ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Ανάγκη για σχέδιο βήτα

Ο Ισραηλινός τεχνικός εντόπισε την αδυναμία των ποδοσφαιριστών

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ακόμα και στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της Ανόρθωσης, ο Ρόνι Λέβι έδειξε ότι είναι προπονητής που θέλει και επιδιώκει η ομάδα του να είναι αυτή που κρατά περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή της.

Ο Ισραηλινός τεχνικός εντόπισε την αδυναμία των ποδοσφαιριστών του σε αυτόν τον τομέα και στον Κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕΛ φάνηκε ότι ήταν το πιο δουλεμένο στοιχείο. Ακόμα και με παίκτη λιγότερο, η Ανόρθωση είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και αυτό μεταφράζεται και σε περισσότερες πιθανότητες να απειλήσει και σε λιγότερες πιθανότητες να απειληθεί.

Βέβαια υπήρξαν και οι περιπτώσεις που ο αντίπαλος επέλεξε να βραχυκυκλώσει αυτό το πλάνο και ιδιαίτερα στην επανάληψη, το πέτυχε. Έχοντας και παίκτη παραπάνω και περισσότερα αποθέματα δυνάμεων, οι ποδοσφαιριστές της Λεμεσιανής ομάδας πίεσαν τις επαναφορές του Γιώργου Παπαδόπουλου και σε αρκετές περιπτώσεις τον ανάγκασαν να παίξει με μακρινή μπαλιά.

Η επιδίωξη και εντολή προς τον Κύπριο τερματοφύλακα ήταν να σημαδεύει είτε τους κεντρικούς, είτε ακραίους αμυντικούς, ώστε η Ανόρθωση να «κτίζει» το παιχνίδι της από πίσω, με τον Βίκτορ να είναι αυτός που έπαιρνε πρώτος μπάλα από την αμυντική τετράδα.

Οπωσδήποτε εν όψει της συνέχειας, η Ανόρθωση θα χρειαστεί και ένα εναλλακτικό πλάνο όταν ο αντίπαλος ασκεί πίεση έξω από τα τετράγωνά της, ώστε να ομαλοποιήσει την κυκλοφορία της μπάλας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση