ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρης-Εθνικός ο-1: Πολύτιμο τρίποντο

Ένα πέναλτι έδωσε τη νίκη στον Εθνικό

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σημαντική νίκη για τον Εθνικό, ο οποίος κέρδισε τον Άρη στην Λεμεσό με 0-1. Ο Ζελάγια με πέναλτι στο 58 πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Άρης, λόγω αποβολής του Αλβάρες στη φάση του πέναλτι.

Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας στη Λεμεσό. Ο Άρης κρατούσε περισσότερο την μπάλα, ενώ ο Εθνικός πίεζε αρκετά ψηλά τον αντίπαλό του. Στο ματς δεν είχαμε και πολλές ευκαιρίες στα πρώτα του στάδια. Πέρα από ένα άστοχο σουτ του Μάρτινς για τον Άρη στο 7’. Στο 18’, ο Κατσαράβα έφυγε μόνος, όμως το πλασέ του απέκρουσε δύσκολα ο Γιαννακόπουλος.  Ουσιαστικά αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου.Στη συνέχεια, το παιχνίδι κυμάνθηκε στη μετριότητα με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες.  Στο 40’, ο Μάρτινς είχε ένα σουτ άουτ. Ήταν ένα παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν και στο σύνολο να δίνονται 4 κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή. Το πρώτο ημίχρονο, ως εκ τούτου, ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα απόλυτα δίκαια.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρία για τον Άρη, όταν το πλασέ του Μάρτινς μέσα από την περιοχή έφυγε μόλις έξω. Στο 48’, ο Μαραγκουδάκης είχε μια καλή κεφαλιά άουτ. Στο 51’, ο Κρατσιούνοφ είχε μια καλή κεφαλιά άουτ από το κόρνερ του Κιπιάνι. Μέσα σ’ ένα δίλεπτο, ο Εθνικός έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με σουτ του  Κυπριανού και Κρατσιούνοφ και πάλι με κεφαλιά. Στο 58’, ο Εθνικός κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή του Ζελάγια από τον Άλβαρες. Ο αμυντικός του Άρη δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στη φάση αυτή. Ο Ζελάγια ευστόχησε στο πέναλτι, «ανοίγοντας» το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον Μάρκο Μαραγκουδάκη, ο οποίος είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 67’. Στη συνέχεια, ο Άρης πίεσε αρκετά, αλλά μόνο στα τελευταία στάδια του δευτέρου ημιχρόνου έχασε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Μαραγκουδάκη.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Εθνικό να φτάνει στους 33 βαθμούς και τον Άρη να μένει στους 30 στη βαθμολογία, αυξάνοντας το ενδιαφέρον για τις επόμενες αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Αλβάρες, Γιούσεφ, Μάρτινς, Ευσταθίου, Μαραγκουδάκης, Όσκαρ (65' Βέλνα), Ράσμους, Φράγκος (81' Γκονζάλες), Ράντου (81΄ Αντωνίου)

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ,Φιλίποφ, Κιπιάνι, Κατσιαράβα (66' Αραμπάλ), Ενέσκου, Κυπριανού (69' Χατζηβασίλης), Κρατσιούνοφ, Αρέστη, Ντόβπνια (73' Σικάρσκι), Ζελάγια

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Εθνικός Άχνας: Τελευταία Ενημέρωση