ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0: Τυφώνας Αραούχο σάρωσε τον ΠΑΟΚ!

Τεράστια νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ με 3-0 στο ΟΑΚΑ

Ακραίο ποδοσφαιρικό φαινόμενο έπνιξε τον ΠΑΟΚ! Με μια απίθανη εμφάνιση και δυο γκολάρες, ο Κάρλος Αραούχο… μέθυσε τον κόσμο της ΑΕΚ και υπέγραψε εμφατικό θρίαμβο με 3-0 στο ντέρμπι! 

Τη νέα μεγάλη «καψούρα» του βρίσκει ο κόσμος της ΑΕΚ! Ο εκπληκτικός Αραούχο προκάλεσε ντελίριο στο ΟΑΚΑ και παραμιλητά στον ΠΑΟΚ και χάρισε στην «Ένωση» τεράστια σε έκταση και σημασία νίκη (3-0). 

Με δυο απίστευτα γκολ -στα 49 δευτερόλεπτα του αγώνα και στο 85’- ο Αργεντινός διέλυσε τον «δικέφαλο του Βορρά» και υπέγραψε τον θρίαμβο που επιτρέπει στην «Ένωση» να πλησιάσει ακόμα και στην τρίτη θέση. 

Εξαιρετικός και ο Βάργκας, ξεχαρβάλωσε μαζί με τον Γκάλο την άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Αραβίδης, επιστρέφοντας και σκοράροντας στις καθυστερήσεις. 

Δεν άξιζε τίποτα περισσότερο ο ΠΑΟΚ, που έγινε έρμαιο στις ορέξεις της ομάδας του Χιμένεθ και έχει ως μόνη δικαιολογία για την έκταση του σκορ τη (σωστή) αποβολή του Μαλεζά στο 53’. 

Πώς έπαιξαν 

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ήταν οι ενδεκάδες των δυο προπονητών. Ο Χιμένεθ επέλεξε διάταξη 4-3-3 και πέραν του Γκάλο, επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον ήρωα των περσινών ντέρμπι, Ρόναλντ Βάργκας. Ο Ίβιτς, από την άλλη, έμεινε πιστός στο 4-2-3-1 και κρατώντας στον πάγκο τον Κάνιας, έδωσε φανέλα βασικού στον Ενρίκε.

Το ματς 

Πριν το παιχνίδι ο Βλάνταν Ίβιτς είχε φτιάξει το πλάνο του. Είχε κάνει την τακτική του προσέγγιση. Είχε πει στους παίκτες του τι να προσέξουν. Ε, δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 49 δευτερόλεπτα για να πάνε όλα αυτά στα σκουπίδια. Ή μάλλον για να τα πετάξει εκεί ο Αραούχο. Πριν καν ιδρώσει λοιπόν η πρώτη φανέλα στο ΟΑΚΑ, ο Αργεντινός φιλούσε τη δική του: Γιατί είχε προλάβει ΗΔΗ (με ένα διαγώνιο σουτ-μοιρογνωμόνιο) να εκμεταλλευτεί την κόντρα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και να κάνει πρόωρα αφεντικό την ΑΕΚ. 

Ήταν τόσο αιφνιδιασμένος, δε, ο ΠΑΟΚ που θα μπορούσε να έχει χάσει εντελώς τη γη κάτω απ’ τα πόδια του: Αν ο Γιόχανσον πλάσαρε πιο ψύχραιμα στο πεντάλεπτο, όταν η μπάλα έπεσε «στο πιάτο του» από φάουλ του Μάνταλου. Αφού τη γλίτωσαν όμως εκεί και πέρασαν ένα δεκάλεπτο τρικυμίας, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να συνέρχονται. Απείλησαν με σουτ του Ενρίκε που κόντραρε ο Λαμπρόπουλος και προβολή του ίδιου που έφυγε έξω. Πέρα από τρομαγμένη όμως, η ομάδα του Ίβιτς ήταν και άτυχη. Γιατί έχασε νωρίς με τραυματισμό τον Κάμπος (που αντικαταστάθηκε από τον Μπίσεσβαρ). 

Όλα αυτά βέβαια ποσώς ενδιέφεραν την ΑΕΚ. Αντιθέτως, έκαναν το μάτι της να γυαλίζει ακόμα περισσότερο. Σε τέτοιο σημείο που θα μπορούσε να έχει σχολάσει από νωρίς τον… γάμο. Πρώτα όμως ο Αϊντάρεβιτς σπατάλησε το «πάρε-βάλε» του Βάργκας, προσπαθώντας να «σκάψει» (και όχι να πλασάρει) τον υποψιασμένο Γλύκο. Λίγο αργότερα εκείνος έκανε μια από τις αποκρούσεις της σεζόν σε μονοκόμματο κεραυνό του Σιμόες. Και μετά από έναν ακόμα συνδυασμό των ασταμάτητων Βάργκας και Γκάλο, ο Μάνταλος έπιασε «τζούφιο» το σουτ. 

Αφού την έβγαλε… καθαρή λοιπόν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε. Έψαξε το γκολ της ισοφάρισης πριν το ημίχρονο. Και θα μπορούσε να το έχει βρει, αν ο Γκάλο δεν έκοβε σωτήρια τον Κρέσπο κι αν ο Μπάρκας δεν σταματούσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάτος απ’ την εκτέλεση του κόρνερ. Έτσι, η ΑΕΚ πήγε προηγούμενη στ’ αποδυτήρια. Κι όταν επέστρεψε απ’ αυτά πήρε ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Χάρη στην απερισκεψία του Μαλεζά που βλέποντας ότι δεν μπορεί να σταματήσει αλλιώς τον Αραούχο, έκανε χέρι και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Αντί όμως να «ντοπαριστούν» ακόμα περισσότερο από την υπεραριθμία, οι παίκτες του Χιμένεθ έδειξαν να αγχώνονται. Άρχισαν αναίτια να οπισθοχωρούν. Μέχρι να παρέμβει σε αυτό ο Ανδαλουσιανός: Βγάζοντας τον κουρασμένο Αϊντάρεβιτς, βάζοντας τον Μπακασέτα και φέρνοντας τον Μάνταλο στα χαφ. Αυτό ήταν… Η ΑΕΚ άρχισε να κυκλοφορεί ξανά την μπάλα. Να κρατά τον (φιλότιμο μέχρι τότε) ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή της. Και να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα σφράγιζε οριστικά τη νίκη. 

Ε, δεν το βρήκε με τον Βάργκας (που σούταρε βιαστικά από πλάγια θέση), δεν το βρήκε με τον Χριστοδουλόπουλο (που είδε τον Γλύκο να σταματάει εκπληκτικά την «οβίδα» του), το βρήκε όμως με τον πιο… κατάλληλο: Τον Σέρχιο Αραούχο, που έδειξε ότι μπορεί να βάλει ακόμα ομορφότερο γκολ από το πρώτο και με μια «ζωγραφιά» που έμεινε να τη θαυμάζει ο Γλύκος, προκάλεσε παραμιλητά στις εξέδρες. Αυτές που πήραν ακόμα περισσότερο φωτιά στις καθυστερήσεις, όταν ο Αραβίδης έκανε ονειρεμένο come back και λίγα λεπτά αφότου αντικατέστησε τον Αργεντινό (μέσα σε ανεπανάληπτο standing ovation για εκείνον) υπέγραψε τον θρίαμβο της ΑΕΚ.

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X