ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσιάστηκαν στους συντάκτες οι αλλαγές κανονισμών

Ομιλητές οι Χιου Ντάλας και Άλαν Σνόντι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σεμινάριο διαιτησίας για τους αθλητικούς συντάκτες διοργάνωσε σήμερα η ΚΟΠ και η ΕΑΚ στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Στο σεμινάριο δίδαξε ο Υπεύθυνος Διαιτησίας της ΚΟΠ κ. Χιου Ντάλλας, ο οποίος επεξήγησε τις σημαντικές αλλαγές που προκύπτουν φέτος στους κανονισμούς.

Απευθυνόμενος προς τους αθλητικούς συντάκτες, οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών τους στο σεμινάριο, ο κ. Ντάλλας τους ζήτησε να στηρίξουν τους διαιτητές στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

"Λάθη κάνουν όλοι στους αγώνες, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι διαιτητές. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Γίνετε πολλή δουλειά για να προετοιμάσουμε ένα διαιτητή να φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε, δεν είμαστε όπως τις ομάδες που μπορούν να αγοράσουν έτοιμους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε τη συνεργασία σας και την στήριξη σας για το καλό του ποδοσφαίρου μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντάλλας.

"Οι Κύπριοι διαιτητές έχουν πολλά να μάθουν από την εμπειρία και τις γνώσεις του κ. Ντάλλας. Η παρουσία του στην Κύπρο αποτελεί πλεονέκτημα για τους διαιτητές στην Κύπρο. Η ΚΟΠ δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση των διαιτητών, την αντιμετωπίζει με πάσα σοβαρότητα και χρειαζόμαστε την στήριξη και τη συνεργασία των ΜΜΕ στη δουλειά που κάνουμε", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ κ. Άλαν Σνόντι, για να προσθέσει:

"Κάθε χρόνο, γίνονταν 1-2 αλλαγές στους κανονισμούς. Φέτος έγιναν 96 αλλαγές. Χρειάζεται υπομονή και κατανόηση από όλους γιατί δεν είναι εύκολο να έχουμε όλες αυτές τις αλλαγές¨".

"Το σεμινάριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και η μαζική παρουσία των αθλητικών συντακτών το επιβεβαιώνει. Οι αθλητικοί συντάκτες βλέπουν τους διαιτητές και την επιτροπή διαιτησίας ως συνεργάτες και όχι ως αντίπαλους. Ευχόμαστε το σεμινάριο να βοηθήσει όλους μας να κάνουμε καλύτερη κριτική", ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΑΚ Παναγιώτης Φελλούκας.

Στο σεμινάριο προβλήθηκαν επιμορφωτικά φιλμάκια, αναλύθηκαν φάσεις, έγινε συζήτηση και ερωτήσεις, με το σεμινάριο να χαρακτηρίζεται από όλους ως χρήσιμο και εποικοδομητικό.

Παρόντες ήταν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας και εκπαιδευτές Κώστας Καπιτανής και Μιχάλης Αργυρού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση