ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:23
 

ΑΕΚ: Κυνηγά ένα ιστορικό διπλό

Οι Κυπριακές ομάδες πάνε συχνά στην Αυστρία αλλά δεν έχουν κερδίσει ποτέ

Newsroom 24sports

Για την ΑΕΚ είναι η πρώτη της φορά που ταξιδεύει στην κεντρική Ευρώπη για να δώσει αγώνα σε Αυστριακό έδαφος το παιχνίδι με τη Στούρμ Γκρατς, όμως γενικότερα η χώρα αυτή είναι από τους πιο συχνούς προορισμούς μας ως Κύπρος.

Αντιλαμβάνεστε πως δεν μας πάει η Αυστρία, αφού μόνο η Ανόρθωση με τη Ραπίντ και ο ΑΠΟΕΛ με την Γκράτσερ κατάφεραν να περάσουν.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες μας έχουν βρεθεί εκεί για αγώνα και όχι μόνο μια φορά, αλλά υπάρχει μια αρνητική παράδοση για τα ταξίδια τους αυτά. Καμιά δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει με τη νίκη στις αποσκευές της και στην ΑΕΚ θα ήθελαν να κάνουν δική τους αυτή την πρωτιά.

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως δε μιλάμε για κάποια από τις πλέον προηγμένες χώρες της Ευρώπης, ενώ δεν είναι λίγες οι επισκέψεις. Μιλάμε για 10 συνολικά επισκέψεις που απέφεραν μόλις δυο ισοπαλίες για μας και οκτώ νίκες των Αυστριακών.

Ξεκινώντας από τα… καλά, οι ισοπαλίες ήρθαν από τον ΑΠΟΕΛ το 2002 απέναντι στην Γκράτσερ ΑΚ, η άλλη ομάδα της πόλης, με σκορ 1-1 ενώ η δεύτερη ήταν η περσινή της ΑΕΛ με 0-0 απέναντι στην Αούστρια. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τζίφος.

Η Ομόνοια έχει πάει τέσσερις φορές εκεί, δυο με Σάλτσμπουργκ (2010 4-1, 2011 1-0), μια με Ραπίντ(1999, 2-0) και μια με Τιρόλ (1989, 6-0) και ηττήθηκε. Η Ανόρθωση έχασε 3-1 από τη Ραπίντ Βιέννης το 2008 αλλά πέρασε με το 3-0 του πρώτου αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ εκτός από την Γκράτσερ έπαιξε και με τη Στουρμ εκεί και έχασε 3-0 το 1997.

Η ΑΕΛ πήγε εκεί και το 1989 για να παίξει με την Αντμίρα και επέστρεψε με 3-0. Στη Βιέννη βρέθηκε για αγώνα και ο ΑΠΟΠ/Κινύρας Πέγειας το 2009 και έχασε με 2-1 από τη Ραπίντ.

Για την ιστορία υπάρχουν και δυο αγώνες για το Ιντερτότο για Νέα Σαλαμίνα με Αούστρια και ΕΝΠ με την Μπρέγκενς, που επίσης καταγράφονται ως ήττες. Μια φορά έπαιξε στο Ιντερτότο με Αυστριακούς και ο Απόλλων, Λασκ Λιντζ, επίσης κάνοντας ήττα.

Αντιλαμβάνεστε πως δεν μας πάει η Αυστρία, αφού μόνο η Ανόρθωση με τη Ραπίντ και ο ΑΠΟΕΛ με την Γκράτσερ κατάφεραν να περάσουν. Σε 10 αγώνες μας έχουν 2-8 και για να βρεις χειρότερα πρέπει να πας στις κορυφαίες ποδοσφαιρικά χώρες. Στο χέρι της ΑΕΚ να το αλλάξει λίγο!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:16

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!°°»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:14

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X