ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένωση: Δυτικοευρωπαίοι και Βαλκάνιοι

Οι αγορές που εμπιστεύεται για την Ένωση ο Νίκι Παπαβασιλείου

Του ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ

Από τρεις ηπείρους και τέσσερεις διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες προέρχονται οι 17 ξένοι της Ένωσης για τη σεζόν 2011-12. Σε αντίθεση με την εποχή Τσέντομιρ Γιανέσκι, που οι βυσσινί ψώνιζαν ως επί το πλείστον από δύο αγορές, τη βελγική και τη σκοπιανή, ο Νίκι Παπαβασιλείου έχει επιλέξει αρκετούς παίκτες από τη δυτική Ευρώπη, ενώ συνεχίζει να εμπιστεύεται τα Βαλκάνια. Αναλύοντας την καταγωγή των 17 ξένων, οι 13 προέρχονται από την Ευρώπη, τρεις από την Αφρική και ένας από τη Νότια Αμερική.

Οι Ευρωπαίοι
Οι δεκατρείς Ευρωπαίοι προέρχονται από δύο ζώνες της ηπείρου. Η οριακή πλειοψηφία (7) κατάγεται από έθνη της δυτικής Ευρώπης. Τρεις από το Βέλγιο (Ντε Γουλφ, Τρένσον και Ίμσιουτ), δύο από τη Γαλλία (Μουκουρί και Μπεντζελούν) και από ένας από Πορτογαλία (Φαρία) και Σκωτία (Μπέρτσιλ). Οι υπόλοιποι έξι της γηραιάς ηπείρου έρχονται από τα Βαλκάνια και πέντε διαφορετικές χώρες. Δύο είναι οι Σκοπιανοί (Μιλοζέσκι και Μαρκόσκι) και από ένας από Βουλγαρία (Πετκόφ), Ελλάδα (Κιάσσος), Σερβία (Αλίβοντιτς) και Μαυροβούνιο (Κριβοκάπιτς).

Αφρικάνικη ταχύτητα
Τρεις παίκτες από την Αφρική βρίσκονται στο ρόστερ της Ένωσης, οι οποίοι προσθέτουν ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μάικ Μαμπούγια από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στην επίθεση βρίσκονται οι Ζοάο Σεμέδο από το Πράσινο Ακρωτήρι και Σαϊμπού Γιακούμπου από την Γκάνα. Την τετράδα των ξένων συμπληρώνει ο Σίντνεϊ Σκιόλα από τη Βραζιλία.

Οι Κύπριοι
Το ρόστερ συμπληρώνουν και μια δεκαριά Κύπριοι, όμως απ’ αυτούς, έμπειροι είναι τρεις, οι Λευτέρης Μέρτακκας, Πανίκος Σπύρου και Χρύσης Μιχαήλ. Το έμψυχο δυναμικό συμπληρώνουν οι Ονησίφορος Ρουσιάς, Τζακ Χάρις, Δημήτρης Οικονόμου, Δημήτρης Μουλαζίμης, Ζανέττος Κουμάσης, Ανδρέας Κίττος και Ευάγγελος Ευαγγέλου.

Οι 17 ξένοι της Ένωσης
Τζίμι Ντε Γουλφ Βέλγιο
Ματίας Τρένσον Βέλγιο
Κριστόφ Ίμσιουτ Βέλγιο
Πέταρ Μιλοζέσκι Σκόπια
Μπόγιαν Μαρκόσκι Σκόπια
Ταρίκ Μπεντζελούν Γαλλία
Σέντρικ Μουκουρί Γαλλία
Γκεόργκι Πετκόφ Βουλγαρία
Μάικ Μαμπούγια Λ. Δ. Κονγκό
Ένβερ Αλίβοντιτς Σερβία
Ούγκο Φαρία Πορτογαλία
Κώστας Κιάσσος Ελλάδα
Ράντοβαν Κριβοκάπιτς Μαυροβούνιο
Σίντνεϊ Σκιόλα Βραζιλία
Μαρκ Μπέρτσιλ Σκωτία
Ζοάο Σεμέδο Πράσινο Ακρωτήρι
Σαϊμπού Γιακούμπου Γκάνα

www.kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση