ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πήγε για… βόλτα στην Πόλη

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός και έχασε στην Τουρκία από την Εφές 77-69

Η απουσία του Λοτζέσκι, αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν με Μιλουτίνοφ και Γκριν, δεν έδωσαν πολλά περιθώρια στους «ερυθρόλευκους» απέναντι στην παθιασμένη Αναντολού Εφές, με αποτέλεσμα να χάσουν 77-69 και με το 19-10 να αρκούνται -εκτός απροόπτου- στην τρίτη θέση. 

Με τους Μπιρτς, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Εξαιρετική εκκίνηση στην αναμέτρηση έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς με την πολύ καλή τους άμυνα και ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και προηγήθηκαν 10-2, στα πρώτα πέντε λεπτά. Σε εκείνο το σημείο, πέρασε ο Ερτέλ στο παρκέ και… αιφνιδίασε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου (7-10), με τον Πρίντεζη να παίρνει τη σκυτάλη για το 9-15. Ωστόσο, στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου ήρθε η ολική… κατάρρευση για τους Πειραιώτες. Οι Σπανούλης και Πρίντεζης αποσύρθηκαν στον πάγκο για ανάσες, με τους γηπεδούχους από την άλλη να είχαν τον Γάλλο γκαρντ και τον Μπράουν να… αλωνίζουν στο παρκέ και έτσι να κάνουν ένα 13-0 (22-15) μέχρι το τέλος. 

Η Εφές είχε βρει για τα καλά ρυθμό και με το…. καλημέρα του δευτέρου δεκαλέπτου πήγε στο +10 (25-15). Ο Ολυμπιακός όχι μόνο εξακολουθούσε να ήταν πολύ άστοχος, αλλά άρχισε να χάνει και τα ριμπάουντ, με τους Τούρκους να πηγαίνουν στο +13 (30-17), ύστερα από τρία λεπτά. Τα τρίποντα των Γκριν και Γουότερς έδωσαν κάποιες… ανάσες στους «ερυθρόλευκους» (30-23), ενώ με την επιστροφή των Σπανούλη και Πρίντεζη στο παρκέ, η διαφορά έπεσε κι άλλο (32-28). Ο υπαρχηγός τραβούσε σχεδόν μόνος του την επίθεση των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά η άμυνα δεν δούλευε το ίδιο καλά, με τον Χάνεϊκατ όλο αυτό το διάστημα να κάνει… πάρτι στη ρακέτα και να διατηρεί σταθερά την ομάδα του στο +4 (40-36), ενώ με τρίποντο του Γκρέιντζερ στο τέλος διαμορφώθηκε το 43-36 του πρώτου ημιχρόνου. 

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος δεν ήταν μόνο η διαφορά που ήταν πίσω, αλλά και ο τραυματισμός του Έρικ Γκριν, ο οποίος τον έθεσε… νοκ άουτ για τη συνέχεια. Παρ’ όλα αυτά, οι καλές άμυνες και ο «καυτός» Πρίντεζης στα πρώτα δύο λεπτά, έφεραν τη διαφορά στους τρεις πόντους (43-40). Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν νέο… νεκρό διάστημα, με την Εφές να το εκμεταλλεύεται αυτό με τον Πολ και να ξεφεύγει στο +10 (52-42), στα μισά. Οι Πειραιώτες είχαν παρασυρθεί από τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων και με τα απανωτά λάθη τους, αλλά και την αστοχία τους, έκαναν ακόμη πιο εύκολο το έργο των παικτών του Περάσοβιτς, οι οποίοι διατηρούσαν μία απόσταση ασφαλείας, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +8 (58-50). 

Η… πειραματική πεντάδα των Γιανγκ, Αγραβάνη, Παπαπέτρου, Γουότερς και Αθηναίου όχι απλώς στεκόταν καλά στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά με σημείο αναφοράς τους Αγραβάνη και Παπαπέτρου (και στις δύο πλευρές του παρκέ), η διαφορά έπεσε στο καλάθι (60-58). Ωστόσο, οι Πολ και Ερτέλ ήταν εκεί για άλλη μία φορά για την Εφές, καθώς την έσπρωξαν σε ένα 6-0 (66-58). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παρατούσαν και με κάποια… ηρωικά καλάθια παρέμεναν στο παιχνίδι (70-65), αλλά οι Τούρκοι εξακολουθούσαν να ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών, ενώ με το τρίποντο του Χάνεϊκατ στα 2:00’’ πριν τη λήξη, έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη (75-67). Αυτό το σουτ αποσυντόνισε εντελώς τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν πίεσαν για την ανατροπή και έτσι γνώρισαν την ήττα με το τελικό 77-69. 

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-36, 58-50, 77-69

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 11 (1), Μπαλμπάι, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7 (1), Ερτέλ 18, Μουτάφ, Πολ 11 (1), Ντάνστον 11. 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 5 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 11 (1/6 τρ., 10 ασ.), Γουότερς 5 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16 (9ριμπ.), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 2, Αθηναίου.

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση