ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα 6-1: «Γαλαζοκίτρινο» πάρτι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ συνέτριψε τη Νέα Σαλαμίνα με 6-1 και διεύρυνε το νικηφόρο του σερί στους έξι αγώνες, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η ομάδα της Λευκωσίας ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η Νέα Σαλαμίνα τέλειωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκόμες.

Τα γκολ για τον ΑΠΟΕΛ πέτυχαν οι Ντε Βινσέντι (2), Βάντερ, Βινίσιους, Καβενάγκι και Σωτηρίου. Η Νέα Σαλαμίνα ισοφάρισε προσωρινά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακρίεφ. Οι δυο ομάδες είχαν σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία του Αβραάμ Τσούκκα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν επεισοδιακό. Υπήρχε μεγάλη ένταση στο ματς λόγω των λανθασμένων διαιτητικών υποδείξεων. Ο Αβραάμ Τσούκκας είχε χάσει εντελώς τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 7ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Σωτηρίου μετά από σέντρα του Μιλάνοφ.
Στο 13ο λεπτό ο Ούρκο Πάρντο ανέτρεψε το Λίλιου μέσα στην περιοχή και ο κ. Τσούκκας έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μακρίεφ ευστόχησε από τα 11 βήματα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Ο ΑΠΟΕΛ πίεσε στο τελευταίο 25λεπτο του ημιχρόνου για ένα 2ο γκολ. Στο 22’ ο Εφραίμ σούταρε μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε ψηλά. Στο 39’ ο  Γιαννιώτας έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Μιχαήλ απόκρουσε ασταθώς, ο Ντε Βινσέντι πήρε το ριμπάουντ όμως η κεφαλιά που έκανε ήταν άστοχη. Στο 43ο λεπτό ο Γιαννιώτας έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ όμως ο Μιχαήλ έδιωξε με τις γροθιές.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου «άναψαν τα αίματα». Ο Μιχαήλ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου γιατί βρισκόταν συμπαίκτης του στο έδαφος. Ο Γιαννιώτας πρόλαβε τη μπάλα πριν περάσει εκτός και προσπάθησε να ξεκινήσει επίθεση για την ομάδα του.

Ο Τιάγκο Γκόμες ήρθε με πολλή δύναμη και έριξε τον Ελλαδίτη στο έδαφος. Ο Πορτογάλος είδε κίτρινη κάρτα. Στη συγκεκριμένη φάση δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Η ένταση εκτονώθηκε όταν σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου ο Αβραάμ Τσούκκας.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά και είχε την κατοχή της μπάλας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση στο πρώτο τέταρτο.

Στο 60ο λεπτό ο Πιέρος Σωτηρίου κέρδισε φάουλ σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός έκανε ένα συρτό σουτ, νίκησε το Μιχαήλ και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι παίκτες του Κετσπάγια ηρέμησαν το παιχνίδι τους μετά το γκολ που πέτυχαν και έλεγξαν πλήρως τον αγώνα. Στο 67’ ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και 3ο γκολ με κοντινή προβολή του Βάντερ μετά από γύρισμα του Γιαννιώτα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτασαν μια ανάσα από το 4ο γκολ με τους Βάντερ και Ντε Βινσέντι στο 70ο λεπτό. Ο Βάντερ σούταρε έξω από την περιοχή όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ο Ντε Βινσέντι πήρε το ριμπάουντ όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη πιο δύσκολο αφού στο 73ο λεπτό ο Γκόμες είδε 2η κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και 4ο γκολ στο 77ο λεπτό με το Βινίσιους. Ο Ντε Βινσέντι έκανε μια συστημένη σέντρα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Ο Καβενάγκι σκόραρε στο 83’ με σουτ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Βινσέντι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-1, πετυχαίνοντας το 2ο του προσωπικό γκολ στο παιχνίδι. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει τεράστια νίκη.

ΑΠΟΕΛ (Κετσπάγια): Πάρντο, Καρλάο, Μερκής, Μιλάνοφ (78’ Στίλιτς), Σέρτζιο, Βινίσιους, Μοράις, Εφραίμ (54’ Βάντερ), Γιαννιώτα, Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (61’ Καβενάγκι).

Νέα Σαλαμίνα (Ντε Γιόνκε): Μιχαήλ, Άντιτς (46΄ Κολίνα), Ζάρκοβιτς, Μπεμπά (45΄ Χριστοφή), Πεδρίτο, Τζούρτζουριτς, Μακρίεφ, Κυριάκου, Γκόμες, Λίλιου(63’ Ατόρνο), Τσιγκουίνι

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση