ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0: Είναι τρελός ο Σουηδός

Ο Μπεργκ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή στη νίκη του Παναθηναϊκού

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η γκολάρα που πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ στο 15ο λεπτό ήταν αρκετή για να χαρίσει τη νίκη (1-0) στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες. Στην επανάληψη η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έκανε πολύ σωστή διαχείριση και κατάφερε να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα. Κάκιστη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό.

Με τη νίκη του ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 45 βαθμούς και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, έχοντας τρεις και δυο βαθμούς λιγότερους από τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και επέβαλε το δικό του ρυθμό, περιορίζοντας τον Ολυμπιακό σε παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δημιούργησαν ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 14ο λεπτό για λογαριασμό των φιλοξενουμένων. Ο Ανσαριφάρντ σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως δεν βρήκε στόχο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με ένα πανέμορφο σουτ του Μάρκους Μπεργκ. Ο Κλωναρίδης σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως ο Καπίνο απόκρουσε ασταθώς, ο Σουηδός πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα μονοκόμματο σουτ.  Στο 18’ οι «πράσινοι» άγγιξαν το 2-0 όμως ο Κλωναρίδης αστόχησε από πλεονεκτικότατη θέση και συγκεκριμένα μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο 33ο λεπτό ο Καπίνο απογειώθηκε και απόκρουσε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Εμποκού. Στο 40’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής νικήθηκε ξανά από τον Καπίνο. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη διαχειρίστηκαν άριστα το υπέρ τους αποτέλεσμα και δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τον Ολυμπιακό.

Στο 58’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με ένα άστοχο πλασέ του Μάρκους Μπεργκ. Η πιο μεγάλη φάση στην επανάληψη καταγράφηκε στο 74ο λεπτό για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Εμποκού έκανε την κοντινή προβολή όμως ο Καπίνο κατέβασε τα ρολά του και απόκρουσε δύσκολα τη μπάλα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 15’ Μπεργκ

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνες (77’ Λουντ), Εμποκού (86’ Μπουμάλ), Κλωναρίδης (77’ Λέτο), Μπεργκ.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57’ Ανδρούτσος), Τσόρι (63’ Φορτούνης), Ελιουνούσι (81’ Καρντόσο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Κίτρινες κάρτες: Βιγιαφάνες, Μολέδο, Λουντ - Μποτία

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση