ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:45
 

ΑΕΛ: Ξεγύμνωμα… σκασμός... ή

Newsroom 24sports

Πάει καιρός… δεν είναι και εύκολο. Θα μπορούσε να γραφτεί ένα ολόκληρο βιβλίο για τα γεγονότα του τελευταίου μήνα. Έχει όμως περισσότερη σημασία να μπουν κάποια πράγματα στη σειρά.

Μακριά από καφενέδες, facebook, ανακοινώσεις και κάθε λογής εργαλεία αυτών που τα ξέρουν όλα.

Είναι δύσκολη η χρονική περίοδος και κάτι χρειαζόταν για να επέλθει λίγη ηρεμία. Να ξεκουραστεί το μυαλό και η ψυχή όλων. Τράβηξε ο καθένας από το δικό του μετερίζι το δικό του λούκι αυτή την περίοδο.

Δυστυχώς η προ δύο εβδομάδων συνέντευξη τύπου του Σοφοκλέους όχι μόνο δεν επέφερε την ηρεμία αντιθέτως μεγέθυνε την ανησυχία και τον διχασμό.

Επί τούτου, άποψη μου είναι ότι ο Σόφο θα πρέπει να αποφεύγει τις συνεντεύξεις τύπου. Δεν είναι αυτό κακό… ο καθένας έχει τα προτερήματα του αλλά και τα ελαττώματα του.

Λίγη όμως σημασία έχει όμως σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην ΑΕΛ.

Σημασία έχει ότι η χθεσινή του ανακοίνωση είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στο σωματείο από τον Ιανουάριο και έπειτα.

Και αυτό γιατί, περιλαμβάνει αυτοκριτική, εισηγήσεις, προβληματισμό, απαντήσεις και κυρίως αποφεύγει και το τελευταίο ίχνος επιθετικότητας… ζητώντας συναίνεση.Όσα δηλαδή στοιχεία  πρέπει να διαθέτει ένας ηγέτης στις δύσκολες στιγμές.

Επί της ουσίας διαφαίνεται ότι ο Σοφοκλέους στο γραπτό του λόγο (χέσε τον προφορικό) κατανοεί/ αναγνωρίζει το πρόβλημα και το πιο σημαντικό… προτείνει λύσεις.

Ποιες είναι αυτές;

Αρχικά στην ανακοίνωση κάνει ένα μίνι απολογισμό στην εννιάχρονη θητεία του ως πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού κάνοντας αναφορά στο προσωποκεντρικό μοντέλο λειτουργίας που υιοθέτησε και που ομολογουμένως έφερε επιτυχίες.

Αγνοώ την αναφορά  περί πολέμου κατά της ΑΕΛ και κάτι τέτοια που αρέσουν σε κάποιους,  όχι όμως σε αυτούς που προσπαθούν να βρουν την ουσία του προβλήματος.

Ακολούθως παραδέχεται την εγκατάλειψη αυτού και την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας Φορέας. Χωρίς να επιρρίψει ευθύνες σε κανένα (Έλληνα, Ιακωβίδη) παραδέχεται την αποτυχία της προσπάθειας.

Πιο κάτω επαναφέρει στις μνήμες όλων την κατάντια της ΑΕΛ και σε ποιο σημείο είχε φτάσει, ως αποτέλεσμα της φυγής των Σολομωνίδη και μετέπειτα του Έλληνα (άλλη μια προσπάθεια συναίνεσης).

Αμέσως μετά βρίσκεται και το ρεζουμέ της όλης ανακοίνωσης γιατί επεξηγεί συγκεκριμένα σ’ όλους όσους έχουν στοιχειώδη αντίληψη τι πρέπει να γίνει προκειμένου η ΑΕΛ ν’ απαλλαγεί από τον ίδιο και κυρίως να εμπλακούν οι ενδιαφερόμενοι.

Πως;

Με το να καθορίζεται το μπάτζετ της ομάδας ανάλογα των δυνατοτήτων που έχει. Δηλαδή ανάλογα των εσόδων ή των εξόδων.

Επίσης σε περίπτωση που επιθυμούν κάποιοι να συνεισφέρουν από την τσέπη τους, να αυξάνεται ο προϋπολογισμός από την αρχή της χρονιάς.

Σε μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν θα αποτελεί στόχο κανενός. Ούτε και θα χρειάζεται κανείς να βάζει το χέρι στην τσέπη κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό θα γίνεται από την αρχή της σεζόν.

Προτείνει την ίδρυση Φορέα ή καλύτερα εταιρείας η οποία θα είναι ο βασικός μέτοχος στην ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ (αυτό είναι ένα βήμα για να απαλλαγεί η ομάδα από τον Σοφοκλέους- η χαρά δηλαδή του αντί-Σοφοκλεϊκού).

Επ αυτού ξεκαθαρίζει ότι είναι διατεθειμένος να υπογράψει συμφωνία με τον Φορέα παραχωρώντας από κοινού τη διαχείριση της ομάδας και των διοικητικών της ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ.
Υπάρχει ένα θέμα εδώ κατά πόσο κάποιοι θέλουν ή μπορούν να συνεργαστούν με τον Σοφοκλέους.

Με συγχωρείς όμως ποιος μαλάκας δεν θα ήθελε τον Σοφοκλέους δίπλα του όταν ο ίδιος δεσμεύεται ότι θα καταλάβει λεφτά στο μπάτζετ της ομάδας. Νομίζω κανείς. Πόσο μάλλον δε, όταν θα έχει την εξουσία να παίρνει αποφάσεις και να διαχειρίζεται καταστάσεις.

Προς το τέλος ξεκαθαρίζει ότι με το πέρασμα του χρόνου θα αποχωρήσει εντελώς διαβιβάζοντας τις μετοχές του στο Φορέα ή τα άτομα που θα έχουν κάποια εμπειρία έως τότε, διαχείρισης της ομάδας.

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα, είναι η τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης και την κάνω copy paste.
«Σημειώνω δε, ότι όλα τα στοιχεία της Εταιρείας είναι στη διάθεσή τους».

Με συγχωρείς αγαπητέ αναγνώστη αλλά δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για κανέναν.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 23 Μαρτίου του 2017 ή θα ξεγυμνώσει τους πάντες που ενδεχομένως παίζουν με την ΑΕΛ ή θα σκάσουν όλοι ή θα φέρει μια καινούργια μέρα στην ομάδα που όλοι τόσο επιθυμούν.

Υ.Γ Ένας ακροατής στο ραδιόφωνο ορθώς έθεσε την ερώτηση. «Καλά και άγια όλα αυτά που έγραψε ο Σοφοκλέους αλλά για τυχόν χρέη δεν έκανε καμία αναφορά. Τι θα γίνει με αυτά;».

Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω την ακριβή απάντηση. Παίρνω όμως ως γνώμονα την επαναλαμβανόμενη δημόσια δέσμευση του ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει κανένα με χρέη που ο ίδιος δημιούργησε.

Υποθέτω δε κιόλας ότι αυτή θα είναι και η πρώτη ερώτηση όσων θέλουν ν’ αναμειχθούν με την ΑΕΛ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Αχ... και να έμπαινε!

Αχ... και να έμπαινε!

Θα μπορούσε και να φύγει με τρίποντο άμα στην τελική προσπάθεια υπήρχε ψυχραιμία
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
ΑΕΛ: This is Σόφο!

ΑΕΛ: This is Σόφο!

Ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Κύπρου
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
Ακόμα και έτσι ήταν ΑΕΛ

Ακόμα και έτσι ήταν ΑΕΛ

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ εξακολουθεί να βγάζει μία… συγυρισμένη εικόνα μέσα στο γήπεδο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ...
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
X