ πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας πολύ εύκολα της Βέροιας με 5-0, σκορ που θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ευρύ με τις ευκαιρίες του β' ημιχρόνου.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν είχε όρεξη για αστεία και με τη δέουσα σοβαρότητα που επιβάλλεται σε αυτού του είδους τις αναμετρήσεις, φρόντισε να καθορίσει από το πρώτο 20λεπτο τη μοίρα του παιχνιδιού, αφού είχε καταφέρει ήδη να διαμορφώσει το 2-0 και δεν αγχώθηκε στο ελάχιστο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του α' ημιχρόνου και κατά συνέπεια του παιχνιδιού ήταν ο Μάρκους Μπεργκ που ευστόχησε στα δύο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του «τριφυλλιού» (χέρι του Μίλιεβιτς το 17' και χέρι του Αντονιάν στο 37') ενώ έδωσε και την ασίστ στον Κλωναρίδη που έκανε το 2-0.

Μεγάλο κέρδος για τους «πράσινους» εκτός από την εξαιρετική συνέργασία για ακόμα μια φορά των Μπεργκ-Κλωναρίδη, ήταν η παρουσία του Χατζηγιοβάνη που αντικατέστησε τον Εμποκού (υπέστη ελαφριά διάσειση σε σύγκρουση με τον Αντονιάν) και πρόλαβε να πιστώσει στο ενεργητικό του μια ασίστ.

Από την άλλη μεριά, το... καράβι της Βέροιας οδηγείται ολοταχώς προς ναυάγιο, αφού υπέστη την 7η συνεχόμενη ήττα της και η εικόνα της δεν δείχνει ότι μπορεί να σώσει το οτιδήποτε από τη φετινή χρονιά.

Πώς έπαιξε

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η μόνη διαφοροποίηση στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει ήταν αυτή του Κουτρουμπή που ανέβασε πυρετό πριν από τον αγώνα, βάζοντας τον Κουρμπέλη για πρώτη φορά ως κεντρικό αμυντικό.

Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι αναμενόμενες επιλογές, με τους Κλωναρίδη και Μπεργκ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο και τους Εμποκού, Βιγιαφάνιες να καλύπτουν τα δύο άκρα. Το κενό του Κουρμπέλη δίπλα στον Ζέκα, κάλυψε ο Λουντ, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να θέλει να στηριχθεί στη δημιουργία του παιχνιδιού από τα πόδια του Φινλανδού άσου.

Το ματς

Με το γκάζι πατημένο στο πάτωμα άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, αρνούμενος να δώσει οποιοδήποτε δικαίωμα στην ελπίδα της Βέροιας να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Η καταγραφή των χαμένων ευκαιριών για το «τριφύλλι» άρχισε μόλις από το 9', όταν ο Εμποκού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την... ασίστ του Ασίγκμπα που προσπάθησε να απομακρύνει, καθώς ο Λόπεθ εκμεταλλεύτηκε το κακό σουτ του Κονγκολέζου μπλοκάροντας την μπάλα.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» έφταναν όποτε ήθελαν στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ήταν θέμα χρόνου να πετύχουν ένα γκολ, καθώς την ίδια ώρα οι αμυντικοί της ομάδας της Ημαθίας ήταν πάντα επιρρεπείς στο λάθος, μην έχοντας εμπιστοσύνη στις κινήσεις τους. Τελικά, ο «γόρδιος δεσμός» των δύο ομάδων διεκόπη πολύ νωρίς, αφού στο 17' ο Μίλιεβιτς υπέπεσε σε παράβαση εντός περιοχής (πέναλτι). Ο Βιγιαφάνιες έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο γόνατο και στη συνέχεια στο χέρι του αμυντικού με τον Σκουλά να καταλογίζει το πέναλτι, έπειτα από υπόδειξη του β' βοηθού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σουηδός που δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας στην άλλη πλευρά τον Λόπεθ.

Στο 20' ο Κλωναρίδης σκόραρε, αλλά τελικά το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ, αφού υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ωστόσο στο αμέσως επόμενο λεπτό πήρε πίσω το... αίμα του. Ο Μπεργκ είδε την κίνηση του παρτενέρ του στην επίθεση και με ένα απλό τσίμπημα της μπάλας νίκησε τον Ισπανό γκολκίπερ της Βέροιας.

Οι ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό διαδέχονταν η μία την άλλη, με κορυφαία του Εμποκού στο 23' και του Μπεργκ στο 27', αφού το «τριφύλλι» έψαχνε το τρίτο γκολ που θα έριχνε επί της ουσίας τίτλους τέλους στο ματς. Αυτό συνέβη στο 39' με τη δεύτερη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Αντονιάν με το χέρι και μετέτρεψε σε γκολ την παράβαση που καταλόγισε ο Σκουλάς.

Το πάρτι για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη στο α' μέρος ολοκληρώθηκε στο 41', όταν ο Χατζηγιοβάνης που είχε περάσει στο γήπεδο αντί του τραυματία Εμποκού, έδωσε γκολ «πάρε-βάλε» στον Σουηδό που με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-0, ολοκληρώνοντας το δικό του χατ-τρικ και σκοράροντας το 16ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το κείμενο ανανεώνεται...Στο β' μέρος ήταν αναμενόμενο ο Παναθηναϊκός να κατεβάσει ρυθμούς ή τουλάχιστον να είναι πιο χαλαρός στην τελική του προσπάθεια. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πετύχει και πέμπτο γκολ, αφού όλοι οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήθελαν να προσθέσουν το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ.

Τυχερός στη φάση του 57' ήταν ο Βιγιαφάνιες, καθώς ο Μίλιεβιτς στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στον Αργεντινό που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον Λόπεθ, που μάζεψε για 5η φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Δύο λεπτά αργότερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Λέτο που ήθελε επίσης να πετύχει και έχασε την ευκαιρία του στο 63', όταν ο Βιγιαφάνιες έστρωσε την μπάλα στον συμπατριώτη του, αλλά ο Καλί του στέρησε ένα σίγουρο γκολ αποκρούοντας την μπάλα επί της γραμμής.

Από την άλλη μεριά, η Βέροια η μοναδική αξιόλογη στιγμή που είχε να επιδείξει ήταν στο 54', με τον Σαρπόνγκ να βλέπει την μπάλα από προσωπική του ενέργεια και σουτ να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου, που μέχρι τότε ήταν θεατής της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Λουντ (72' Ρέις), Ζέκα, Εμποκού (28' λ.τ. Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (59' Λέτο), Μπεργκ

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Κάλβο (71' Μαυριάς), Μίλιεβιτς, Σούλε, Αντονιάν, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ, Κάλι, Λινάρδος (64' Παπαδόπουλος), Μπαλάφας (46' Χατζηγιοβάνης).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X