ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παναθηναϊκός: Σχέδιο Τσίπρα για γήπεδο 40 εκ. στο Γουδί

Γνωρίζει τα δεδομένα ο Παναθηναϊκός

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Έτοιμος να παρουσιάσει το σχέδιο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συνάντηση για το θέμα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Βέργης, πρόκειται για ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και αφορά ένα συνολικό πλάνο ανάπλασης της περιοχής του Υμηττού.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι τόσο συγκεκριμένο, που προβλέπει ακόμα και τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, έχουν γίνει ήδη οι επαφές με την Alpha Bank, η οποία -εκτός απροόπτου- θα είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει το έργο, με μοναδική προϋπόθεση την δέσμευση εσόδων της ΠΑΕ για κάποια χρόνια.

Οι άνθρωποι της κυβέρνησης, έχουν ενημερώσει ήδη την «πράσινη» ΠΑΕ που βλέπει θετικά το σχέδιο, παρόλο που δεν έχει κατατεθεί ακόμα συγκεκριμένο Business Plan.

Επί της ουσίας, το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή γηπέδου ως 30.000 θέσεις, το κόστος του οποίου θα φτάσει τα 40-50 εκ. ευρώ. Εκτός από την χρηματοδότηση της Alpha Bank, με την οποία όπως τόνισε ο Βασίλης Βέργης, έχει κάνει ήδη επαφές η κυβέρνηση, στη χρηματοδότηση θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια, όσον αφορά τα υποστηρικτικά έργα, όπως έγινε και στο γήπεδο της ΑΕΚ. Αυτό είναι λογικό, αφού δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το δημόσιο, έργο συγκεκριμένης εταιρίας.

Στην κυβέρνηση εμφανίζονται αισιόδοξοι, αφού θεωρούν πως δεν θα υπάρξουν προσφυγές για το σχέδιο, από τη στιγμή που πρόκειται για μια περιοχή που δεν κατοικείται. Ουσιαστικά πρόκειται για τον χώρο, πίσω από το νοσοκομείο της Αεροπορίας. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα θωρακίσουν το έργο, αφού οι σκόπελοι θα ξεπεραστούν, μιας και είναι ένα συνολικό έργο για τον Υμηττό.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για πρόταση δημιουργίας γηπέδου και στο Βοτανικό, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Ερασιτέχνη. Πάντως, αυτή η πρόταση δεν αναμένεται να αντιμετωπιστεί θετικά, αφού οι «πράσινοι» είναι αντίθετοι με την δημιουργία γηπέδου στην περιοχή. Το σύνθημα άλλωστε που είχε επικρατήσει όταν είχε ανοίξει πάλι η κουβέντα για τον Βοτανικό, ήταν... «Στον Ελαιώνα, ούτε στον άλλο αιώνα».

Όπως και να έχει, πρόκειται για σχέδιο συγκεκριμένο και περιμένουμε να δούμε πως θα κυλήσει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Καμίνη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X