ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 1-1: Αντάλλαξαν «δώρα»

Διατηρήθηκε η διαφορά των δύο βαθμών ανάμεσα στους πρωτοπόρους

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι της αγωνιστικής μιας και ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, αντάλλαξαν ουσιαστικά «δώρα» μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 60ο λεπτό με τον Βινίσιους να εκμεταλλεύεται... καραμπόλα μεταξύ τριών αντίπαλων και να πλασάρει σε κενή εστία, ενώ έξι λεπτά αργότερα μια χαλαρή αντίδραση του ΑΠΟΕΛ σε εκτέλεση φάουλ, έφερε το γκολ από πλευράς ΑΕΚ.

Έτσι η διαφορά των δύο βαθμών που χωρίζει τους δύο μονομάχους διατηρήθηκε, μετά από έναν αγώνα που αμφότεροι οι μονομάχοι ζήτησαν πέναλτι. Μεγάλος άτυχος ο Χουάν Τομάς που τραυματίστηκε σοβαρά στο 43ο λεπτό και αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο.

Πρώτο ημίχρονο

Με ζωηράδα ξεκίνησαν την αναμέτρηση αμφότερες οι ομάδες με την πρώτη προϋπόθεση ευκαιρίας να έρχεται στο 8ο λεπτό για τους γηπεδούχους, όταν ο Γκαρίδο έκανε τη συρτή μπαλιά από αριστερά με τον Αστίθ να ανακόπτει σωτήρια προ του Άλβες. Ένα λεπτό αργότερα ο Βραζιλιάνος επιθετικός κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά από πάσα του Ορτίθ, ωστόσο ο Βάντερμαν ενήργησε θετικά κλείνοντας την γωνιά του. Δύο λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ βγήκε στην αντεπίθεση με το δυνατό σουτ του Βινίσιους να σταματά στον Μίνιο, ενώ στο 14ο λεπτό ο Βάντερμαν ανέκοψε ελιγμό του Τρισκόφσκι μέσα στην περιοχή του με διπλή προσπάθεια.

Με στη συμπλήρωση 20 λεπτών η ΑΕΚ έχασε κραυγαλέα ευκαιρία όταν ο Άλβες βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βάντερμαν, ωστόσο ο πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ. Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει λόγω των συχνών διακοπών του αγώνα, λόγω εκατέρωθεν μαρκαρισμάτων στη μεσαία γραμμή. Μετά το μισάωρο ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Εφραίμ να κάνει την εξ επαφής κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο χέρι του Μουρίγιο, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι. Πέντε λεπτά αργότερα ο διεθνής ακραίος επιθετικός έκανε τον ελιγμό από δεξιά σημαδεύοντας τον Μπρεσάν στο σημείο του πέναλτι, το πλασέ του οποίου σταμάτησε στο σώμα του Μουρίγο. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, η ατυχία κτύπησε τον Χουάν Τομάς που τραυματίστηκε σοβαρά και αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Ακοράν.

Δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη αξιόλογη φάση στην επανάληψη καταγράφηκε στο 53ο λεπτό, όταν μετά από υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Ακοράν έκανε το ξεπέταγμα από αριστερά, ωστόσο την μπαλιά του ανέκοψε σε κόρνερ ο Καρλάο. Στο 60ο λεπτό ο Σωτηρίο συνδυάστηκε με τον Βινίσιους ο οποίος πάτησε περιοχή και εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση μεταξύ Μίνιο, Μοίσοφ και Γκαρίδο για να πλασάρει σε κενή εστία διαμορφώνοντας το 0-1. Έξι μόλις λεπτά αργότερα ο Σκοπιανός αμυντικός διόρθωσε το λάθος του μιας και με ξεπέταγμα στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γύρισμα στον Άλβες, από το σώμα του οποίου η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για το 1-1. Στο 70ο λεπτό ο Μοράις σημάδεψε τον Μπερτόλιο που έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις έξω, με τον Μίνιο να δηλώνει παρών ένα λεπτό αργότερα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ. Στο 82ο λεπτό ο Σωτηρίου ξέφυγε της επιτήρησης του Καταλά, ωστόσο το σουτ από πλάγια θέση δεν ανησύχε τον Μίνιο ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Εφραίμ έκλεψε στη μεσαία γραμμή και έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση, ωστόσο υστέρησε στην τελική επιλογή με τον Ντε Καμάργκο σε πλεονεκτική θέση.

ΑΕΚ: Μίνιο, Μουρίγιο, Μοϊσόφ (72΄Τέτε), Καταλά, Ορτίθ, Γκαρίδο, Λαμπάν, Λαρένα, Τομάς (43' Ακοράν), Τρισκόφσκι, Άλβες (87' Μπόλιεβιτς)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπρεσάν (61' Μπερτόλιο), Βάντερ (73' Αλωνεύτης), Εφραίμ, Σωτηρίου (84' Ντε Καμάργκο)

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση