ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση-ΑΕΛ 0-1: «Μπήκε» στο κόλπο

Στο ντεμπούτο του Μπρούνο Μπαλταζάρ στον πάγκο της, η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα από την Λάρνακα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στο ντεμπούτο του Μπρούνο Μπαλταζάρ  στον πάγκο της, η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα από την Λάρνακα, κερδίζοντας την Ανόρθωση με 0-1 και μπήκε ξανά με φόρα στην μάχη για την κατάληψη ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. «Μοιραίος» για την Ανόρθωση ο Γιαν Κόπριβετς, ο οποίος αποβλήθηκε μόλις στο 6’. Πρωταγωνιστής στο ματς ο Ρομό.

Η Ανόρθωση άρχισε καλύτερα το ματς, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία στο 2’ με τον Άλβες, του οποίου το σουτ αποκρούστηκε από τον Ρομό σε κόρνερ. Στο 7’, η Ανόρθωση έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Κόπριβετς έκανε το λάθος, ο Μέσκα το εκμεταλλεύτηκε και ο Σλοβένος τον ανέτρεψε, αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα.  Στο 10’ ο Ράγιος έχασε μοναδική ευκαιρία, αλλά η ΑΕΛ ήταν εκείνη που σκόραρε πρώτη.Οι φιλοξενούμενοι «ανοιξαν» το σκορ στο 13’ με κοντινή προβολή του Ανδρέα Κυριάκου μετά το κόρνερ του Πίτι και την λάθος απομάκρυνση των αμυντικών της Ανόρθωσης. Στη συνέχεια, η Ανόρθωση κρατούσε την μπάλα χωρίς ουσία, ενώ η ΑΕΛ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Στο 31’ ο Ράγιος και στο 37΄ ο Ολιβέιρα απέτυχαν να νικήσουν τον Ράφα Ρομό, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια και στις δύο περιπτώσεις. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γιώργος Παπαδόπουλος απέκρουσε με γροθιές την εκτέλεση φάουλ του Σαβανέ. ‘Ετσι, οι «γαλαζοκίτρινοι» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο ημίχρονο του παιχνιδιού.

Η επανάληψη άρχισε στο ίδιο τέμπο. Η Ανόρθωση προσπαθούσε να δημιουργήσει στο ματς χωρίς να χάνει την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη, η ΑΕΛ αμυνόταν καλά κλείνοντας σωστά τους χώρους προς την εστία του Ρομό. Στο 59’, ο Μάρκο Σοάρες είχε ένα άστοχο σουτ με καλές προϋποθέσεις. Στο 67’, ο Ρομό απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βίκτορ σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν παθητικό. Όσο περνούσε η ώρα, η Ανόρθωση ρίσκαρε για το γκολ της ισοφάρισης πατώντας καλύτερα στο παιχνίδι, ενώ η ΑΕΛ κρατούσε καλά ανασταλτικά και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να «ψάξει» και δεύτερο γκολ. Στο 88’ ο Καμπρέρα έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ σε σπουδαία ευκαιρία των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν. Στο 94' ο Ρομό αλλοίωσε το γύρισμα του Σάντος, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε την λεμεσιανή ομάδα να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη , που την ξαναέβαλε στο «κόλπο» της Ευρώπης. Από την άλλη, η Ανόρθωση υπέστη την τρίτη της ήττα στα πλέι οφ, ενώ συμπλήρωσε και 4 αγώνες χωρίς να σκοράρει.

Οι συνθέσεις:

Aνόρθωση:Κόπριβετς (7' Παπαδόπουλος), Γκάμπριελ, Γκιγιέρμε, Σιβού, Ερέρο, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Ράγιος (64' Καμπρέρα), Καρλίτος, Ολιβέιρα, Άλβες

ΑΕΛ: Ρομό, Μιτρέα, Κυριάκου, Αϊρόσα, Φορτούνα, Νικολάου, Σαβανέ (46' Σοάρες), Πίτι, Σάσι, Μέσκα, Αρουαμπαρένα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση