ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΛ 1-3: Ανατροπή με… μαγεία Πίτι

Μεγάλος πρωταγωνιστής του σημερινού αγώνα ήταν ο Πίτι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πραγματοποιώντας μια σπουδαία ανατροπή, η ΑΕΛ επικράτησε εκτός έδρας της Νέας Σαλαμίνας με 3-1 και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Η ομάδα της Λεμεσού πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και έφτασε δίκαια στο τρίποντο. Αυτή η νίκη θα φέρει ηρεμία στις τάξεις της ομάδας μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του σημερινού αγώνα ήταν ο Πίτι. Ο Ισπανός γύρισε μόνος του το παιχνίδι με δυο εκπληκτικά γκολ, δείχνοντας τη μεγάλη του αξία. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Μέσκα. Η Νέα Σαλαμίνα είχε προηγηθεί στο σκορ με μια γκολάρα του Κολοκούδια.

Στο πρώτο 45λεπτο παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Ήταν ένα παιχνίδι με εναλλασσόμενη υπεροχή. Η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησε δυο κλασσικές ευκαιρίες πριν καν συμπληρωθεί το 5ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στον 3ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίτι, με τον Βεσελόφσκι να πέφτει στη γωνία και να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 4ο λεπτό η ΑΕΛ «άγγιξε» το γκολ όμως η σέντρα σουτ του Λαφράνς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 5ο λεπτό και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Η Νέα Σαλαμίνα απείλησε αρχικά στο 10ο λεπτό με μια στριφτή κεφαλιά του Γκράσι την οποία αναχαίτισε δύσκολα ο Ρόμο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με ένα πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ του Κολοκούδια.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Στο 17’ το σουτ ο Αρουαμπαρένα σούταρε μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα κόντραρε στον Κούσουλο και έφυγε κόρνερ. Στο 25’ ο Βεσελόφσκι πραγματοποίησε μια σωτήρια απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Ντοσα Τζούνιορ. Η ομάδα της Λεμεσού ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και έψαξε με περισσότερες απαιτήσεις το γκολ της ισοφάρισης. Στο 39’ ο Πίτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα πολύ δυνατό σουτ εντός περιοχής, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Η ΑΕΛ θα μπορούσε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι στο 42’ εάν ο Μέσκα τέλειωνε καλύτερα τη φάση. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ κατάφερε να επιβάλει του ρυθμό της και να ελέγξει το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν τούμπα το παιχνίδι στο 58ο λεπτό με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς από τον Πίτι. Ο Ισπανός έπιασε ένα κεραυνό από το ύψος της περιοχής και έστειλε τη μπάλα να καρφωθεί στο αριστερό παραθυράκι του Βεσελόφσκι. Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα της Λεμεσού πέτυχε και τρίτο γκολ με κοντινή προβολή του Μέσκα, μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Αϊρόσα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν σωστή διαχείριση και κατάφεραν να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι το τέλος. Το 1-3 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 11’ Κολοκούδιας – 39’ και 58’ Πίτι, 68’ Μέσκα

Νέα Σαλαμίνα (Στάικος Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Κούσουλος, Γκράσι, Σκοπελίτης, Νεάγκου (64’ Κωνσταντίνου), Μπεμπέ (86’ Ντουντού), Κολοκούδιας, Φούσκο, Μακρίεφ

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρομό, Αϊρόσα, Φορτούνα, Τζούνιορ, Λαφράνς, Νικολάου, Σοάρες, Πίτι (83’ Σαβανέ), Γεωργιάδης (57’ Σάσι), Μέσκα, Αρουαμπαρένα (72’ Ουέλινγκτον).

Κίτρινες κάρτες: Αρουαμπαρένα (6η)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση