ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παγδατής: «Έρχονται μεγάλα πράγματα»

Ο Μάρκος Παγδατής έζησε το απόλυτο όνειρο το 2006 όταν σε ηλικία 20 ετών έπαιξε στον τελικό του Australian Open και λίγο αργότερα έφτασε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν πήγαν όπως θα ήθελε τα χρόνια που ακολούθησαν και μια σειρά τραυματισμών τον «έστειλαν» ακόμα και εκτός Top 150.

Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο χαρισματικός Κύπριος άρχισε να θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο Top 50 και να αντιμετωπίζει πλέον με αισιοδοξία το μέλλον!

Και σίγουρα η χθεσινή νίκη επί του Νταβίντ Γκοφέν, που βρίσκεται στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή του στο ξεκίνημα της 14ης χρονιάς του στο τουρ.

Το λέει και ο ίδιος ότι βλέπει με άλλο μάτι την καριέρα του και περιμένει μεγάλα πράγματα στο τελευταίο κομμάτι της επαγγελματικής πορείας του...

«Κουράστηκα κάποια στιγμή», παραδέχεται στο σάιτ της ATP ο Μάρκος, μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο Ρότερνταμ. «Έχασα τον εαυτό μου κάπως, δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα. Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό. Μετά ήρθαν οι τραυματισμοί, κάποια προβλήματα υγείας που με ενοχλούσαν. Τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια ήταν ένας μακρύς δρόμος για μένα».

Είχε, όμως, στηρίγματα ο 30χρονος τενίστας, όπως τη σύζυγό του Καρολίνα Σπρεμ. «Ήταν πολύ σημαντική διότι έχει παίξει και εκείνη τένις. Είχε καριέρα, πέρασε τραυματισμούς. Με βοήθησε γιατί είχα κάποιον να με ακούει, κάποιον που είχε νιώσει αυτά που περνούσα. Το να την έχω δίπλα μου ήταν σαν να έχω έναν πρώην τενίστα, σαν τον Πατ Κας. Με βοήθησε να πάρω κάποιες αποφάσεις σχετικά με αυτό που κάνουμε τώρα. Είναι φοβερό».

Η Καρολίνα δεν είναι η μόνη γυναίκα στο σπίτι του Μάρκου, αφού το ζευγάρι έχει δύο κορούλες... «Είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί. Νομίζω ότι φεύγει μέρος της πίεσης. Για παράδειγμα, αν έχανα από τον Γκοφέν θα πήγαινα αύριο στα παιδιά. Άρα δεν έχεις τόσο στρες. Αν χάσω, αύριο θα αγκαλιάσω την κόρη μου, που είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο. Πραγματικά βγάζει μέρος της πίεσης».

Η περσινή σεζόν, όπως είπαμε, άλλαξε τη διάθεση του αθλητή από τη Λεμεσό. «Έμαθα πολλά. Ανυπομονώ να συνεχίσω έτσι. Προς το Wimbledon και μετά το Wimbledon έφτασα στο peak μου, αλλά μετά τραυματίστηκα πάλι. Τώρα αισθάνομαι καλά, υγιής και απολαμβάνω τον χρόνο μου. Πέρυσι πολλοί τενίστες άνω των 30 κέρδισαν τουρνουά και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Παίζουν το καλύτερό τους τένις και νομίζω ότι κι εγώ παίζω το καλύτερό μου τένις. Μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα και σταθερά. Για αυτό δουλεύουμε. Ελπίζω να είμαι άλλη μια χρονιά στο Top 50 και ίσως να κάνω το βήμα προς το Top 30, που είναι και ο στόχος».

Ο Παγδατής, Νο.61 αυτή την εβδομάδα, πιστεύει σε ένα ιδανικό φινάλε στην καριέρα του. «Παίζοντας παιχνίδια σε αυτο το επίπεδο, όπως την περασμένη εβδομάδα με τον Γκασκέ, έναν παίκτη Top 10, στην Αυστραλία με τον Τσονγκά και τώρα με τον Γκοφέν, τενίστα Top 20, θα με βοηθήσει να είναι είμαι σταθερός. Είναι σημαντικό για εμένα να παίζω συχνά σε αυτό το επίπεδο και να προσπαθήσω να είμαι εκεί, στο Top 30. Μεγάλα πράγματα θα έρθουν τα προσεχή τρία χρόνια».

Πηγή: sdna.gr

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση