ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλωνας-Αγία Νάπα 4-0: Ξέσπασμα... στο ρελαντί

Έστω και χωρίς να ανεβάσει στροφές, η ομάδα του Εμανουέλ έφτασε σε άνετη νίκη

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Έψαχνε ένα αποτέλεσμα που θα λειτουργούσε ως «βάλσαμο» μετά την ήττα (και πολύ περισσότερο τον τρόπο που ήρθε) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και κατάφερε να την πάρει, έστω και χωρίς να ανεβάσει τις στροφές του στο «κόκκινο». Ο Απόλλωνας επικράτησε με 4-0 σε βάρος της Αγίας Νάπας στο Τσίρειο για την 21η αγωνιστική και επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών μετά από περίπου ένα μήνα, για τον θεσμό του πρωταθλήματος.

Στογιάνοβιτς (2), Μάγκλιτσα και Αγγελή έδωσαν με τα γκολ τους την πρώτη νίκη μετά από τρεις σερί αγώνες άνευ τριπόντου για τους «γαλάζιους», που ανέβασαν τη συγκομιδή τους στους 40 βαθμούς. Στην τελευταία θέση με έξι παρέμειναν οι φιλοξενούμενοι.

Το παιχνίδι
Ο Απόλλωνας ανέλαβε την πρωτοβουλία από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και μέχρι τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας, περίπου, ήταν το απόλυτο αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν διαρκώς τη μπάλα στην κατοχή τους και με προσπάθειες κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η πίεσή τους απέφερε καρπούς στο 19’, όταν ο Στογιάνοβιτς εκμεταλλεύτηκε μια «καραμπόλα» και με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα στους «γαλάζιους».

Με το ρολόι να πλησιάζει στο 30’, η Αγία Νάπα βρήκε την ευκαιρία να κρατήσει κάπως περισσότερο τη μπάλα και να κάνει μια-δυο επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή. Εντούτοις, στη μία εξ αυτών το πλήρωσε, αφού η ιδανικά εκτελεσμένη αντεπίθεση του Απόλλωνα στο 32’, μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων, έφερε τον Μάγκλιτσα σε θέση βολής και ο Κροάτης δεν λάθεψε, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Το πρώτο μέρος έκλεισε τους δύο τερματοφύλακες να πρωταγωνιστούν στις τελευταίες ευκαιρίες, αφού πρώτα ο Πριντιγκάρ σταμάτησε το σουτ του Βασιλείου και στη συνέχεια ο Βάλε έσωσε την εστία του σε τετ-α-τετ του Κατσιατή.

Σε χαμηλό τέμπο κύλησε το δεύτερο ημίχρονο στο μεγαλύτερο διάστημα. Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο και να κρατούν περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους και αφού είδαν την Αγία Νάπα να πλησιάζει σε μείωση του σκορ, με κεφαλιά του Ανδρέου στο 61’ που εξουδετερώθηκε από τον Βάλε, ένα λεπτό αργότερα διεύρυναν το προβάδισμά τους με τον Στογιάνοβιτς να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με την κεφαλιά του Αγγελή στο 73’, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε στις καθυστερήσεις την ευκαιρία να φτάσει σε δεύτερο προσωπικό τέρμα, όμως του το στέρησε η απόκρουση του Πριντιγκάρ.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Απόλλωνας (Π. Εμανουέλ): Βάλε, Πέδρο, Αγγελή, Ζάιμε, Ελίζιο (46’ Μέζγκα), Κυριάκου, Στογιάνοβιτς, Σλάβτσεφ (68’ Πίττας), Ντα Σίλβα (81’ Γουίλερ), Βασιλείου, Μάγκλιτσα.
Αγία Νάπα (Α. Μέρτακκας): Πριντιγκάρ, Μέρτακκας, Κριούκοφ, Αντωνίου (55’ Κίττος), Λοϊζΐδης (73’ Μουλαζίμης), Κατσής, Μαχάττος (78’ Σλόι), Λαμπρόπουλος, Μάρκου, Κατσιατής, Ανδρέου.

Σκόρερ: Στογιάνοβιτς (19’, 62’), Μάγκλιτσα (32’), Αγγελή (73’)

Κίτρινες: Κριούκοφ

Διαιτητής: Νικόλας Αθανασίου
Βοηθοί: Μιχάλης Μαρίνου, Πέτρος Πέτρου
Τέταρτος: Χρίστος Κωνσταντίνου
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση