ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ: Επίτευγμα κι αυτό

Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ «επένδυσε» στον άξονα και δικαιώθηκε πανηγυρικά

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αφαιρώντας από τον ΑΠΟΕΛ το δικαίωμα κατοχής της μπάλας, η ΑΕΚ κατάφερε να αφαιρέσει από τον Σαββατιάτικο αντίπαλο της και την ευκαιρία να απειλήσει ουσιαστικά και οργανωμένα.

Επιστρατεύοντας το κυριότερο αγωνιστικό χαρακτηριστικό της τελευταίας τριετίας, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λάρνακας, διατήρησαν ποσοστά κατοχής της μπάλας που άγγιξαν και το 60%, απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολύπειρους μέσους και Ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Η επαναφορά ενός σύγχρονου box-to-box μέσου όπως ο Λαρένα στη δυάδα των ανασταλτικών χαφ, η προσθήκη του βραχύσωμου και ευέλικτου Εβέλ στον άξονα, αλλά και τα ανεβάσμα των ακραίων αμυντικών Γκαρίδο και Ορτίθ, συνέβαλαν σε αυτό.

Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ «επένδυσε» στον τομέα αυτόν και δικαιώθηκε πανηγυρικά, διατηρώντας τον ως ύψιστη προτεραιότητα ακόμα και όταν προέβηκε σε αλλαγές. Στη θέση του Λαμπάν μπήκε ένας εξαιρετικός χειριστής της μπάλας όπως ο Τομάς, στη θέση του κουρασμένου Τέτε ο δαιμόνιος Μαλόκου και στη θέση του Εβέλ ο πανύψηλος και μαχητικός Μυτίδης.

Όλα αυτά τα στοιχεία ανάγκασαν τον ΑΠΟΕΛ, ιδιαίτερα στην ανάπαυλα να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, φαινόμενο το οποίο συνοδεύεται από κούραση. Ήταν φανερό ότι η φρεσκάδα των νεοεισελθόντων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ έκανε τη διαφορά στα τελευταία λεπτά, εκεί που ο αντίπαλος προσπαθούσε μάταια να ανασάνει από το συνεχές πρέσινγκ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση