ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:35
 

Ελλάδα: Τα σενάρια της βραδιάς

Έτσι θα ηρεμήσει από απόψε η Εθνική

Newsroom 24sports

Τα αποτελέσματα της ένατης αγωνιστικής των προκριματικών του μουντιάλ στη ζώνη της Ευρώπης είναι τέτοια που είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ σε πολλούς ομίλους για το ποιοι τελικά θα βρεθούν στα μπαράζ του Νοεμβρίου, ποιοι θα περάσουν αυτόματα και ποιος δεύτερος τελικά θα πάλευε για το τίποτε τόσους μήνες.

Σε αυτό το χορό είναι και η Εθνική Ελλάδος, με τα πράγματα να ξεκαθαρίζουν σε τρεις ομίλους το βράδυ της Κυριακής(8/10) και έχει ενδιαφέρον να δούμε τα δεδομένα.

H Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει στα πόδια της τη δεύτερη θέση και με νίκη απέναντι στο Γιβραλτάρ θα την πάρει. Όμως το σκορ του αγώνα αυτού δε θα μετρήσει σε κάτι, ως προς την προοπτική της ομάδας να αποφύγει την τελευταία θέση από τις δεύτερες. Η βαθμολογία με την οποία θα διεκδικήσει θέση στα μπαράζ έχει «κλειδώσει». Είναι 13 βαθμοί και +4 αναλογία γκολ.

H Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει στα πόδια της τη δεύτερη θέση και με νίκη απέναντι στο Γιβραλτάρ θα την πάρει

Από τους ομίλους της Κυριακής, υπάρχουν δυο ομάδες με πιθανότητες να πέσουν οριστικά κάτω από την Ελλάδα. Είναι η Β. Ιρλανδία στον τρίτο όμιλο, είναι σίγουρη δεύτερη, και ο δεύτερος του έκτου ομίλου που αυτή τη στιγμή είναι η Σκωτία. Δύσκολα θα συμβεί και με τη Δανία.

Για την Β. Ιρλανδία τα πράγματα είναι απλά. Έχει κι αυτή 13 βαθμούς και +5 γκολ. Αν πάρει βαθμό με τη Νορβηγία εκτός, τότε τερματίζει πάνω από την Ελλάδα. Αν δεν πάρει, τότε πρέπει να χάσει με 2-0 και πάνω για να βρεθεί κάτω από την Ελλάδα. Με ήττα 1-0, θα έχουν και οι δυο χώρες +4 αλλά οι ΒορειοΙρλανδοί έβαλαν 10 γκολ και η «γαλανόλευκη» 9, κάτι που επίσης μετρά.

Στον έκτο όμιλο τώρα, Σερβία, Ουαλία και Ιρλανδία διεκδικούν τη θέση με την Αγγλία σίγουρη πρώτη. Η Σκωτία έχει 17 βαθμούς, η Σλοβακία 15 και η Σλοβενία 14. Η Σκωτία παίζει εκτός με Σλοβενία και η Σλοβακία υποδέχεται τη Μάλτα. Αν θεωρήσουμε πως οι Σλοβάκοι θα βρουν τον τρόπο να κερδίσουν, τότε μόνο με διπλό η Σκωτία θα μείνει δεύτερη. Στην ειδική βαθμολογία των δεύτερων ομάδων, η Σκωτία θα μπει με 14 βαθμούς να κερδίσει και η Σλοβακία με 12. Άρα αν τελικά οι Σκωτσέζοι δεν τα καταφέρουν, τότε η Ελλάδα εξασφαλίζεται από απόψε(8/10).

Τέλος στον πέμπτο όμιλο η Δανία υποδέχεται τη Ρουμανία και η Πολωνία το Μαυροβούνιο. Για να ανατραπούν πράγματα σε σχέση με την Ελλλάδα πρέπει να χάσουν οι Δανοί άσχημα και το Μαυροβούνιο να κερδίσει με ένα γκολ διαφορά. Αν κερδίσει με παραπάνω θα είναι κι αυτό πάνω από την Ελλάδα. Πολύ δύσκολα πράγματα.

Να αναφέρουμε επίσης πως ο χαμένος του τελικού Πορτογαλία-Ελβετία και η Ιταλία είναι οι δυο χώρες που θα παίξουν σίγουρα μπαράζ. Αν απόψε δε ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, θα επανέλθουμε με νέο κείμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση