ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολυμπιακός: Οι επιλογές του Λεμονή και ο... Παράσχος

Βάζει πάντα δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» ο Παράσχος

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός παίζει το Σάββατο με τον Πλατανιά στο “Καραϊσκάκη” και στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Και θέλουν για πολλούς λόγους τη νίκη στο ματς με την ομάδα των Χανίων, το πρώτο του Τάκη Λεμονή στην τρίτη “θητεία” του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα πριν τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου στο Φάληρο. Γι' αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό το ματς με τον Πλατανιά, αλλά υπάρχει και μιαν ακόμα σημαντική παράμετρος που έχει να κάνει με την ψυχολογία των “ερυθρόλευκων”. Οι ομάδες βελτιώνουν την ψυχολογία τους μέσα από τις νίκες και μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα. Το ενδιαφέρον όλων στο συγκεκριμένο ματς εστιάζεται σε δύο πρόσωπα και μάλιστα στους προπονητές των δύο ομάδων. Απ' τη μια ο Τάκης Λεμονής, του οποίου οι σκέψεις θα φανούν στη διάρκεια της εβδομάδας κι απ' την άλλη ο Γιώργος Παράσχος, που δυσκολεύει τον Ολυμπιακό.

Οι επιλογές του Λεμονή
Οι πρωταθλητές Ελλάδος ξεκινούν με την απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας την προετοιμασία για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πλατανιά, έχοντας ξεκουραστεί την Κυριακή μετά το ρεπό που έδωσε στους παίκτες του ο Λεμονής. Η επιστροφή των διεθνών είναι μια πολύ καλή εξέλιξη καθώς ο 57χρονος κόουτς των πειραιωτών θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με όλους τους παίκτες του. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι επιλογές του νέου προπονητή των “ερυθρόλευκων” αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όλα δείχνουν πως στην προπόνηση της Τετάρτης θα φανούν οι πρώτες σκέψεις του Λεμονή για τη βασική εντεκάδα της ομάδας του.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι Καμπιάσο και Ντομίνγκες θα έχουν ενεργό ρόλο, όπως και με τον Βασίλη Βούζα. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για τους “ερυθρόλευκους” αφορά την αγωνιστική κατάσταση του Στέφανου Καπίνο, ο οποίος έδειξε και με την Εθνική μας ομάδα (μετά ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό) ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ξανά ηρεμία στα γκολπόστ του και ο Καπίνο δείχνει ότι είναι πανέτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του.

Του βάζει δύσκολα ο Παράσχος
Ο αγώνας με τον Πλατανιά θα είναι δύσκολος για τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το έχουν υπόψιν οι “ερυθρόλευκοι”. Το παιχνίδι στα Χανιά, όπου οι πειραιώτες προηγήθηκαν 2-0 αλλά ισοφαρίστηκαν, είναι “οδηγός” για το τι θ' αντιμετωπίσει η ομάδα του λιμανιού. Ο Πλατανιάς είναι από τις πιο αξιόμαχες ομάδες του πρωταθλήματος κι έχει έναν προπονητή, που ξέρει πως να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Το έχει άλλωστε αποδείξει με τον Πλατανιά, παλιότερα με τον Ατρόμητο αλλά και μ' άλλες ομάδες. Ο Παράσχος θα προσπαθήσει να κλείσει κάθε “διάδρομο” στη μεσαία γραμμή, εστιάζοντας κυρίως στο μαρκάρισμα του Φορτούνη, προκειμένου να “βραχυκυκλώσει” τον Ολυμπιακό στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού
Αυτό που είναι ξεκάθαρο έχει να κάνει με το βασικό στόχο των “ερυθρόλευκων” στο ματς του Σαββάτου κι αυτός δεν είναι άλλος από ένα γρήγορο γκολ. Όταν οι πρωταθλητές Ελλάδος καταφέρνουν να προηγηθούν νωρίς στο “Καραϊσκάκη” κάνουν τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη και γ' αυτό το λόγο ο Λεμονής θέλει να δει την ομάδα του να “σπάει” τη γραμμή άμυνας των φιλοξενούμενων. Αν ο Ολυμπιακός δεν μπορέσει να βρει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τότε θα τα βρει “σκούρα” απέναντι σε μια ομάδα κι έναν προπονητή που πάντα του βάζουν δύσκολα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση