ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Μαύρα χάλια

Ο ΑΠΟΕΛ χθες έκανε την χειρότερή του φετινή εμφάνιση.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ότι και να πεις κανείς για την χθεσινή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ θα είναι λίγο. Η ίδια η ομάδα με την εμφάνισή της έδωσε αφορμή για ισοπεδωτική κριτική. Ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι ποδοσφαιριστές του στάθηκαν κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και η ήττα ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.

Ο Δανός τεχνικός για ακόμη ένα αγώνα επέμεινε στην επιλογή Μπαράλ στο αρχικό σχήμα σε μια θέση όπου ο Ισπανός είναι παρών-απών. Ο ΑΠΟΕΛ χθες έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές και όποιος πει το αντίθετο απλά εθελοτυφλεί. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι γεγονός ότι μπήκαν καλά στον αγώνα είχαν τον έλεγχο και δημιουργούσαν φάσεις. Μάλιστα ήρθε και το γρήγορο γκολ που μπορούσε να δώσει επιπλέων ώθηση στην ομάδα. Αντί να γίνει αυτό όμως οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα. Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν τα πράγματα αφού ο ΑΠΟΕΛ είχε ξεκάθαρη διάθεση να αμυνθεί  και να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Μέχρι το 1-1 οι ποδοσφαιριστές που ξεχώριζαν ήταν οι δύο στο κέντρο, Κάνιας και Μοράις ενώ όλοι οι άλλοι ήταν κάτω του μετρίου. Ο Πιέρος Σωτηρίου δεν έκανε όσα θα μπορούσε, το ίδιο και ο Γιαννιώτας από δεξιά, όσο για τον Μπαράλ άστο καλύτερα. Ο Λάγο με τον Μιλάνοφ όντως περιόρισαν τους ακραίους της ΑΕΚ ενώ ο Νικόλας δεν έκανε κάποιο λάθος αν και δεν ήταν στα καλύτερά του. Για τον Αστιθ τι να πούμε, ο Βάσκος κεντρικός αμυντικός ήταν τραγικός. Στο πρώτο γκολ κάνει απόλυτα λανθασμένη εκτίμηση της φάσης και δεν βρίσκει καθόλου την μπάλα, λάθος που είναι παιδικό. Στο δεύτερο γκολ κάνει αχρείαστο φάουλ έξω από την περιοχή και ενώ ο αντίπαλος επιθετικός είναι κλεισμένος. Δυστυχώς και στις τρεις φετινές ήττες του ΑΠΟΕΛ ο Βάσκος φέρει μεγάλη ευθύνη και δεν ξέρω αν αυτό ίσως επηρεάσει την απόφαση που θα ληφθεί για ανανέωση του συμβολαίου του.

Ωστόσο τα αίτια της ήττας δεν περιορίζονται μόνο στην ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών αλλά είναι και ευρύτερα. Είναι απαράδεκτο μετά από διακοπή οι ποδοσφαιριστές να παρουσιάζονται έτσι και γι’ αυτό ευθύνη έχει και ο προπονητής. Είχε 14 μέρες να δουλέψει στο ψυχολογικό κομμάτι και να παρουσιάσει μια ομάδα παθιασμένη ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ. Επίσης οι δικές του οδηγίες και αλλαγές την ώρα του αγώνα δεν βοήθησαν καθόλου ενώ δεν διόρθωσε ποτέ το λάθος με την τοποθέτηση του Μπαράλ αριστερά. Οι ευθύνες βαραίνουν και την διοίκηση του ΑΠΟΕΛ σε μικρότερο βαθμό. Όταν πριν καν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα γίνεται δημόσια λόγος για τις ανανεώσεις τόσο του προπονητή όσο και των ποδοσφαιριστών τότε δίνεις την αίσθηση ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Σαφώς και πρέπει να γίνει προεργασία, σαφώς και η επιτροπή προγραμματισμού πρέπει να ξεκινήσει δουλειά ωστόσο πρέπει αυτή να είναι διακριτική προκειμένου να μην επηρεάσει την ομάδα κάτι που δεν έγινε πράξη χθες.

Μετά από αυτή την ήττα πρέπει να υπάρξει ανασύνταξη. Πρέπει να αποκομίσει τα θετικά της ήττας ο ΑΠΟΕΛ, να πεισμώσει περισσότερο και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα για το πρωτάθλημα και η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Η χθεσινή ήττα αλλά κυρίως τα μαύρα χάλια που είχε η ομάδα πρέπει να θίξουν τον εγωϊσμό των παικτών του Κρίστιανσεν. Ακολουθεί ο αγώνας κυπέλλου με την ΑΕΛ και οι «γαλαζοκίτρινοι» πρέπει να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στην έδρα τους. Ας σηκώσουν όλοι λοιπόν τα κεφάλια ψηλά και να προχωρήσουν, να αφήσουν την χειρότερη φετινή εμφάνιση στην άκρη και να δουν την συνέχεια με ακόμη περισσότερο πάθος.

Ανδρέας Παφίτης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση