ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλήθειες για την ΑΕΛ

Ο Σάββας Κοσιάρης αρθρογραφεί για τις «Ιστορικές αλήθειες οι οποίες ερμηνεύουν την διαχρονική πορεία της ΑΕΛ»

Newsroom 24sports

Ειπώθηκαν και γράφηκαν πολλά για την 87η επέτειο ίδρυσης της ΑΕΛ. Δίκαια και αντιπροσωπευτικά της πορείας στο χρόνο, τον αθλητισμό και την κοινωνία ευρύτερα. Γιατί η ΑΕΛ λειτούργησε από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της όχι απλά ως ένας σύλλογος αλλά σαν κύτταρο της κοινωνίας μας. Κύτταρο υγιές, προσφέροντας το δικαίωμα άθλησης σε γενιές ανθρώπων απλόχερα και δίκαια.

Διέθετε την ποδοσφαιρική της ομάδα, ακόμη και σε εποχές που πρωταγωνιστούσε, για φιλικούς αγώνες σε κοινότητες, για να καρπώνονται τα αγροτικά σωματεία τις όποιες εισπράξεις και να επιβιώσουν!

Χωρίς κανένα ενδοιασμό θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ΑΕΛ και σαν το πιο αυθεντικό αθλητικό σωματείο της Κύπρου. Η διαχρονική συμπεριφορά του, αυστηρά προσηλωμένη στους σκοπούς της ιδρυτικής του πράξης, δεν επέτρεψε ποτέ την παρεμβολή ή εξυπηρέτηση πολιτικών ή κομματικών συμφερόντων. Κι αν αμυδρά κατά καιρούς δοκιμάστηκαν τέτοιες παρεμβολές, η αφοσίωση του κόσμου της ΑΕΛ δεν άφηνε άλλη επιλογή από την εξαφάνιση τους.

Αυτή τη συνεπή και συνετή συμπεριφορά της ΑΕΛ, ακόμη και στις δυσκολότερες αγωνιστικές στιγμές της ή στις δύστροπες στιγμές του τόπου μας, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Οπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την συνολική παρουσία του συλλόγου στον αθλητικό χώρο της Κύπρου μέσα από την σωστή καλλιέργεια πολλών αθλημάτων.

Η ΑΕΛ ευτύχησε να έχει θεματοφύλακες αυτής της πορείας, ανθρώπους προικισμένους με αρχές και αξίες, όπως ο Νίκος Σολομωνίδης, ο ηγέτης που στέριωσε την ΑΕΛ σε καθαρά μονοπάτια από το 1953 μέχρι και το 1971. Χαρακτηριστικές είναι οι προτροπές του στον χαιρετισμό προς τον κόσμο της ΑΕΛ μετά την κατάκτηση του τίτλου του 1968. «Ας παραμείνωμεν μία πραγματική ένωσις, ένωσις ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμόν και πιστεύουν εις τας αρχάς του. Ενωμένοι και ομονοούντες ας αναλάβωμεν το βαρύ έργον που ευρίσκεται ενώπιόν μας, βέβαιοι ότι διά της ενότητος μας θα εκπληρώσωμεν τας ευθύνας μας έναντι του αθλητικού κόσμου της πόλεώς μας και της Κύπρου ολοκλήρου»!

Είναι όμως και μια άλλη ιστορική αλήθεια, άγνωστη ενδεχομένως για τους πολλούς, την οποία οφείλουμε να προτάξουμε. Η ΑΕΛ ωφελήθηκε κατά καιρούς, από τις υπηρεσίες ποδοσφαιριστών των αγροτικών ή συνοικιακών συλλόγων της πόλης και επαρχίας Λεμεσού. Αυτό το όφελος όμως η ΑΕΛ το επέστρεφε ευρύτερα στους συλλόγους με τον εξής υπέροχο τρόπο: Διέθετε την ποδοσφαιρική της ομάδα, ακόμη και στις εποχές που πρωταγωνιστούσε, για φιλικούς αγώνες σε κοινότητες και χωριά, ώστε τα αγροτικά σωματεία να καρπώνονται τις όποιες εισπράξεις και να μπορέσουν να επιβιώσουν! Ιστορικές αλήθειες οι οποίες ερμηνεύουν την διαχρονική πορεία του συλλόγου αλλά και τον σεβασμό που ο σύλλογος εισπράττει δικαιωματικά από την ίδια την ιστορία!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης με τα ενεργειακά στην πρώτη γραμμή

«Το 1963 η ε/κ ηγεσία έκλεψε το μερίδιο των τ/κ απο το κοινο κρατος και με κτηνωδη μεσα προσπαθησε να ...»
Russ  |  19:24

Οζερσάι στην «Κ»: Ναι, είχα επαφές με ενεργειακή εταιρεία

«Ρε το ότι έχουμε λίγα τετραγωνικά για να υπάρχουμε, είναι γιατί μας το επιτρέπουν!»
Δεν ελπίζω τίποτε  |  18:33

Κλοπή χρυσαφικών στην Πόλη Χρυσοχούς

«Apo pou pernete plirofories tha eithela na kserw!!! Eleos!!! Apo ton parathiro tis kouzinas mpikane ...»
Viviana  |  18:11

Κλοπή χρυσαφικών στην Πόλη Χρυσοχούς

«Λάθος πληροφορίες έχετε το μόνο που σας νοιάζει είναι να κάνετε νούμερα.....Δεν μπήκαν απο καμία βεράντα ...»
Μικαελα  |  18:08

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Μάνουελ Χιμένεθ Τόρρες

Στο προσκήνιο και ο Τόρρες για ΑΕΛ

Πρόκειται για 27χρονο Ισπανό επιθετικό, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και ως ακραίος επιθετικός ...
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ