ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καρμιώτισσα-Απόλλωνας 0-6: Από τα θρίλερ σε πάρτι

Μεγάλος πλουραλισμός από τους νικητές που είχαν πέντε διαφορετικούς σκόρερ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πώς πήρε τα τρίποντα με Δόξα και Εθνικό; Ε καμία σχέση! Ο Απόλλωνας μπήκε με το γκάζι πατημένο από το ξεκίνημα του αγώνα και συνέτριψε με 6-0 την Καρμιώτισσα στο ΓΣΖ για την 11η αγωνιστική, φτάνοντας στην ευρύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Παπουλής (2), Ντα Σίλβα με πέναλτι, Μάγκλιτσα, Πιέχ και Χάμπος Κυριάκου σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Πέδρο Εμανουέλ, που έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ απέχοντας πλέον έξι βαθμούς από το «ρετιρέ» του πίνακα. Εντούτοις, το παιχνίδι δεν είχε μόνο θετικά για τους «γαλάζιους», που έχασαν λόγω τραυματισμού τους Γκιέ και Βασιλείου.

Τρίτη διαδοχική ήττα με «βαρύ» σκορ για την ομάδα των Πολεμιδιών, που έμεινε στους 11 βαθμούς.

Το παιχνίδι
Ο Απόλλωνας μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και δεν επέτρεψε στην αντίπαλό του να πάρει ανάσα στα πρώτα στάδια του αγώνα. Μετουσίωσε την πρώτη του καλή στιγμή σε γκολ με τον Παπουλή και βρήκε κι έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Βινίσιους και Γκιέ προτού ο Ντα Σίλβα του δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων από τη βούλα του πέναλτι (το κέρδισε ο Ιβοριανός), κι όλα αυτά με τη συμπλήρωση μόλις δέκα λεπτών στο ρολόι! Στο 20’, μάλιστα, τα γκολ των φιλοξενούμενων έγιναν τρία χάρη σε υπέροχο πλασέ του Παπουλή που έδειξε να δίνει διαδικαστικό χαρακτήρα στον χρόνο που απέμεινε για να ολοκληρωθεί το ματς. Μετά το 0-3 και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, η Καρμιώτισσα κράτησε περισσότερο τη μπάλα και στις καθυστερήσεις έχασε την καλύτερη ευκαιρία που βρήκε στο ματς, με τον Όρντος να αστοχεί από πολύ καλή θέση.

Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και με εξαίρεση ορισμένες εκλάμψεις, κύλησε σε χαμηλό τέμπο. Μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων τους επέτρεψε να φτάσουν σε τέταρτο γκολ με τον Μάγκλιτσα κι από ‘κει και πέρα, όταν είχαν την κατοχή την κυκλοφορούσαν παίζοντας ως επί το πλείστον με σίγουρες κοντινές πάσες. Όταν τους δινόταν η ευκαιρία, ωστόσο, έβγαιναν μπροστά με αξιώσεις και σε μια τέτοια φάση έκαναν πέντε τα τέρματά τους με τον Πιέχ να ανοίγει λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα. Το καλύτερο, πάντως, το φύλαγαν για το τέλος, αφού το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με ένα καταπληκτικό σουτ του Χάμπου Κυριάκου από πολύ μακρινή απόσταση, που έκλεισε το σκορ στο 84’.

Στάδιο: ΓΣΖ

Συνθέσεις
Καρμιώτισσα (Λ. Λουκά): Καϊρίνος, Σάλιακας, Βοσκανιάν (62’ Τσολακκίδης), Κονέ, Δημητρίου, Ταραλίδης, Αρότσα (65’ Α. Κυριάκου), Ε.Κυριάκου, Βαττής, Χριστοφή, Όρντος (71’ Κύπρου).
Απόλλωνας (Π. Εμανουέλ): Βάλε, Στυλιανού, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου (42’ Γκόμες), Χ. Κυριάκου, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (59’ Πέδρο), Παπουλής, Γκιέ (21’ Πιέχ), Μάγκλιτσα.

Σκόρερ: Παπουλής (3’, 20’), Ντα Σίλβα (πεν. 10’), Μάγκλιτσα (55’), Πιέχ (70’), Χ. Κυριάκου (84’)

Κίτρινες: -

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου
Βοηθοί: Στέλιος Νικήτα, Όμηρος Τζιωρτζής
Τέταρτος: Ανδρέας Αργυρού
Παρατηρητής: Χρίστος Σκαπούλλης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση