ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ: Μία χαρά... Ιούλης

Βατή η κλήρωση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Βατή η κλήρωση και στον Β' προκριματικό γύρο του Europa League για την ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς, αφού πρώτα ξεπεράσουν το εμπόδιο της Φολγκόρε στον Α' προκριματικό, θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ντίφερντανζ (Λουξεμβούργο) - Κλίφτονβιλ (Β. Ιρλανδία). Το πρώτο ματς θα είναι εκτός έδρας στις 14 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς στις 21 του μήνα.

Η ομάδα από το Λουξεμβούργο, δεν μετράει πολλά χρόνια στη σημερινή της μορφή, καθώς είναι προϊόν συγχώνευσης (του 2003) των δύο ομάδων της πόλης Ντίφερντανζ, των FA Red Boys Differdange και της AS Differdange. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τερμάτισε στην 3η θέση, 7 βαθμούς πίσω απ' την κορυφή και τη Ντουντλανζ. Από το 2009 συμμετέχει ανελλιπώς στην Ευρώπη και στο Europa League, με μεγαλύτερη της επιτυχία η παρουσία στα πλέφ οφ της σεζόν 2011-12. Στην περσινή σεζόν έμεινε μέχρι τον 2ο προκριματικό γύρο, αφού αποκλείστηκε από την Τραμζονσπόρ. Στο ρόστερ της υπάρχουν αρκετοί Γάλλοι ποδοσφαιριστές και γηγενείς.

Η ομάδα από την Βόρειο Ιρλανδία, είναι ημι-επαγγελματική και μετράει τέσσερα πρωταθλήματα, οχτώ κύπελλα και πέντε Λιγκ Καπ. Τερμάτισε στην 4η θέση τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και έτσι αγωνίστηκε για το εισιτήριο του Europa League σε πλέι οφ, με άλλες δύο ομάδες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση