ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ 1: Της έβαλε τρικλοποδιά!

Έχασαν ευκαιρία οι δυο ομάδες να πλησιάσουν κορυφή και πεντάδα αντίστοιχα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Εκτός πλέι-οφ κράτησε την ΑΕΚ ο Πανιώνιος. Η Ένωση πήρε προβάδισμα με τον Αραούχο στην γεμάτη Νέα Σμύρνη, όμως οι κυανέρυθροι έκαναν ακόμη μια ζημιά κι έσωσαν τον βαθμό με τον Μασούρα (1-1).

Μετά τον Ολυμπιακό, ο Πανιώνιος έκανε ζημιά και στην ΑΕΚ! Αυτή την φορά οι παίκτες του Μιλόγεβιτς άντλησαν ενέργεια απ’ την γεμάτη Νέα Σμύρνη κι έκοψαν απότομα (1-1) με τον Μασούρα την φόρα της Ένωσης, που είχε προηγηθεί.

Καλύτερη η ομάδα του Χιμένεθ στο πρώτο ημίχρονο, δεν τσίμπησε από την πίεση των γηπεδούχων και διατήρησε την ηρεμία της. Στο 38΄ ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Οικονόμου-Ρισβάνη, έβγαλε κάθετα στον Αραούχο κι αυτός με εξαιρετικό τελείωμα «πάγωσε» το γήπεδο ανοίγοντας το σκορ.

Οι κυανέρυθροι ήταν αρκετά ζωηροί μετά την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια κι εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία της Ένωσης να «παγώσει» τον ρυθμό. Αφού προειδοποίησαν, στη συνέχεια βρήκαν απάντηση με το γκολ του Μασούρα (59’) ύστερα από όμορφη σέντρα του Βλάχου. Το ματς είχε πολλές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε με τις δύο ομάδες να παλεύουν μέχρι τέλους για τη νίκη.

Με την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος έφτασε τους 55 βαθμούς, μείωσε στους έξι από την κορυφή, όμως έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον Ολυμπιακό στους τέσσερις. Από την άλλη, οι κιτρινόμαυροι έμειναν στην 6η θέση και στο -2 από την Ξάνθη που βρίσκεται στην 5η, η οποία οδηγεί στα πλέι-οφ.


Το ματς:


Καλύτερα μπήκε στο ματς ο Πανιώνιος στο παιχνίδι παίρνοντας έξτρα ώθηση από τους οπαδούς του που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι κυανέρυθροι κράτησαν στην ΑΕΚ στο μισό γήπεδο και δεν την άφησαν να φτιάξει παιχνίδι. Η Ένωση αντέδρασε ψύχραιμα και με γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας βγήκε μπροστά κι άγγιξε το γκολ στο 19ο λεπτό όμως ο Οικονόμου έβαλε «stop» με εξαιρετική προβολή στον Γιόχανσον, που δεν πρόλαβε να πλασάρει.

Στη συνέχεια κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των παικτών. Έτσι, το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους κιτρινόμαυρους να βρουν δίχτυα. Ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Οικονόμου-Ρισβάνη έβγαλε κάθετα στον Αραούχο που με άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ (38’). Η ομάδα του Μιλόγεβιτς προσπάθησε να πλησιάσει την περιοχή του Μπάρκα, όμως δεν κατάφερε να τον αγχώσει και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα από τα αποδυτήρια. Η Ένωση είχε κενό μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής και οι κυανέρυθροι με τον κινητικό Γεσίλ (μπήκε στη θέση του τραυματία Φούντα στο α’μέρος) άρχισαν να βγάζουν τελικές. Μια-δυο-τρεις και η ζημιά έγινε για την ομάδα του Χιμένεθ, με τον Μασούρα να εκμεταλλεύεται την άψογη σέντρα του Βλάχου και να κάνει το 1-1 με κεφαλιά στο 60’. Μπορεί η Νέα Σμύρνη να πήρε φωτιά μετά την ισοφάριση, όμως η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και ισορρόπησε.

Το παιχνίδι μετά από αρκετή ώρα απέκτησε ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να περάσουν μπροστά στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με την είσοδο του Πέκχαρτ η Ένωση (4-4-2) ηρέμησε το παιχνίδι, όμως όχι μόνο δεν μπόρεσε να απειλήσει, αλλά ο Μπάρκας την έσωσε στο 87’ νικώντας τον Ταπόκο. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του Παπαδόπουλου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 1-1.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (79’ Ταπόκο), Μασούντ, Φούντας (45’ Γεσίλ), Μπεν (90+1’ Γκιοατά)

Στον πάγκο: Μπαντής, Γκιοατά, Σαββίδης, Λάμπρου, Πλιάτσικας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (84’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (66’ Αλμέιδα), Αραούχο (79’ Μπακασέτας)

Στον πάγκο: Ανέστης, Βινίσιους, Βάργκας, Αραβίδης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση