ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα 4-1: Πιέρος, Στάθης και κερασάκι Μπρεσάν

Διατηρήθηκε η διαφορά των δύο βαθμών από την πρωτοπόρο ΑΕΚ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε την νίκη με 4-1 απέναντι στην Καρμιώτισσα και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο ακόμη ένα κύκλο δύσκολων αγώνων. Οι «γαλαζοκίτρινοι» αν και τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο ανέβασαν απόδοση και πήραν την νίκη που τους φέρνει ξανά δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή. Οι σκόρερ του αγώνα ήταν ο Πιέρος (δις), ο Στάθης και ο Μπρεσάν που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γενεθλίων του ΑΠΟΕΛ.

Πολλές φάσεις και από ένα γκολ

Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά καλό ρυθμό ενώ και οι δύο ομάδες έφτασαν στα καρέ και έφτιαξαν φάσεις. Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού μετατράπηκε και σε γκολ όταν στο 13’ ο Μπερτόλιο μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να κάνει το γύρισμα όμως ο Ντραγκόγεβιτς απέκρουσε πάνω σε πόδια συμπαικτών του όμως αυτοί δεν απομάκρυναν σωστά με την μπάλα να καταλήγει στον Πιέρο Σωτηρίου που έκανε το 1-0 σε κενή εστία. Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «γαλαζοκιτρίνους» στην συνέχεια στράβωσε το πράγμα αφού ο Μπερτόλιο στο 15’ τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Μπρεσάν. Στο 24’ χάθηκε μια πολύ σπουδαία ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ όταν ο Πιέρος έφυγε μόνος του αλλά στο τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα έξω ενώ είχε και επιλογή να δώσει στον Εφραίμ που ήταν μόνος του. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Καρμιώτισσας να απειλήσει όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μανογιάν έκανε την κεφαλιά που κτύπησε στα σώματα ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ και κατέληξε στον Πόλιανετς που έκανε το σουτ το οποίου απέκρουσε ο Βάτερμαν. Στο 28’ λεπτό ο Πιέρος έκανε καλό σουτ έξω από την περιοχή που έφυγε έξω. Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 36’ όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου από τον ΑΠΟΕΛ έκλεψαν την μπάλα, με τους «γαλαζοκίτρινους» να φωνάζουν για χέρι, και έφυγαν στην αντεπίθεση όπου ο Μανογιάν έβγαλε τετ-α-τετ τον Πόλιανετς που δεν λάθεψε για το 1-1. Αυτό έμελλε να ήταν και το σκορ του ημιχρόνου αφού η πίεση του ΑΠΟΕΛ στην συνέχεια δεν απέφερε καρπούς.

Πιέρος και Στάθης καθάρισαν ο Μπρεσάν το κερασάκι

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να πετυχαίνει ακόμα δύο γκολ και να παίρνει την νίκη. Στο 55’ ο Πιέρος Σωτηρίου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρεσάν πήρε την κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Ντραγκόγεβιτς και έγραψε το 2-1. Τρία λεπτά αργότερα ο ήδη κιτρινισμένος Αντάμοβιτς έκανε σκληρό φάουλ στον Μοράις και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με 10. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους μετά και από αυτή την εξέλιξη αφού ο ΑΠΟΕΛ πίεζε και ήταν θέμα χρόνου το 3ο γκολ. Παρόλα αυτά η Καρμιώτισσα δεν τα έβαλε κάτω και στο 61’ απείλησε με τον Όρντος όμως η άμυνα του ΑΠΟΕΛ καθάρισε την φάση. Στο 73’ λεπτό όλα τέλειωσαν όταν ο Αλωνεύτης σε σέντρα από δεξιά έκανε με την μία το πλασέ για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα και να κάνει το 3-1. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 80’ ο Αλωνεύτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να γράψει το 4-1 όταν μετά από μπαλιά του Μιλάνοφ δεν βρήκε καλά την μπάλα με το δεξί και την έστειλε έξω. Στο 83’ ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και 4ο γκολ με τον Πιέρο Σωτηρίου όμως ο επόπτης λανθασμένα έδωσε οφσάιντ. Η τελευταία φάση του παιχνιδιού στο 89’ ήταν και γκολ αφού ο Ορλάντι έκανε μαγική ντρίπλα έδωσε στον Πιέρο του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Ντραγκόγεβιτς και στην επαναφορά ο Μπρεσάν έκανε το 4-1.

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Νεκτάριος, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράις, Μπερτόλιο (19' Μπρεσάν), Βινίσιους (74' Ορλάντι), Εφραίμ (62' Αλωνεύτης), Γιαννιώτας, Πιέρος

Καρμιώτισσα: Ντραγκόγεβιτς, Βοσκανιάν, Ταραλίδης, Βαττής, Γουίλερ, Αντάμοβιτς, Αρότσα, Πόλιανετς (68' Παπαδόπουλος), Σάλιακας (68' Αλκιβιάδης), Όρντος (77' Δημητρίου), Μανογιάν

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση