ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Σαν στο σπίτι του

Όσο και αν ακούγεται περίεργο η ΑΕΛ είναι μια νέα ομάδα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Πίτι μανία. Να δεις πόσα σκυλιά της πόλης θα πάρουν το όνομα του. Ξέρεις… «έλα Πίτι να φας», «πάω βόλτα τον Πίτι και έρχομαι», « Πάλι έχεσε ο Πίτι στη σάλα…», «θα πάω τον Πίτι γιατρό για εμβόλιο», «ο Πίτι πρέπει να ζευγαρώσει γιατί δεν έχει αφήσει μαξιλάρι για μαξιλάρι» και πάει λέγοντας.

Θυμάσαι εσύ τα τελευταία δέκα χρόνια ν’ ασχολούμαστε τόσο πολύ με έναν παίκτη; Μπορεί με το Ντεγκρά του 12, μπορεί λίγο με τον Ουόν τότε άντε και στο Σα το 13. Αλλά αυτός είναι άλλο πράγμα ρε παιδί μου. Λες και τον έστειλε ο Θεός δια του Καραβίδα για να μας θυμίσει τι είναι η μπάλα.

Άμα τον παρακολουθείς αναρωτιέσαι… τι στο καλό βλέπουν στην Ισπανία και τι εμείς; Άμα δηλαδή αυτοί παίζουν ποδόσφαιρο, εδώ στη βραχονησίδα τι παίζουμε; Θα σου έλεγα τι παίζουμε… μας  διαβάζουν όμως μικρά παιδιά.

Ρε με μακρινές μπαλιές, ρε στο ένα δύο, ρε στο σλάλομ, ρε στην εκτέλεση… που να με πάρει ο διάολος τέτοια ποιότητα την βλέπεις μόνο στην τηλεόραση σε κανά dream box. Δες τι κινήσεις του με ή χωρίς τη μπάλα, πως ξεμαρκάρεται, πως κοιτάει το γήπεδο, το πώς ερωτοτροπεί το αριστερό του πόδι με την διασημότερη πόρνη της ιστορίας.

Βγήκε κιόλας ο προπονητής και μας είπε δύο μέρες πριν ότι μόνο 15 λεπτά μπορεί να παίξει. Μάλλον εννοούσε το Ράγιο Βαγιεκάνο- Ατλέτικο Μαδρίτης που πιέζουν κιόλας του Σιμεόνε.  Γιατί την Κύπρο την έχει σαν στο σ ΠΙΤΙ του. Άμα δηλαδή είναι απολύτως έτοιμος…. μας βλέπω όλους με πλατινέ μαλλί τα Καρναβάλια.  Άμα σε χειροκροτούν οι αντίπαλοι τι να γράψω για σένα παικταρά;

Εκεί θα έπρεπε να είναι η θέση του. Το γράφαμε κιόλας πριν από το ματς με την Ανόρθωση, δυστυχώς όμως δεν τον είδαμε. Ελευθερία κινήσεων, πίσω του δύο σκυλιά (τι κρίμα που δεν θα τον δούμε με το Λούκας) και άσε τον να κάνει παιγνίδι.

Κοίτα επειδή περάσαμε πολλά την περασμένη εβδομάδα ας μην γράψουμε κάτι αρνητικό. Υπάρχουν αδυναμίες. Όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι μια νέα ομάδα. Χρειάζεται ακόμη χρόνο. Σίγουρα έχουν αυξηθεί οι επιλογές από τη μέση και μπροστά αλλά δημιουργήθηκαν άλλα κενά. Να ας πούμε του Λούκας φαίνεται. Επίσης πολύ φοβάμαι μην κολλήσουμε στον Πίτι λες και είναι ο Τζόρνταν στους Σικάγο Μπούλς. Θα τα πούμε άλλη φορά μη αρχίσουμε πάλι.

Για να είμαστε όμως ειλικρινείς. Άμα έπαιζε χθες ο Μπουένο και όχι ο Πίτι, τότε θα βράζαμε πάλι. Ή ξέρω γώ ο Σαβανέ στα εξτρέμ αντί του Μέσκα. Αυτός επέστρεψε και έβαλε γκολ. Μια χαρά, στην αρχή δεν είχε καλά πατήματα. Ποιος να σου το έλεγε ότι θα μας έλειπε τόσο πολύ ο μικρός.

Χθες ήταν κακός ο Αρουαμπαρένα. Είχε πάθος, ήθελε να κερδίσει αλλά δεν του βγήκε το ματς. Εκνευρίστηκε κιόλας με τον διαιτητή.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως το σκέφτεται ο Πάμπος. Αν θα βλέπουμε δηλαδή Αρουαμπαρένα-Ουέλλιγκτον ή μήπως χωρέσει κάπου εκεί τον Σάσσι. Εμένα σου το γράφω από τώρα μου πάει καλύτερα ο Τυνήσιος. Να καταφέρουμε δηλαδή να τον «βαφτίσουμε» φορ. Τόσους βαφτίσαμε φέτος στο Σάσσι θα κολλήσουμε;

Σπουδαία νίκη. Όλοι την είχαν ανάγκη. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Δεν γράφω σχεδόν ποτέ για την παρουσία του κόσμου, αλλά χθες ήταν εντυπωσιακή. Άντε να ξυπνήσουν μερικοί, μερικοί να έρθουν γήπεδο. Ας είναι να πληρώνουν να βλέπουν Πίτι…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για 28χρονο Ούγγρο κεντρικό αμυντικό ο οποίος έχει συμμετοχές και με την Εθνική ομάδα της χώρας του
24sports.com.cy
 |  ΑΕΛ